Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]World Of Tanks - Wyraź Swoją opinie

Slawolologg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Założyłem ten temat , aby każdy gracz mógł wyrazić swoją opinię o grze World Of Tanks . Oceniamy Grę od 1\5

Ja zacznę:

Gra jest świetna , Podoba mi się , Tylko 1 zastrzeżenie: Gra ma mało fps na mocnych kompach. Moja ocena to 4\5

Opublikowano

Moim zdaniem zbędny temat, ale żeby nie było, że spamie.

Bardzo dobre odwzorowanie pojazdów z WWII. Nawet realistyczne bitwy. Bardzo dużo słabych graczy. Brak samouczka. 4,5/5

Opublikowano

Moim zdaniem zbędny temat, ale żeby nie było, że spamie.

Bardzo dobre odwzorowanie pojazdów z WWII. Nawet realistyczne bitwy. Bardzo dużo słabych graczy. Brak samouczka. 4,5/5

Nie znalazłem podobnego tematu , też jestem ciekaw jaką opinie o tej grze mają inni ludzie. Za każdą odpowiedz daję like
Opublikowano

Chciałbym dodać że jest jeszcze jeden minus tej gry - Np, Czołg lekki Który ma 300HP Musi walczyć z czołgami które mają 1600k Hp Lub z Tigerami (Tak jest w moim przypadku) !

Opublikowano

Grafika super zeby cos osagnac nie trzeba wydawac kasy nie nudzi sie szybko ja daje 5/5

Chciałbym dodać że jest jeszcze jeden minus tej gry - Np, Czołg lekki Który ma 300HP Musi walczyć z czołgami które mają 1600k Hp Lub z Tigerami (Tak jest w moim przypadku) !

PS: HP naprawde nic do gadania nie ma, zalezy tylko na wysokosci czolga :) a jak grasz lekkim czolgiem i losuje cie tak wysoko to znaczy ze jestes Scautem

THE RAT

Landkreuzer17.jpg?t=1238937426

Opublikowano

Grafika super zeby cos osagnac nie trzeba wydawac kasy nie nudzi sie szybko ja daje 5/5

PS: HP naprawde nic do gadania nie ma, zalezy tylko na wysokosci czolga :) a jak grasz lekkim czolgiem i losuje cie tak wysoko to znaczy ze jestes Scautem

?
Opublikowano

Scout to z angielskiego zwiadowca. Myślę, że dalsze tłumaczenie jest zbędne.

Gra dobra, ale przydałyby się jeszcze jakieś tryby rozgrywki, bo po paru tysiącach to trochę nudą wieje. Tłumy ludzi, którzy nie wiedzą jak grać nawet na wysokich tierach (ale która gra tego nie ma). Strzały za 0 dmg są niesamowicie irytujące, a jeszcze bardziej irytujące jest to, że developerzy twierdzą, iż to tak powinno działać. Gra coraz bardziej oddala się od symulacji, a mocno idzie w stronę strzelanki gdzie najważniejsze są efekty. Brakuje żeby tylko magię dodali. Jednak mimo wszystko, to są czołgi. 4/5

Opublikowano

Temat zbędny, ale zawsze można mieć te kilka postów + :P

5/5

Co tu dużo gadać, najlepsze gra MMO :D

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano
Gra dobra, ale przydałyby się jeszcze jakieś tryby rozgrywki, bo po paru tysiącach to trochę nudą wieje.
Dokładnie, zapowiedziane tryby z większą ilością graczy na stronę dużo nie zmienią.

Tłumy ludzi, którzy nie wiedzą jak grać nawet na wysokich tierach (ale która gra tego nie ma).

Widział bym tu podział na poziom, każdy gra z podobnymi. Według wg sprawi to że początkujący nie opanują gry, moim zdaniem wręcz przeciwnie.

Strzały za 0 dmg są niesamowicie irytujące, a jeszcze bardziej irytujące jest to, że developerzy twierdzą, iż to tak powinno działać.

Deweloperzy twierdzą że ten błąd nie istnieje ;]

Gra ma swoje + i - w moim odczuciu największą wadą jest serwer aktualizacji. Nawet drobne aktualizacje potrafią zająć sporo czasu. Przy wprowadzeniu patcha jest jeszcze gorzej.

Opublikowano

I jeszcze taka mała uwaga:

Dodajemy tylko 1 opinie, a nie ktoś pisze po raz 10, że gra jest super... Co nie Slawolologg :)

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Według mnie gra jest bardzo dobra i zasługuje na 5/5 punktów

Zalety :

-nie jest to kolejna strzelanka, gdzie bezmyślnie biegniemy i strzelamy do ludzi.

-Wymaga ona myślenia.

-Twórcy nie przymuszają graczy do kupowania golda, można się bez niego obejść. (w przeciwieństwie do produkcji np.EA, czy BIGPOINTU)

-innowacyjność

-widać, że twórcy przykładają się do tego co robią

-gra się nie nudzi, kiedy znudzi nam się gra, możemy zmienić typ czołgu, lub styl gry i znowu cieszyć się grą

-bardzo dobrze zbilansowane nacje, żadna nie jest najmocniejsza

-świetne odwzorowanie czołgów z II wojny światowej

-odrobina realizmy

Wady :

-społeczność tej gry niestety nie jest w większości zbyt ogarnięta

-wyłączanie serwerów na okres aktualizacji (przynajmniej na serwerze USA)

Opublikowano

@Bartollo

Te strzały muszę przyznać, są irytujące ale muszą być. Pomyśl, jesteś na WWII (realnie jakimś czołgiem) i strzelasz w inny i trafiasz np. w jakiś rondel czy odstającą część, i myślisz że czołg leci na złom? Deweloperzy próbują zrobić tą grę realną i poniekąd udaje im się to, aczkolwiek mam parę zastrzeżeń. Pierwsze to system karania i grzywn. To jakaś kpina. Gw Tiger zostaje ustrzelony na hita przez KW ze swojej drużyny 10s po starcie mapy, a rekompensata nie wystarcza nawet na naprawę, a taki debil będzie całego team'a bić i pisząc "sorry, that wasn't me!" >.> Drugi już mniej ważny aspekt to Amx40. Słyszeliście że to jest tak zajebisty czołg, że nie potrafi swojego odpowiednika przebić? :D I ostatnia rzecz to silnik gry. Przy moim ( nie powiem, jednym z lepszych kompów ) gra lami jak wjadę w jakiś obłoczek dymu czy pocisk przede mną eksploduje, ale grę oceniam 4/5.

Parametry kompa:

Procesor Intel® Core i5 CPU 760 @ 2.80 GHz 2.80 GHz

RAM 4 GB

System Windows 7 Home Premium 64 bitowy

Karta graficzna ASUS EAH5870 1 GB GDDR5 Full DirectX 11 Support

Nie wiem czy to dobrze opisałem bo za dobrze się na tym nie znam.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

I co z tego że super gra jak stacza się znowu na dół? Coraz więcej nieogarniających ludzi i prawie wogóle współpracy ( tylko na plutonach i kompaniach da się grać ). Zaczeli by naprawiać grę, a nie dodawać nowe mapy i czołgi, ale zarówno błędy, no na **** mi te nowości jak gra się stacza? Powinni również wgrać nowy silnik, bo ten co jest teraz to masakra. Gra również odchodzi od realizmu, jak tak dalej będzie, możliwe że będziemy mogli strzelać kulami ognia lub piorunami. Nie zdziwię się jak nadejdzie konkurencja do tej gry a WoT wymięknie.

Plusy:

+ Realistyczne oddanie czołgów z II WŚ

+ Gra ma unikalny klimat

+ Nie jest to kolejna gra, w której liczy się szczęście, i lepszy komputer, tu wymaga myślenia i współpracy by wygrać

+ Dużo wersji językowych ( głosowych i pisemnych )

+ Można się pośmiać i nieźle pobawić.

+ Grafika stoi na wysokim poziomie jeśli chodzi o ten silnik.

Minusy:

- Silnik gry jest słaby, stary wrak, jednak twórcy wyciskują już z niego ostatnie soki.

- Gra bywa niezbalansowana

- Gra w to dużo kretynów ( gdy mają czołg premium i samo premium = +100 do kozactwa że tak się wyrażę )

- Bitwy w randomach = 5% współpracy

- Gra odchodzi od realizmu

- Pojawia się masa błędów ( np. przebicie pancerza z zerowym skutkiem ), przez które często aż się odechciewa grać, ponieważ zaburzają realizm gry.

Ocenię w skali od 1 do 10: Moja ocena to 5,5/10

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

@Waszka1

Developerzy od samego początku nie chcieli robić symulatora i nie zrobili, bo w symulatorze czołg bez kierowcy nie pojedzie, a gąska sama się nie naprawi, ale mniejsza z tym. Problem tkwi w tym, że po ostatnim patchu dodali np. umiejętności jak szósty zmysł, gdzie nazwa mówi sama za siebie, że do realizmu dużo to nie ma. Jest cała masa gier gdzie można się pobawić magią i tym podobnymi rzeczami, a wot jest jedyny w swoim rodzaju. Dlatego obawiam się gdzie podąża ta gra.

Opublikowano

Gra jest całkiem dobra, grafika jak na grę FREE MMO jest bardzo dobra, grywalność bardzo dobra, brak samouczka jest na - . W tę grę gra chyba więcej 'noobów' niż w LoL'a, też na - . Bez premki od 7 tieru ciężko jest wyjść na + przez co to nakłania graczy na kupowanie premium. Są też premium czołgi które zarabiają 2,3x tyle co normalny czołg tego samego poziomu, to też nakłania graczy do kupna ich żeby się przyjemniej grało.. Przez ta gra jest jak inne MMO dla wyzyskiwania od graczy pieniędzy, ale w sumie co to jest 40 zł mies. na premke. Jak dla mnie gra jest na ocene 4/5

'

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...