Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ezreal jest o wiele gorszy pod AP?

Azris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie ez ad zdecydowanie jest lepszy od ap.

Oczywiście pod ap można coś tam ugrać, ale ezreal nie ma możliwości wykazania się.

Jak dla mnie robienie go pod ap to marnowanie postaci.

Opublikowano

Polecam zagranie ta postacia i dojsc do 20minuty po ktorej on nie robi juz nic i jest tylko sciera do zbaijania.

To co tf że robiło się kiedyś pod ad to teraz w 20 min jest useless?

Le blanc w 30 minucie jest useless ? NIE

Tf MA NAJLEPSZE POKE'i w grze.

A le blanc Z deathfire graspem, czapką i void staffem nukuje na pewno przeciwnego ap jak nie i solo topa.

Ezreal gdy ogarnie positioning to robi całkiem spory dmg i ma escape system.

@upy to że nie które ap da się robić pod ap to nie znaczy że wszystkie.

Bo np. tristana ma we wszystkich skillach przelicznik pod ap i nukuje jak le blanc. Deathfire > e > ignite(opcjonalnie) > w > ulti

i odskakujemy spowrotem jeśli jest potrzeba.

A ulti na 16 lvlu zabierz 500 + 150%ap więc jeśli mamy czapke + deathfire czyli jakieś 350 ap to już papierom z ulta bijemy 1000.

Opublikowano

Kiedyś grałem ezem ap on z mejaiem full stack i dodatkowo lich ban to jest takie combo ze shaco poszedl na 3 hit :) z Q za 1000+ sie bilo dzieki lich banowi ale teraz gram ad bo nerfa ez jakiegos dostal i juz ap sie nie oplaca ;( 5 wygranych 1 przegrana ez ad rankedy :s

Według mnie ez ad zdecydowanie jest lepszy od ap.

Oczywiście pod ap można coś tam ugrać, ale ezreal nie ma możliwości wykazania się.

Jak dla mnie robienie go pod ap to marnowanie postaci.

Tutaj się nie zgodze gralem raz przeciwko pewnemu ezrealowi AD mowil jaki to on nie jest dobry! Akurat ez byl w rotacji chcialem z nim 1 vs 1 ez vs ez zgodzil sie ... zrobilem eza pod ap staty mialem na nim 5/1 on 1/5 mowil ze cheatuje z "W" :) Wedlug mnie wszystko jednak zalezy od umiejętnosci... Ez jest mocny w early na Ad a na Ap w late jak sie potrafi to sie zrobi ale ezem ap ciezko idzie z farma dlatego biore wlasnie ad
Opublikowano

To co tf że robiło się kiedyś pod ad to teraz w 20 min jest useless?

Le blanc w 30 minucie jest useless ? NIE

Tf MA NAJLEPSZE POKE'i w grze.

A le blanc Z deathfire graspem, czapką i void staffem nukuje na pewno przeciwnego ap jak nie i solo topa.

Ezreal gdy ogarnie positioning to robi całkiem spory dmg i ma escape system.

Nah, leblanc. Jak najbardziej postać usseles w late :). Co do tego ezreala. Myślę że lepszy na ad carry. Ten teleport pozwala uciec w razie ganku, a jego skille mają przelicznik ad, pzdr.

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

Tylko jest problem...

Nawet nafedowany ezreal nie jest w stanie zrobić tripla, quadry, penty.

bo po prostu używa 3 skilli i jest ussles, nie mówie o takich triplach jak steal z ult.

Ale taki karthus, morgana, kennen... samym ult zrobi więcej niż ezreal wszystkimi skillami.

Opublikowano

Nah, leblanc. Jak najbardziej postać usseles w late :). Co do tego ezreala. Myślę że lepszy na ad carry. Ten teleport pozwala uciec w razie ganku, a jego skille mają przelicznik ad, pzdr.

LB w late, to conajwyżej anty-carry.

a jego skille mają przelicznik ad

O ile się nie mylę, to 3 skille mają przeliczniki pod ap.

Opublikowano

Nie opłaca się zmieniać czegoś co jest dobre.

Niektróre postacie, które czymś się wyróżniają np sion ad, tristana ap, możemy robić inaczej.

1. Nafedowany sion ad, jeżeli ktoś mu nie da exhousta i ignita to wali pente.

...

10. Nafedowana tristana zabija 1 przeciwnika na 2, 3 skille(jedne z największych przeliczników).

A taki ez ap w czym jest lepszy od innych ap ?

Ult ? wole karthusa

e ? wole fizza

q ? wole kennena

w ? wole ahri

Postać można zmienić z ad lub ap, wtedy kiedy ma coś ciekawego do zaoferowania.

No ale nie polaczysz tych wszystkich postaci w jedno... ez ma np lepsze e i w od kennena :P
Opublikowano

Może i nie połącze, ale kto chce grać ezrealem ap musi mieć jakiś powód.

Np ult, q, w, e itd... ja napisałem jakie postacie są lepsze na poszczególnych skillach.

Ale jeżeli chcesz abym ci napisał postać, która większość skilli ma podobne do eza a jest o niebo lepsza to ci napisze.

Lux

ez ult < lux ult

ez q/w < lux q

ez q/w < lux e

W czym jest lepsza taka lux ?

Ult natychmiastowy dmg, nie zmiejszany poprzez miniony, mały cd, spore obrażenia.

2x cc, ez 0 ;/

Ogólnie nie widzę w czym lux jest gorsza od eza.

Proszę o zamknięcie tego durnego tematu, bo ktoś zadaje zwykłe pytanie, a potem się z tego spam na 2 strony robi.

Opublikowano

Np ult, q, w, e itd... ja napisałem jakie postacie są lepsze na poszczególnych skillach.

Ale jeżeli chcesz abym ci napisał postać, która większość skilli ma podobne do eza a jest o niebo lepsza to ci napisze.

Lux

ez ult < lux ult

ez q/w < lux q

ez q/w < lux e

Ult natychmiastowy dmg, nie zmiejszany poprzez miniony, mały cd, spore obrażenia.

2x cc, ez 0 ;/

Proszę o zamknięcie tego durnego tematu, bo ktoś zadaje zwykłe pytanie, a potem się z tego spam na 2 strony robi.

ezma lepszego ulta :) na full buildzie q w e i dmg 3000 :)
Opublikowano

Chyba jak masz rabbadon i 5x Archangel staff o_O

gdybym mial taki dmg to z q nie udezyl bym wiele bo ma slaby przelicznik... Lich ban robi duzo :) im wiecej ap tym wiekszy dmg z Q od lich bana za czym idzie tez auto po skillach :P
Opublikowano

Tylko jest problem...

Nawet nafedowany ezreal nie jest w stanie zrobić tripla, quadry, penty.

bo po prostu używa 3 skilli i jest ussles, nie mówie o takich triplach jak steal z ult.

Ale taki karthus, morgana, kennen... samym ult zrobi więcej niż ezreal wszystkimi skillami.

Oj nie zgodzę się.. nie raz wykręciłem trp / quad Ez AD. I nie na takiej zasadzie jak napisałeś wyżej. Dobrze rozegrane early.. Q pod AD jest mega na starcie.. co pozwala.. jeżeli to dobrze rozegramy, szybko się nafedować i w late wcale nie jest źle.. fakt, że łatwo go zabić, ale jeżeli ktoś trzyma dystans i w miare potrafi sie porszac bezpiecznie to Ez na prawdę potrafi wiele zdziałać nawet w late.

Opublikowano

Lux

ez ult < lux ult

ez q/w < lux q

ez q/w < lux e

2x cc, ez 0 ;/

Bo ez ogólnie nie jest zbyt dobry, al bardzo ciekawie się nim gra. Bo ja wole takiego ad carry niż np. Trynde, gdzie wciskamy tylko r i aa. I właśnie dlatego ludzie nim grają. Chcesz świetnego ad carry? To se kup urgota/koga

Opublikowano

Bo ez ogólnie nie jest zbyt dobry, al bardzo ciekawie się nim gra. Bo ja wole takiego ad carry niż np. Trynde, gdzie wciskamy tylko r i aa. I właśnie dlatego ludzie nim grają. Chcesz świetnego ad carry? To se kup urgota/koga

ez/urgot/kog to sa postacie wymgajace skilla lecz kog to jest w late niezla kontra na siona :) koles mial 2,5k hp bez rzadnego itema na hp a ja happy bo mam madredy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...