Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znieczulenie

`Reebok4Fun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zapadniety mostek

wada nie wielka lekarz ocenia ja na małą

ale jednak operacje zrobie bo wada moze sie poglebic i wgl jakos trzeba wygladac....

Rakocy raczej to nie jest takie znieczulenie w postaci tabletek lub naklucia ...

Podobno Anestezjolog czy ktos przed operacja wbija igle w kregoslup czy jakos tak

i chce sie dowiedziec o co kaman ;>

Wpisz sobie w google Metoda Nussa bedziesz wiedzial co mnie czeka ^^

Opublikowano

chyba zbyt rzadka wada by ktoś tu miał, patrzałeś na specjalnych forach?

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Zależy jakie znieczulenie ;x Miejscowe, czy normalne, bo jak miejscowe, to Ci weźmie i wbije igłę w odpowiednie miejsce i po wszystkim.. A boleć nie powinno :D Chociaż mnie i tak zawsze boli -.-'

53639379782847247320.png

Istny Diabeł

Opublikowano

Trzeba być mężczyzną, a nie to wtedy nie boli ;p Znieczulenie będzie po przez szczykawkę, jak prawie każde inne.

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał znieczulenie , czyli operacja będzie na żywca . Zapytaj , czy nie możesz mieć tak zwanego "głupiego jasia " lub po prostu żebyś normalnie spał , zapomniałem tego nazwę . Wiem , że znieczulenie w kręgosłup nie jest zdrowe .

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał znieczulenie , czyli operacja będzie na żywca . Zapytaj , czy nie możesz mieć tak zwanego "głupiego jasia " lub po prostu żebyś normalnie spał , zapomniałem tego nazwę . Wiem , że znieczulenie w kręgosłup nie jest zdrowe .

narkoza ...

dostaniesz zastrzyk tak wielka igla ze zanim zneczulenie zacznie dzialac to sie skurwisz z bolu

+ bedzie cie to dlugo bolalo w miejscu ukucia

s2c77Oa.png

Opublikowano

Cytat:

Przerzyłem tą operacje jest to bolesne jak kurwa ale warto było teraz wyglądam jak człowiek !!! czekam jeszcze na wyjęcie płytek zostało mi jeszcze ok 5 miesięcy z tym żelastwem !!! he he szkoda tylko że tak długo trzeba z tym chodzić bo 2 lata aż !!! ale po pół roku mogłem już normalnie w miare funkcjonować !!! najgorzej jest z psychą jak sobie pomyślisz ze masz to w środku !!! najgorsze pięć miesięcy !!!
Opublikowano

miałem znieczulenie zewnątrz-oponowe, ogólnie to tylko moment wkłucia jest dość nie miły, poczułem ból i lekkie chrupnięcie w kręgosłupie jak doktorek wbijał igłę, położyli mnie na boku i czekałem z 20-30 min aż znieczulenie zacznie prawidłowo działać, podczas zabiegu puściłem soczystego pawia :D i tyle... nie ma czym się martwić lepsze takie znieczulenie niż ryzykowne usypianie pacjenta (narkoza)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał znieczulenie do kręgosłupa to ci wbija dosyć długa igłę w okolicy mostka tylko od tyłu. Wielu ludzi którzy mieli takie coś porównywało znieczulenie do pobierania krwi. Jednak przy mostku może dostaniesz ogólne i obudzisz się jak po bardzo dobrym melanżu :P

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

www.doz.pl/czytelnia/a287-Co_warto_wiedziec_przed_znieczuleniem

ten artykul pomoze ci bardziej niz tutejsza banda gimbusow

s2c77Oa.png

Opublikowano

Raczej będziesz miał narkozę i wtedy już nic nie będziesz czuł :] Tylko jak Cię będą budzić (z tej narkozy) to nie zasypiaj ! Bo można wpaść w śpiączkę.

Opublikowano

Nie trzeba przeprowadzać żadnych operacji, żeby wyjść z "szewskiej klatki" (sam to miałem ;P). Odpowiednie ćwiczenia na gimnastykach korekcyjnych powinny pomóc, 1-2 lata chodzenia i po sprawie.

@TEMAT: Znieczulenie najprawdopodobniej nie będzie bolało, nie naprężaj mięśni przed daniem np. zastrzyku, bo wiadomo - wtedy czuć ukłucie. Staraj się odpłynąć myślami, nie skupiaj się na tym, co robi lekarz i - "zaboli czy nie?".

Opublikowano

Niektórzy gówno wiedzą, a się wypowiadają, znieczulenie do kręgosłupa strasznie boli, ogólnie nie miałem, ale słyszałem. Niestety, mus to mus, ale ogólnie słyszałem od wielu osób, że centralnie do kręgosłupa oraz do kości cholernie boli.

Opublikowano

Nie słuchaj idiotów, co mówią, że będzie boleć. Kręgosłup jest za delikatny na jakieś igły, dadzą ci narkozę chem. przyjmowaną doustnie albo ewentualnie tlenem ci uśpią...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Chodzi Ci o narkozę ;)

Ja tam u dentysty dostałem 2x znieczulenie dla dorosłych + 1x dla dzieci + głupiego jasia a dalej byłem normalny i wszystko czułem. Teraz boję się znieczuleń.

W Twoim przypadku będzie to raczej zwykłe uśpienie :P

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Jak dadza te znieczulenie to to kroja mnie na zywca czy narkoze jeszcze dadza ?

bo operacja bolesna jest dosyc zreszta tu macie filmik ogladajcie o 0:50 bo na poczatku pierdolenie jest.

PS. Tylko sie nie zesrajcie bo to lepsze niz horror

Opublikowano

oglądaj więcej takich filmików to strach przed operacją będzie na pewno mniejszy.... o ile się nie mylę to jest to znieczulenie miejscowe i będziesz na żywca a nie pod wpływem narkozy

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Jak dadza te znieczulenie to to kroja mnie na zywca czy narkoze jeszcze dadza ?

bo operacja bolesna jest dosyc zreszta tu macie filmik ogladajcie o 0:50 bo na poczatku pierdolenie jest.

PS. Tylko sie nie zesrajcie bo to lepsze niz horror

na żywca, podawanie znieczulenie przed narkozą nie ma sensu i nie jest praktykowane, dostajesz jedno albo drugie...

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...