Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]IS-3 Czy wychodzi na "plus" ?

PiotrBadBoy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wszystko zależy od ciebie ale jednak a przegraną grę będziesz wychodził na minus dlatego polecam zostawić sobie kw i zbierać na nim kasę

@ na pewno będziesz tracił jeśli już na is nie wyrabiałeś ale tak jest u większości od 8 tieru już się traci nie zarabia chyba że z premium lub na premium tankach

Opublikowano

na is od wprowadzenia patcha 0.7.2 bardzo ładnie na plus się wychodzi za dobrą bitwę i to bez premki. Mój rekord to 21k na plusa a premki nie mam. Co do is'a 3 to juz zalezy od tego jak będziesz nim grał napewno często bez premki będziesz wychodził na - ale nie aż tak jak w 0.7.1 bo teraz są 5% większe zarobki na tym czołgu. Proponuję ci zanim przerzucisz się na IS'a 3 to ten czołg ogarnij tak abyś wychodził pare k na plusa nawet za przegraną. Dodam screena jako dowód na to, że ogarniając IS'a to bez premki spokojnie można wyjśc na plusa.

http://iv.pl/images/14264523982572407506.jpg

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Każdym czołgiem da się nie wychodzić na minus wystarczy coś uszkodzić w bitwie nie jechać sam na baze przeciwnika (nie kampić) po prostu grać ostrożnie. Jeżeli IS-3 jest na szczycie to już 50 sukcesu większość czołgów go nie przebija a wieża bardzo rykoszetuje.

signature.png

Opublikowano

Jeśli IS-em 1 wychodzisz na - to obawiam się, że podobnie (a nawet gorzej, bo to w końcu tier wyżej) będzie wyglądała sytuacja w przypadku IS-3.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

jak poprzednie posty w zależności od gry danej osoby. możesz nabijać premie dzienną plus trochę gry i nabijać pomału doświadczenie na gąski potem koniecznie działo bl-9 o ile sie nie mylę. jeżeli chcesz maxymalnie zaoszczędzać na twoim is-3 to jeździj z działem 100mm nie 122mm. potem dopiero z bl-9 :) o is4 to już inna bajka o ile słyszałem za naprawę zapłacisz średnio po 16k. na pewno IX i X tier po dobrej bitwie dużo zarobi ale bez premki to ciężko nim grać po kilkanaście bitew non stop.

Opublikowano

Nie ma szans, abyś zarabiał nim kredyty. Może od czasu do czasu wyjdziesz na plus, ale ogółem będziesz potrzebował innego czołgu, który zarabia, abyś mógł grać innym, który traci kredyty.

Jeszcze coś, to że macie bitwę gdzie wyszliście na plus to nic nie znaczy, bo na plus to ja bez premki tygrysem II mogę wyjść, ale zapewniam was, że z premką, czy bez tego czołgu nie da się utrzymać bez zarabiania kredytów innym. Tak samo rzecz się ma z IS-3.

Opublikowano

Robiąc statystykę mojej gry IS-3 (przy okazji expienia na IS4 BEZ premium) wyszło średnio 1701,2 kasy na + za bitwe. Statystyka policzona z 20 bitew, więc może być wzięta za wiarygodną. Grając często udawało mi się przeżyć, więc przy przeciętnej grze wyjdzie jakoś -5k na bitwę... ;)

Opublikowano

To teraz powiedzcie czy mam robić tego IS-3 Czy lepiej na Tigera II (mam Pz38nA) ? Czy może na T29 (mam M3Lee) ???

IS-3 to chyba najlepszy czołg tego tieru. Mi się nim grało wybornie, szczególnie z ostatnim działem. Bez premki wychodzi się na plus, tylko trzeba trafiać :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Na IS-3, dziale 122mm 80% bitew miałem na -, wystarczyło założyć działo bl-9 i mam ok 15k na plus bez premki :D

Opublikowano

Na IS-3, dziale 122mm 80% bitew miałem na -, wystarczyło założyć działo bl-9 i mam ok 15k na plus bez premki :D

No to chyba za jakąś wyjątkową bitwę, bo tak wysoki średni wynik jest po prostu niemożliwy jeśli 1 nabój kosztuje 1k...

Opublikowano

Jest możliwy jeżeli się isa3 ogarnia a bl9 jest genialny . Moj rekord is3 to 15k na czysto ale tak srednio wychodze 2-3k na plusie chyba ze zwale bitwe wtedy to nawet 10k na minusie ;)

Opublikowano

Odkąd zamontowałem bl-9, zgarniam praktycznie w każdej bitwie po 5-6 fragów. To jest ta magia tego działa :D

Opublikowano

Nom też mi sie 2 specjalistow zdazylo a tak to to po 4-5 fr na bitwe wchodzi

Opublikowano

@M1chaLL

Bardzo ciekawe rzeczy gadasz. Zdobywasz po 5;6 fragów w bitwie IS-3, a nigdy tym czołgiem nawet 6 fragów nie zdobyłeś według statystyk w wocie. Co lepsze masz więcej bitew niż fragów, więc o pięciu, czy sześciu to już mowy nie ma.

@Xanter

To że miałeś jakąś bitwę gdzie zarobiłeś trochę kredytów to nie oznacza, że tym czołgiem się zarabia. Mam na myśli ogół bitew, a nie tylko te, które akurat ci dobrze poszły i nawet jak dobrze grasz to wciąż dużo zależy od innych graczy, bo jak trafisz to lewej drużyny, albo przegracie to raczej nie zarobisz.

Tylko i wyłącznie czołgi premiumowe są w stanie zarabiać na tym tierze. Z premium można co najwyżej zrównać wyzerować profit, ewentualnie zarabiać grosze.

Opublikowano

@Bartollo

Mówisz o statystykach, tylko one nie uwzględniają chociażby public testów... Zauważyłem też że nie czytasz ze zrozumieniem, napisałem wyraźnie ,,Odkąd zamontowałem bl-9", więc nie pisz mi że mam więcej bitew niż fragów bo na 122mm nie da się grać.

Opublikowano

Jeszcze 40k expa... mało grałem ostatnio. Jak mam wbić te 2,5mln ? W garażu mam IS, KW-3, StuG III, T25(premium tank) czym najlepiej ? (mam jeszcze 31dni premki;))

Opublikowano

KW kup sobie i zarabiaj :) Korzystaj z najlepszego money makera w grze nie licząc premium tanków, dopóki nie wprowadzą nowego patcha- tam KW-1 i KW-2 raczej nie będzie tak zarabiać, dodatkowo dostaniesz 2 czołgi i jedno miejsce w garażu po patchu mając KW.

Nie obrażę się, jeżeli dostanę plusa;)

Opublikowano

@M1chaLL

Będę ci pisał, że masz więcej bitew niż fragów, bo tak jest i to się liczy. Jak ktoś inny kupi sobie IS-3 to nie wskoczy po jednej bitwie na najlepsze działo i nie wkręcaj kitów, że co każdą bitwę masz 6, czy 5 fragów. Jeżeli twierdzisz wciąż jednak, że naprawdę tyle fragów zdobywasz, to pluton dwu osobowy jest darmowy, no chyba że nagle zmieniłeś zdanie.

Opublikowano

@Bartollo

K*rwa chłopie czy ty umiesz czytać??. Wyjaśnię Ci to łopatologicznie :

-praktycznie nie oznacza zawsze, ale dosyć często.

-odkąd, czyli po założeniu bl-9. Przed bl-9 miałem 122 mm dosyć długo, więc nie pi*rdol mi tu że po 1 bitwie mam od razu najlepsze działo.

Nie muszę Ci nic udowadniać, chcesz to nie wierz, mam to gdzieś. I skończyłem rozmowę w Tobą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...