Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontra na Swaina 1vs1

matysek099

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pierdolić o Kassadinach bo to nie kontra.

Swain to mój main mid i mam duże problemy z Ryzakiem. Na prawdę dobrze go kontruje.

Oprócz tego oczywiście OP Morgana i LeB.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Swain zawsze musi grać agresywnie, dlatego potrzebujesz kogoś jego typu, jednak z odmiennymi umiejętnościami, bardziej dystansowymi oraz z takimi które pozwolą Ci uciec. Coś z odpowiednim combo, opcją ucieczki, silenc'em. Osobiście polecam grę Ahri gdyż ma wszystkie te trzy zalety, uważam, że ona byłaby stosowną kontrą na Swaina.

98763533515051689628.png

Opublikowano

zastanówmy się, kto jest kontrą na 3/4 casterów i wygrywa wszystkie 1v1? Oczywiście Talon!!! Nie zdąży włączyć ulta, nim padnie, bo jest papier,a talon papiery wyk**wia do śmietnika. Licz się, że po 15 minucie kolega zapewne zleavuje

Opublikowano

Morgana Akali Katarina

redukcja heala i możesz też użyć exhausta żeby dmg z ulti zmniejszyć

Swain niszczy akali jak małą małpke...

Postacie ktore jadą swaina - malzahar , leblanc , dobry brand , (kassadin to wiadomo...) , cassiopeia , annie i wydaje mi sie ze fizz ale 50/50. moze ktos jeszcze jest o kim zapomnialem :D ale te co napisalem to napewno

GunzAlex.png
Opublikowano

Swain niszczy akali jak małą małpke...

Postacie ktore jadą swaina - malzahar , leblanc , dobry brand , (kassadin to wiadomo...) , cassiopeia , annie i wydaje mi sie ze fizz ale 50/50. moze ktos jeszcze jest o kim zapomnialem :D ale te co napisalem to napewno

jeszcze wypisz pozostałych ap carry <_<

Jakoś jak ja gram swainem to rzadko kiedy przegrywam na midzie. Grał wgl ktoś swainem, że się tak wypowiadacie? OK, swain na ulcie dużo many bierze, ale zobaczcie na passyw, za każdą ubita jednoske odnawia mu manę. Więc, ogarnięty gracz (np. ja ;) ) nie schodzi tak szybko z linii.

Opublikowano

Chciałbym przytoczyć, że silence nie wyłącza ulta od Swain'a tylko nie pozwala go wyłączyć, więc postacie z silence nie są dobrym pomysłem aby go counter'ować.

Jak na razie największe problemy były z:

Fizz

Anivia

LeBlanc

Viktor

Katarina

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

moja opinia : kazda postac moze byc kontra na kazda postac w zaleznosci jak TY grasz i jak gra Twoj oponent

Opublikowano

jeszcze wypisz pozostałych ap carry <_<

Jakoś jak ja gram swainem to rzadko kiedy przegrywam na midzie. Grał wgl ktoś swainem, że się tak wypowiadacie? OK, swain na ulcie dużo many bierze, ale zobaczcie na passyw, za każdą ubita jednoske odnawia mu manę. Więc, ogarnięty gracz (np. ja ;) ) nie schodzi tak szybko z linii.

Swain to moj main juz od stycznia 2011 , w lola gram codziennie i wiem co mowie :).Z dobrym buildem mana to nie problem , i liczy sie kombo a nie ulti.

Lol to nie jest zbalansowana gra wiec jedna postac counteruje inną ja napisalem co daje rade jechac swaina wiec mi tu nie gadaj.

moja opinia : kazda postac moze byc kontra na kazda postac w zaleznosci jak TY grasz i jak gra Twoj oponent

Twoja opinia jest ciekawa tylko fakt jest taki ze taki vladimir nigdy nie da rady swainowa , i taka cassiopeia nigdy nie da rady kassadinowi i to jest fakt bo na tym oparty jest lol - counterowanie.

GunzAlex.png
Opublikowano

ja bym ci powiedział że gragas gram nim prawie ciągle tylko pod ap i wymiata na midzie

-dzięki beczą nawet do swaina nie podchodzisz

-natarcie można szybko wyskoczyć ze stuna

-i ult który może zepchnąć go na ciebie lub dobić.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...