Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MEUMCRAFT - [DEDYK][RL][NO-WL][NO-PREMIUM]

Quaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RR i PGE ja wiem wiem tylko pytałem w czym różnica ale to nic.

RR wiem jak korzystać z windy tylko w 1 bloku dla miastowych winda nie działa to sobie możecie sprawdzić.

Pewnie się domyśliliście że to ja Wiedzmin :P xDB)

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

słuchaj/czytaj Fabryka produkuje dany produkt na giełde np. szkło czyli skupujesz piasek i wegiel od graczy robisz szkło i sprzejadesz na gieldzie. A firma to np. wykanczanie wnętrz czyli zatrudnia cię gracz i robisz na zlecenie. Wiesz już o co chodzi. A winde się naprawi

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tutaj wszystko dotyczące firmy :

Ustawa z dnia 2 kwietnia 2012 roku w sprawie zakładania firmy na serwerze MeumCraft.

§ 1

Firme może założyc jedynie osoba z ranga Miastowy.

§ 2

Miastowy musi złożyc podanie w sprawie założenia firmy do jednego z HeadAdministratorów w którym musi przedstawic rodzaj działalności gospodarczej.

§ 3

HeadAdmin rozpatruje podanie i wyznacza teren jaki bedzie potrzebny na budowe biur, magazynow i przetwórni.

§ 4

Miastowy znajduje teren i prosi o akceptacje HeadAdmina.

§ 5

Jeżeli HeadAdmin zaakceptuje miejsce pod budowe firmy wyznacza cene od metra kwadratowego.

§ 6

Gdy miastowy wpłaci pieniadze HeadAdmin daje cuba na dany teren, miastowy ma prawo prosic o dodanie innych osób do cuba.

§ 7

Miastowy dostaje od HeadAdmina pozwolenie na budowe skupów tylko wyznaczonego rodzaju zaraz bo ty jak skonczy budowe firmy.

§ 8

Skupy innego rodzaju beda usuwane bez poinformowaniu gracza i nakładana bedzie kara w wysokosci 50 tys. od skupu.

radiator0.jpg

Opublikowano

Nie ma WL !!!

Zapraszamy na serwer :)

A co do firmy to jeszcze potrzeba mieć teren na nią ponad albo równy 4000m2 (klocków)

Skup potrzebnych surowców w mieście kosztuje 100k, tak samo miastowy kosztuje 100k

radiator0.jpg

Opublikowano

Szkoda że gracze na ts nie wchodzą oraz nie korzystają z naszego portalu... tak to by nie było żadnych problemów...

Chciał bym dać jeszcze link do naszej dynmapy ale nie wiem czy mogę... to nie jest link do forum ani tym podobnych... tylko do mapy... jak myślicie?

Opublikowano

IP DynMapy.:

188.165.21.111:3306/#

Nasz kanał YouTuBe / Wszelkie poradniki serwerowe i wiele więcej w drodze....

youtube.com/user/MeumCraftPL

Opublikowano

Cieszę się bardzo że się Serwer podoba... może trochę dużo jest informacji na temat serwera... ustawy... rangi... itd... ale chcemy tak serwer urzeczywistnić aby gracze odgrywali rolę prawdziwego człowieka który pojawił się w nowym mieście i zaczyna od zera...

Dla tych co jeszcze nie wiedzą na początku zarabiacie zbierając i sprzedając Kaktusy (Kaktusownia), Trzcine (Cukiernia), węgiel (Elektrownia), skupy każdego materiału są już w biurach budynku... np zbierając Kaktusy sprzedasz je w skupie który jest w budynku kaktusowni...

Dla tych którzy chcą założyć firmę radzę uzbierać nie mniej niż 350,000.00 $ a nie więcej niż 600,000.00 $, jak to działa... wybieracie sobie działkę która nie jest mniejsza niż 4000m2 (powierzchnia) w zależności jaki teren wybraliście... Admin / H@ wycenia wam działkę za m2, czyli jak wyceni wam 100 $ za m2 to cena zakupu takiej działki która wynosi równo 4000m2 to 400,000.00 $ cena nie będzie mniejsza niż 95$ za m2 a nie większa niż 150$ za m2... tak jak mówię cena jest wybierana pod względem terenu... czyli in mniej surowców takich jak drewna, piasku, i teren jest bardziej górzysty to cena jest mniejsza... a jeśli jest tego więcej i teren np jest równy cena automatycznie wzrasta....

Takie małe info...

Opublikowano

Dodaj na WL nick SpaceRiderSK

Coś o serv'ie : Jest on może fajny, ale użytkownicy o nick'u Talib i Mleko dają mute'y za nic -.- Miałem pytanie dotyczące trzciny, bo rośnie i inne pytania to oni mi że spamuje i mute.

j9vg4y.jpg
Opublikowano

SpaceRider , skad wiesz że to właśnie któryś z nich dał ci mute , jak nie wiadomo kto ci je dał bo nic takiego nie pisze :)

Może dali ci tylko male ostrzeżenie na kilka minut, albo mieli gorszy dzien ?

radiator0.jpg

Opublikowano

Mam pytanie będzie cie coś budować w stylu wieża eiffla, statua wolności, sfinksy, big ben itp.

Bo ogólnie na razie budujecie wieżowce które są wypełnione brukiem i nie da się do nich wejść zbudujcie coś wielkiego znanego np statua wolności z diamentów albo wieża eiffla z glowstone lub coś innego nie wiem.

Widzę że RiPul umie budować można zobaczyć posąg na wodzie zbieracza diamentów myślę że mógłbyś spokojnie wybudować jedną fajną rzeczy z których wymieniłem lub coś innego .

Opublikowano

Serwer jest ogólnie bardzo przyjemny zacząłem grac 2 dni temu na poczatku zawsze jest ciezko i trzeba sie duzo pytac gdzie co i jak ale jak juz obczimy troche mapke i poczytamy forum wszystko staje sie jasniejsze i serwer staje sie zajebisty od razu mi sie spodobał. POLECAM SERW W 99%

Opublikowano

to się cieszę że serwer się podoba... pod koniec miesiąca kupujemy więcej ramu tak więc nie będzie lagów jak coś będziemy budować

Opublikowano

Wioska BonczaPGR zaprasza , tylko 5k za dzialke ! :)

Skupuje trzcine , place po 125$ od stacka :D

Niedługo craftcenter zostanie rozbudowane na kilka różnych centr handlowych

radiator0.jpg

Opublikowano

Witam mam pytanie

bo próbowałem od kilku dni wejść na serwer i nie mogłem bo wl jest włączona ale to nic dzisiaj patrzę 2 osoby są to myślałem ze wl wyłączona jest ale po tym jak wyświetlił się komunikat ze niema mnie na wl zauważyłem że jest budowa mapki średniowieczną fantasty

a moje pytanie to

kiedy będzie serwer otwarty ?

czy będę miał to co miałem na serverze?

czy będzie wl?

czy nazwa servera pozostanie ta sama ... meumcraft?

-Kejran-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...