Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co robić przed egzaminami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jak większośc gimbów wie zblizają sie egzaminy pod koniec 3 klasy gim.

I nie wiem za bardzo co robić czy zostać z 4 dni przed egzaminem w domu i wkuwac czy sie wyluzowac i pisac na farta bo w sumie jestem dzida z Polskiego/Matematyki (część przyrodnicza jakoś pójdzie ;)) z każdego przedmiotu i nie wiem co robić wiadomo że w 4 dni nie ogarnę całego materiału.Jednak wiadomo ze test jest na myslenie a nie na wiedze (choc wiedze posiadac trzeba).

I 2 pytanie ciężko dostać się do technikum moja średnia 2.9 :C... Jest wogóle możliwość żebym dostał się do technikum?

Muszę szybko złożyć podanie do szkoły i napisać w miarę ten egzamin ale nie wiem czy jest co się łudzić moi koledzy którzy wogóle są ułomni mówią ze na loozie dostane się do technikum ale sam tego pewny nie jestem

Co ogólnie myślićie na ten topic?

Z góry thx

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

No tak najpierw rocznik 86, teraz 96 :).

Pamiętam czasy jak musiałem się stresować. Polecam Ci zając się czymś innym, chociażby spędzić czas z Dziewczyną:)

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

1. Skoro nie jesteś dobry to się poucz i spróbuj nie myśleć o tym bo jeżeli będziesz negatywnie nastawiony to na pewno dobrze Ci nie pójdzie.

2. Zależy też na jaki kierunek chcesz iść, jakie masz oceny z przedmiotów które są brane pod uwagę i jakie jest zapotrzebowanie.

Specjalista
Opublikowano

Czego miałeś się nauczyć przez te wszystkie lata to się nauczyłeś. Odpoczywaj i nie stresuj się.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

2.

zalezy od szkoly w niektorych nie patrza na oceny w innych jesli masz np;

srednia mniejsza niz 4,0 nie przyjma Cie

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

W sumie potrzebuję Informatykę/Angielski/Polski/Matematykę do technikum w opisue szkoły widnieje ze musze miec w sumie 65 pkt z tymi 4 ocenami z tych przedmiotów

Informatyka (4 mam) będzie 10 pkt Angielski (3 mam) 10pkt i polski matematyka tylko po 2 pkt bo mam dopy z tych przedmiotów to w sumie mam 24/65 i resztę pkt musze na egzaminie docisnąć.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Warto troche sie pouczyć wtedy te natrętne mysli stresogenne nie są tak uporczliwe.

Zajmij się czymś choć dla mnie najgorsza zawsze jest noc przed czyms. Stres za gardło łapie i ciezko spac.

Wracam do życia a nie do przeszłości.

Gość malutki688
Opublikowano

ten tydzien mozesz jeszcze poswiecic na nauke, lecz od weekendu zacznij odpoczywac.

Opublikowano

lepiej idź do szkoły pożartować choćby

mi zostały 2 tyg do sql, teraz będę mógł tylko wspominać najlepsze lata ;/

e tam i tak jeszcze miejsca zostaną, chyba że jakaś extra szkoła

Opublikowano

Jak masz dobrze napisać testy to je napiszesz .. W tydzień niczego się nie nauczysz.

Co do drugiego pytanie, to jeżeli dobrze napiszesz testy to możesz się dostać do Technikum, ale jak sobie nie poradzisz to zawodówka pozostaję. Inni mówią że wolą kiblować w Technikum niż w Zawodówce :D

Jak masz dobrze napisać testy to je napiszesz .. W tydzień niczego się nie nauczysz.

Co do drugiego pytanie, to jeżeli dobrze napiszesz testy to możesz się dostać do Technikum, ale jak sobie nie poradzisz to zawodówka pozostaję. Inni mówią że wolą kiblować w Technikum niż w Zawodówce :D

Opublikowano

Średnia 2.9 rzeczywiście ambitna, ale to Twoja sprawa. Czasu nie cofniesz, ale przynajmniej dzieciom powiesz, że jak chcą spełnić marzenia jak po maśle, to niech się uczą ; ) Trzymam kciuki, żeby przymknęli oko i cię przyjęli.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Uczyć się systematycznie przez całą 3 kl, 2 tyg przed egzaminami kuc i powtarzać jak głupi a ostatnie 3 dni (sobota, niedziela, poniedziałek) wychillować się jak nigdy. Mój przepis na dobre LO :)

Opublikowano

Ja się nie uczyłem na to :)

Brałem test na logike.(nawet dobrze mi poszło).

No ale zadania tekstowe z maty masakra (ale i tak to olałem).

Powiem ci jeszcze że do szkoły się jest łatwo dostać,gorzej jest tam się utrzymać :P

Dodam ci że szkoła nie daje pkt za oceny dopuszczające(2=0pkt)

Jeśli się nic nie zmieniło liczy się też zachowanie.

Opublikowano

Przelicznik ocen:

stopień celujący - 17 punktów

stopień bardzo dobry - 14 punktów

stopień dobry - 12 punktów

stopień dostateczny - 8 punktów

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Wiesz, najlepiej zostań w domu i wkuwaj to co należy ;)

Ja jutro wybieram się pociągiem do szkoły zawodowej, mam zamiar zostać elektromechanikiem - zobaczymy jak pójdzie.

Poza tym, życzę powodzenia w wyborze szkoły i w testach ;)

OndteAw.png

Opublikowano

mieć wyjebane.

dzień przed egzaminami dzień bez kompa, spacer po lesie/łące samemu i w ciszy, nie oglądać tv, nie czytać książek, żadnego chłonięcia informacji

działa na zasadzie, jeśli Twój mózg jest przyzwyczajony, że czytasz posty itp. to nie mając nic do czytania, będzie się tego domagał aby przetworzyć jakieś info, dostarczysz mu to w postaci Testu Gimnazjalnego do którego podchodzisz w sposób następujący

wchodzisz do sali, koniecznie zegarek żebyś wiedział jaki czas.

dostajesz arkusz, czytasz treści zadań od początku do końca, zajmie Ci to jakieś 2 minuty. Następnie odkładasz cały test, zakładasz ręce na klatce, siedzisz tak 15 sekund oddychając głęboko, i przystępujesz w końcu do testu

to zaś działa na zasadzie, że stres, który osiąga 100% bez tych wskazówek, opada do jakichś 80% w trakcie pisania, natomiast jeśli się zastosujesz, spadnie nawet do 30% ; )

Porady dane mi przez byłego doktora Akademii Krakowskiej (obecnie korepetyor matmy ) na podstawie wieloletnich przygotowywań maturzystów (m.in moja kuzynka, siora, kuzyn, sąsiad ) także nie pierdolić, że zaszkodzi

167161466687770313241.png

Opublikowano

W sumie potrzebuję Informatykę/Angielski/Polski/Matematykę do technikum w opisue szkoły widnieje ze musze miec w sumie 65 pkt z tymi 4 ocenami z tych przedmiotów

Informatyka (4 mam) będzie 10 pkt Angielski (3 mam) 10pkt i polski matematyka tylko po 2 pkt bo mam dopy z tych przedmiotów to w sumie mam 24/65 i resztę pkt musze na egzaminie docisnąć.

Nie licz tak. Rocznik 96 ma utrudnione zadanie :) Napiszesz na 100% masz 20 pkt z testu. Prosty, nowy przelicznik: liczba uzyskanych % * 0.2. Z 5 testów maksymalnie możesz dostać 100 punktów. Z ocen możesz wyłapać 68 punktów, a z konkursów kolejne 32 pkt. Łącznie zdobywasz 200 pkt (razem z ocenami, konkursami i testami na 100%)

Opublikowano

Ja bym ci radził połowę dni do egzaminu kuć ostro puki jeszcze możesz, a drógą połowę odpoczywać :)

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

lepiej wyłożyć laskę na wszystko co najmniej z tydzień przed samym egzaminem. z pewnością na leksjach robiliście powtyórzenia i to powinnotobie wystarczyć, bo to czego nie nauczyłeś się przez 3 lata to napewno nie nauczysz się w ciagu kilki dni, a jak jeszcze zaczniesz się spinać że czegoś nie umiesz to na samym egzaminie odpije się do kilkukrotnie i nic nie napiszesz :D. Ja nawet przed samą maturą 2 tygodnie wcześniej już za ksiązki sie nie łapałem, po przez 2 ostatnie miesiące na lekscach robiliśmy tylko powtórzenia i to mi w zupełności wystarczyło. Najważniejsze jest to aby być na luzie na egzaminie i się nie spinać o dobry wynik.

Opublikowano

1. Uczyć się

2. Pobierz se MMO RPG i pograj dla luzu , polecam DC Universe i Metin2

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...