Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Myszka" Jak dużą rolę odgrywa w grach FPP (strzelanki)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Teksanian
Opublikowano

Miałem x7 teraz mam myszke za 30 zł i nie da się grać .

X7 przecież droga nie jest...

Opublikowano

lol. im więcej DPI z tym większą dokładnością reaguje myszka. Nie znaczy to, że czułość się zmienia, prędkość będzie taka sama. Dam przykład

myszka 800 dpi potrafi wychwycić 800 różnych pozycji (w jednej osi) na cal.

myszka 6000 dpi potrafi wychwycić 6000 tys. różnych pozycji na cal.

tą różnice będzie dobrze widać przy dużej szybkości poruszania kursorem. 800 dpi będzie "skakać", a 6000 dpi będzie bardziej płynna

Czyli możemy osiągnąć większą dokładność. Czułość się nie zmieni.

jak ktoś nie rozumie to trudno.

Opublikowano

lol. im więcej DPI z tym większą dokładnością reaguje myszka. Nie znaczy to, że czułość się zmienia, prędkość będzie taka sama. Dam przykład

myszka 800 dpi potrafi wychwycić 800 różnych pozycji (w jednej osi) na cal.

myszka 6000 dpi potrafi wychwycić 6000 tys. różnych pozycji na cal.

tą różnice będzie dobrze widać przy dużej szybkości poruszania kursorem. 800 dpi będzie "skakać", a 6000 dpi będzie bardziej płynna

Czyli możemy osiągnąć większą dokładność. Czułość się nie zmieni.

jak ktoś nie rozumie to trudno.

No więc trudno, bo jak widzę Ty tego nie rozumiesz, co tłumaczyłem..

BTW. Myszka potrafi wychwycić 6000 tyś. nawet jak to co z tego ? Jeśli średni czas ludzkiej reakcji wynosi mniej więcej 150-200ms.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

zwykla laserowa myszka za 30zl i mozesz na niej cisnac

dobrych pare lat tak jak ja

a to czy jest roznica to juz od skilla zalezy

moim zdaniem tak jak napisalem

30zl i masz myszke na pare lat

a te za 100+zl z innymi bajerami

sa poprostu zbedne

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Myszka w grach FPP odgrywa najwieksza Role grajac myszka za 30zl z mala iloscia DPI gowno zrobisz chyba ze kampisz i czaisz dupe w krzakach

Aktualnie posiadam taka Mysz Razer Naga Molte

i nie wyobrazam sobie gier bez niej majac jakies gowno z 2k DPI ruszal bym sie jak mucha w kupie a w grach FPP liczy sie refleks i szybkosc

Dodam ze do gier FPP najlepsza jest lewa reka ;>

Opublikowano
No więc trudno, bo jak widzę Ty tego nie rozumiesz, co tłumaczyłem..

BTW. Myszka potrafi wychwycić 6000 tyś. nawet jak to co z tego ? Jeśli średni czas ludzkiej reakcji wynosi mniej więcej 150-200ms.

napiszę wprost, bo ciężko ci co kolwiek wywnioskować.

jak masz więcej dpi to możesz celować dokładniej, dzięki temu przy dużej czułości ustawionej w grze nie odczujesz jej. Będziesz mógł celować z taką samą dokładnością myszką z 6k dpi na czułości 6, jak myszką 1k dpi na czułości 1, tylko będziesz mógł wykonywać bardziej dynamiczne ruchy

Opublikowano

napiszę wprost, bo ciężko ci co kolwiek wywnioskować.

jak masz więcej dpi to możesz celować dokładniej, dzięki temu przy dużej czułości ustawionej w grze nie odczujesz jej. Będziesz mógł celować z taką samą dokładnością myszką z 6k dpi na czułości 6, jak myszką 1k dpi na czułości 1, tylko będziesz mógł wykonywać bardziej dynamiczne ruchy

Watpie aby sie dokladniej celowalo DPI w FPP to tylko speed

Opublikowano

Myszka w grach FPP odgrywa najwieksza Role grajac myszka za 30zl z mala iloscia DPI gowno zrobisz chyba ze kampisz i czaisz dupe w krzakach

Aktualnie posiadam taka Mysz Razer Naga Molte

i nie wyobrazam sobie gier bez niej majac jakies gowno z 2k DPI ruszal bym sie jak mucha w kupie a w grach FPP liczy sie refleks i szybkosc

Dodam ze do gier FPP najlepsza jest lewa reka ;>

Zagorzały fan Razera? ;p Naga bardziej do MMO nadaje się, ale to jeden ciul, bo i tak Razer robi najlepsze myszki.

Opublikowano

ja za moja mysz dalem 107 zł ma rozdzielczosc 3600dpi , oraz bardzo dobry kształt i posiada gumową część antyposlizgowa dzieki ktorej reka bardzo dobrze sie trzyma myszki

polecam brac myszki w cenie od 50 zl poniewaz czas uzytkowania takiej jest o niebo dluzszy .

nie polecam brac myszek z bajerami typu 100 przyciskow programowanych 56000 dpi 100 kg obciążenia bo po co to komu najwazniejsze jest wyczucie i samo przyzwyczajenie

Opublikowano

ja za moja mysz dalem 107 zł ma rozdzielczosc 3600dpi , oraz bardzo dobry kształt i posiada gumową część antyposlizgowa dzieki ktorej reka bardzo dobrze sie trzyma myszki

polecam brac myszki w cenie od 50 zl poniewaz czas uzytkowania takiej jest o niebo dluzszy .

nie polecam brac myszek z bajerami typu 100 przyciskow programowanych 56000 dpi 100 kg obciążenia bo po co to komu najwazniejsze jest wyczucie i samo przyzwyczajenie

wiekszosc myszy ma slizgacze -_- i mysz sie wlasnie kupuje dla tych "100 przyciskow" po co robic skile na klawiaturze skoro masz na myszsce

Opublikowano

Wszystko zależy od przyzwyczajenia oraz szybkości, sam posiadam tylko 1000DPI i na prawdę mi wystarcza.

Nie którym przeszkadza również waga oraz kształt, sam posiadam dużo rękę a myszkę mam małą (mieszczą mi się 3 palce). Myszka po prostu powinna Ci odpowiednio leżeć w dłoni oraz powinna posiadać odpowiednią wagę, dostosowanie szybkości jest najmniejszym problemem.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

4xUP

Nie polecasz myszek z "100 przyciskami" ta? Zagraj w rozbudowane MMO bez tych przycisków. Zawsze to duże ułatwienie i masz wszystko praktycznie pod kciukiem.

Opublikowano

4xUP

Nie polecasz myszek z "100 przyciskami" ta? Zagraj w rozbudowane MMO bez tych przycisków. Zawsze to duże ułatwienie i masz wszystko praktycznie pod kciukiem.

I tu jest racja sam posiadam dwa dodatkowe przyciski oraz jeden do tz. potrójnego strzału, który wręcz uwielbiam zwłaszcza podczas rozrywek w COD-a.Drugiego za to przycisku używam do komunikacji przez TS-a.a w przeglądarce do przewijania poprzednich stron

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Omg ludzie czy wy nigdy nie mieliscie porzednej myszki w rece nie mowie o jakis gownach od a4tech w której wszystko powyzej 800 jest interpollowane .

Weż do reki np Razer Naga albo 4g/ logic g9 to zobaczysz roznice myszki w przedziale 10-90 to ten sam syf nie rozniacy sie wiele...

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ktoś tam mówił że można czułość w grze na maxa ustawić i ok jest, właśnie nie .. ja miałem mysz 1600 DPI i czułość na 100% jednak dla mnie było za mało i musiałem kupić inną, jak się gra w jakies strzelanki po kilka lat to się później odczuwa jakieś braki ;)

Nchf.png

lol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...