Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Młodzi ludzie uzależnieni od Gier.

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Irytują mnie młodzi, bardzo młodzi ludzie podekscytowani grami internetowymi.

Przykładem jest chodź by mój 9 letni brat, u niego gra w CS-a jest przeżyciem niczym Masturbacja.

Dzień w dzień potrafił grać w to gówno, podniecając się.

Kiedy przegrywał zazwyczaj lekko przeklinał słowami typu "kuźwa, no japierdziele"

No i wiadomo jak to "Noob" specjalizuje się specyficznym podejściem do gry,

jak on przegrywa to inni mają cheaty i tak jest w przypadku mojego brata.

Jak jego zabijają to inni mają AIM-y, WH i inne duperele.

Pewnego dnia ściągnąłem mu te WH i AIM-a żeby mnie nie wkurzał,

wygrywał, dostawał bany itp.

Później wmówił sobie że Admini to nooby, bo inni mają AIM-y.

Nie trafia do niego że on jest kompletnym debilem, bucem i zezowatym dzieciakiem,

który nie umie strzelić.

Najbardziej mnie irytują jego dziecinne wyzywki przez mikrofon.

Niedawno CS się zepsuł i był spokój, ale wiadomo brat wziął sobie od kolegi i dalej napierdziela i koszmar trwa dalej.

Macie tez podobne sytuacje w domu?

Może macie jakieś sposoby na takie typowe unoobienie?

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

typowe neo, za wcześnie miał dostęp do neta, jedyną grą multiplayer w jaka sie grało to piłka, chowany, karty, monopoly itd ale teraz tak jest że dzieciaki sa rozpieszczane przez starych + rodzice sie nie interesują nimi, dostał kompa zajmuje sie nim, a oni maja spokój

Twój brat albo sam zrozumie że jest skrajnym debilem albo siłą go odciągaj :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

No co z kopa go nie zdejmę, bo pójdzie się poskarżyć.

Gram z nim w piłkę na dworze to ryczy że przegrywa :D

Jeżeli opowiadam o tym rodzicom to jeszcze się krzywo na mnie patrzą ;p

Opublikowano

to zajmij mu kompa na cały dzień albo coś z kablami porób żeby monitor nie chodził czy co :D tam lekko siły możesz użyc poszturchać czy co i znajdź mu coś co go bardziej zainteresuje nż cs, powiedz zeby do jakiegoś klubu sie zapisał (noga, siatka) niech chodzi, im mniej bedzie w domu tym mniej csa :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Wyjdzie z tego lub nie :P

Ja kompa dostałem kiedy miałem 6lat to był rok 2001 gry w jakie się grało... np. Kangurek kao i tylko gry potem jakieś Call Of duty jeszcze Potem Fifa... Rok 2009 mam neta i zaczęło się mucenie w Metin'a tylko metin potem WarRock i jeszcze jakieś gry singel player......... A od około 1rok'u w gry gram okazyjnie... raz na jakiś czas sobie coś odpalę...

Miałem ostatnio taki czas około 1 miecha kiedy kupiłem sobie BF3 i wtedy też grałem... Ale już z tego wyrosłem... Może on też wyjdzie :P

ściągnij program nelimiter i ustaw tam malutki transfer tak żeby miał LAGI :P i grać nie będzie... Mój braciak 13lat ostatnio ono stop w Minecrafta i przez skypa jeszcze drze się bluzga.... To ja wtedy odpalam na labku 5 kart z YT w jakoś HD i się kończy..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Bo to jest tak :D

ja nie mogę siedzieć całego dnia na kompie, za moich czasów pierwszy komputer jaki miałem miał 1GB pamięci i 64MB ram.

Tylko Mario chodziło ;p

Ta gierka to był szał, ale wiecznie nie dało się w to grać.

Chodziłem grać w nogę itp.

Teraz mało co gram na kompie w gry, staram się ten mój czas wykorzystać się w celach naukowych.

Wolę się nauczyć pisania stron, robienia for i innych.

Komputer nie jest przecież tylko do gry ;p

Tak samo moja mama :D

Chciała konto na NK żeby dawnych znajomych poszukać to rozumiem.

Dało się to zrozumieć 2 lata temu, ale teraz już nie.

Mama siedzi na NK tylko dla tych zasranych gierek, happy harvest i inne gówna...

Ludzie błagam was, tłumaczę jej że te gry wymyślono z myślą o dzieciach małych,

a nie dzieciach dużych w tym przypadku 37 lat :D

Opublikowano

Metin "rzondzi!"

Powiem tak to nie tylko chodzi o gry internetowe dożo młodych ludzi uzależnia sie też od tych fejsow,forum,nk i innych dupereli.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Ja nie mam podobnych problemów w domu, a nawet odwrotnie u mnie każdy jest codziennie na dworzu. Cs to takie małe gowienko z grafiką jak tibia, która uzależnia dzieci od 8-15 lat...

Opublikowano

Przydałby się jakiś wstrząs, powiedz bratu że w przyszłości od cs'a wypadną mu zęby czy coś w tym stylu :D Dzieci wierzą czasem w takie bajki

Opublikowano

Prosta rada :) wypierdol mu buta na mordę to się ogarnie ;d ja tak postępuje z siostrą gdy mi nie chce z kompa zejść ^^

Damski bokser. Ot zaiste chlubny powód do chwalenia się tym publicznie.

@ TOPIC

9-letni brat więc nie wymagaj by był zawodowym graczem czy też dobrze umiał strzelać. Z własnego doświadczenia wiem, że dzieciaki do 10 roku życia raczej zbytnio nie będą ogarniać gier typu FPS, FPP

jqeuR.png

Opublikowano

Chcesz go wywalić usilnie na dwór nie wyżyty człowieku? Każdy ma wolność słowa, wyboru, więc DAJ MU WYBÓR, a nie USILNIE próbujesz wywalić jego. Żadne programy ci w tym nie pomogą. Ma inne zainteresowania niż ty i tego nigdy nie zmienisz. Poleć mu jakieś gry typu: Kangurek Kao, NV Nights.

Czasy się zmieniły. Teraz każdy 9 letni bachor ma kompa (który jest zazwyczaj z allegro) i neta i napierdala w tego minesrafta i cs'a. Daj mu 3-4 lata dokształci się młody, a wtedy patrz, jak gra :)

Gdyby było tak, jak kiedyś ;D. Sempron 2600+, GF6100 integra, 256MB RAM i nawalało się w Kangurka Kao, później Mafię, Neverwinter Nights. Rok 2001 komputer, rok 2008 net (zbyt drogi był, jak na tamte czasy).

Sprzęt na tamte czasy był bdb ;p

Opublikowano

Tak widze ten problem u siebie czy u kolegów nie można w lola zagrać bo młodsze rodzeństwo właśnie w podobnym wieku robi wszystko żeby wejść na komputer..

Dla mnie obecnie wyjście na dwór ze znajomymi to lepsze wyjście ponieważ tak robiłem w dzieciństwie dla nich będzie lepsza gra na kompie i sie to nie zmieni..

A najgorsze jest to że prawdopodobnie będzie coraz gorzej. .

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

ah, pamietam te czasy , 5 lat w collin mac'reya sie grało ;] mafia, gta 2, 3 ... teraz dzieci są głupie po prostu, niczego nie wytlumaczysz, jak sprobujesz to sie na ciebie rozedrze i bedziesz mial kare od rodzicow ktorzy mowia "ze ty zaczales" ...

shoob.png

Opublikowano

Taki jest już nas los. Zapewne wyjdzie z tego tylko trzeba go "trochę" zmotywować proponuję zrobić ochronę rodzicielską i wyznaczać mu czas np:. 1 godzina dziennie z tego co ja wiem była taka opcja w Nortonie oraz podczas grania wyjebać go i pokazać mu jak się to gra. Jeżeli to pokolenie ma być naszą szansą na godne emerytury to ja dziękuje...

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Taki jest już nas los. Zapewne wyjdzie z tego tylko trzeba go "trochę" zmotywować proponuję zrobić ochronę rodzicielską i wyznaczać mu czas np:. 1 godzina dziennie z tego co ja wiem była taka opcja w Nortonie oraz podczas grania wyjebać go i pokazać mu jak się to gra. Jeżeli to pokolenie ma być naszą szansą na godne emerytury to ja dziękuje...

Boli cię to, że jak będziesz starcem nie będziesz miał pieniędzy? Odłóż na kasę na kilkadziesiąt lat na lokatę, a będziesz miał ją. Nie myśl, że ktoś cię będzie opłacał, a tym bardziej młodzi ludzie..

Opublikowano

To nie tylko ty masz problem. Moja mama jest nauczycielką, uczy w zwykłej spokojnej szkole w 2 podstawówki. Jak mi czasem opowiada jakie te dzieci teraz są niedojebane to koniec. Gościu strzela do niej na lekcji z palców i krzyczy, że jest gangsterem, bo się nagrał w GTA. Jego ojciec mówi, że syn se gra w GTA cały dzieć. No kurwa. Drugi wychodzi z ławki na lekcji i wbiega mordą w tablice krzycząc, że jest spidermanem. LOL. Taka jest 90% jej klasy. Powód to za dużo nieodpowiednich gier dla dzieci w tym wieku i brak zainteresowania rodziców dzieckiem. Pokaż mu Croca, Kangurka kao, czy inne starsze gry dla dzieciaków, a jak będzie krzyczał do kompa i wyklinał innych to zrzuć go z kompa i powiedz, że nie pogra dopóki się nie ogarnie.

Opublikowano

To nie tylko ty masz problem. Moja mama jest nauczycielką, uczy w zwykłej spokojnej szkole w 2 podstawówki. Jak mi czasem opowiada jakie te dzieci teraz są niedojebane to koniec. Gościu strzela do niej na lekcji z palców i krzyczy, że jest gangsterem, bo się nagrał w GTA. Jego ojciec mówi, że syn se gra w GTA cały dzieć. No kurwa. Drugi wychodzi z ławki na lekcji i wbiega mordą w tablice krzycząc, że jest spidermanem. LOL. Taka jest 90% jej klasy. Powód to za dużo nieodpowiednich gier dla dzieci w tym wieku i brak zainteresowania rodziców dzieckiem. Pokaż mu Croca, Kangurka kao, czy inne starsze gry dla dzieciaków, a jak będzie krzyczał do kompa i wyklinał innych to zrzuć go z kompa i powiedz, że nie pogra dopóki się nie ogarnie.

I właśnie po to są PEGI aby nie było takich kretynów. Dla wszystkich którzy nie wiedzą co to jest : http://www.pegi.info/pl/ Pegi są 2 strony ponieważ mają chronić, ale przecież jak ktoś ma 17 lat i jest dojrzały emocjonalnie oraz psychiczne to dlaczego ma nie grać sobie w gta... Spotkałem wiele osób w wieku 14-15, którzy są bardziej normalni niż 17-20 latkowie i piszę tu serio, wszystko jest dla ludzi, ale trzeba wiedzieć jak to wykorzystać.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano
Opublikowano

PEGI to jest nie obowiązkowy wyznacznik. On tylko zaleca jaki powinien być wiek do grania w tą grę, a nie nakazuję.

BTW.

Dzieciak sobie może ściągnąć grę z neta, jak mu nie kupią.

Opublikowano

PEGI to jest nie obowiązkowy wyznacznik. On tylko zaleca jaki powinien być wiek do grania w tą grę, a nie nakazuję.

BTW.

Dzieciak sobie może ściągnąć grę z neta, jak mu nie kupią.

I od tego jest coś takiego jak ochrona rodzicielska ustawić takiemu gówniarzowi do 16 lat i niech zapierdala w sapera, ale rodzice mają to w dupie bo myślą kupie mu tą grę to nie będzie mi zawracał dupy. Poruszyliśmy bardzo dobry temat do dyskusji :P

Siema Heniu wiesz, ale przecież my nie zapierdalamy po klasach i udajemy spidermana , czy Makarona z mw3...

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...