Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Akcji 3D w AutoIT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cytuje bo nie chce klikac w cytat:

A przy okazji: Po co jest funkcja "Dim"? Na wielu forach widziałem, że była używana, lecz nikt jej nie opisywał. zwraca rozmiar tablicy

Jeszcze kilka pytań:
Czy można zrobić tak, aby serwer gry (jeżeli to wykonywalne) miał wspólną baze danych gracz, np ktoś rejestruje sie na stronce i jednocześnie ma już konto w grze? wszystko jest możliwe! da sie da:)
W jakim programie można robić te bronie, postacie, mapy itp.? Modlę się, aby nie był to Blender- nie rozumiem go chyba blender ja z gotowych modeli z neta skorzystalem
Czy mogę zedytować ten skrypt? edytuj do woli pozwalam wszystkim :)

Opublikowano

@UP to szukaj a jak znajdziesz to spójrz na daty - ta tutaj pojawiła się jako pierwsza bo sam napisałem :)

Ale mnie tacy ludzie wkurwiają . Zrób coś -powiedzmy sobie szczerze zajebistego- to będą mówić ,że nie Twoje ,że zajebałeś skądś ...

Opublikowano

Thx za wszystko pozwolenie itp...

Miejmy nadzieje, że Dział AutoIT nie stanie się zamulony przez tematy o pomoc mojego autorstwa xD

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak zrobisz taka gre pod multi ze jest jedna mapa jeden server np 50 slot bedziesz wielki

Opublikowano

gdzieś tą mapke widziałem ;] bodajże na jakimś serwer z Wolfenstein Enemy Teritory ;] ale głowy nie dam (w sprawie z jakiej gry) ale mapke widziałem na 100% gdzieś

Opublikowano

gdzieś tą mapke widziałem ;] bodajże na jakimś serwer z Wolfenstein Enemy Teritory ;] ale głowy nie dam (w sprawie z jakiej gry) ale mapke widziałem na 100% gdzieś

Mapę wziąłem z Unreal Tournament, wlasciwie ktoś ją po prostu zrobił jeszcze raz i jest w formacie .pk3 dzięki czemu działa chociaż jest mniejsza od oryginału

Widziałeś to w UT :P

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Jak zrobisz taka gre pod multi ze jest jedna mapa jeden server np 50 slot bedziesz wielki

zero problemu, podstawka pod gre jest juz na LANie zrobilem kiedys przez siec granie i dzialalo ale nie chcialo mi sie dalej robic bo strukturalnie takie cos ciezko jest napisac :)

Opublikowano

@up, można kombinować z TCP ale synchronizacja tego całego szjasu w AutoIT to droga przez mękę, robiłem chat w AutoIT a to jest już przekombinowane... Dlatego lepiej wykombinować XMA Studio (jakoś tak to się chyba nazywało :P) i w C# takie coś zrobić...

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Pobrałem, głowiłem i nic nie wymyśliłem. Narazie co zrobiłem to : Czat (połączenie z serwerem), Aktualizator, GUI i szukam kogoś w necie aby pomógł mi z grafikami 3D. (Od poprzedniego tygodnia zacząłem pracę :P )

A masz jeszcze skrypt tego serwera? Jak masz dałbyś chociaż mi fragment połączenia z clientami i wytłumaczył jak zrobić że przez atak odbiera się życie a nie przez klawisz "K" (chyba :D ).

StuSto dzięki ;)

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziala gierka sprawnie, ten potworek tylko biega i biega :D Odrzut troche taki dziwny ... nie widac gdzie leci strzal itd. Ogolnie fajna gierka chetnie bym pogral gdyby zrobic to online i mape 4/5/6 razy wieksza :D Tak wiec powodzenia

61093c6efb.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...