Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy czuję się ....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku miesięcy , a dokładnie od początku tego roku szkolnego nie wiem co się ze mną dzieje . Jestem ostro zmulony , wstaję i w szkole ostro jestem zmulony myślę że to przez chwilę bo jak wstaję to tak jest ale jak wracam do domu to nadal jestem zmulony . Na WF nie chętnie ćwiczę , ciągle czuje się jak bym jakąś gorączkę miał . Jestem potężnie osłabiony , nie chce mi się ćwiczyć (robić przysiady itp ) kiedy na wf się rozgrzeję to po wf znowu nie mogę nawet wysoko podskoczyć (niechęć) i znowu jak bym się wogulę nie rozgrzewał się . Z nauką tak samo nie potrafię zapamiętać różnych rzeczy a co dopiero napisać dobrze sprawdzian . Latem 2011 czułem się jeszcze normalnie czyli ćwiczyłem , biegałem i ogólnie ciągnęło mnie do życia .A tera nie wiem co się dzieje , wstaje ide do szkoły wracam 20 min przy książkach kilka godz przy kompie i spać . Myślałem że to przez pogodę ale nic z tego tak samo się czuje kiedy pada deszcz i kiedy jest ciepło i słonecznie . Coś doradzicie ?

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

Może gdzieś tam w środku czujesz samotność ? żal ? , ja miałem podobną załamke jak z swoją dziewczyną się nie mogłem dogadać. Byłem taki d*pny że nic mi się nie chciało i ciągli smutny chodziłem.

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Nie sądzicie że to morze być przez tasiemca ?

Gram w :

Opublikowano

Watpie. Moze po prostu masz zaburzenia snu ? Nie spisz tyle ile powinienes i to moze byc powod tego wszystkiego. Ile godzin dziennie spisz ?

Opublikowano

Czasami zasypiam o 23:30 i wstaje o 5 by grać na kompie a czasami ide spać o 00:50 i wstaje o 12.00

Gram w :

Opublikowano

Moge bez kompa wytrzymać, jak jestem na wycieczkach to nie ciągnie mnie do kompa . A jak leczyć uzależnienie od kompa ?

Gram w :

Opublikowano

Nie wiem czy to to, ale może jednak :P

http://www.wykop.pl/ramka/1090069/jestes-ciagle-zmeczony-oslabiony-senny-zle-sie-czujesz-czytaj/

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Najlepiej zwalczać uzależnienie kompa przez osoby trzecie.

Prosisz matkę żeby odcinała neta o danej godzinie i masz luz potem.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Odstaw komputer, wychodź więcej na powietrze.Spacery dobrze ci zrobią według mnie.Może depresja, samotność? Podoba ci się ktoś?Może ma chłopaka, dlatego...

Wątpię żeby to był tasiemiec, w sumie najlepiej powiedz matce i idź do lekarza.On będzie najlepiej wiedział.

Opublikowano

Też tak mam.Tyle że ja pale może przez to;]

No nie , ja nie pije nie pale i nie biorę narkotyków .

Odstaw komputer, wychodź więcej na powietrze.Spacery dobrze ci zrobią według mnie.Może depresja, samotność? Podoba ci się ktoś?Może ma chłopaka, dlatego...

Wątpię żeby to był tasiemiec, w sumie najlepiej powiedz matce i idź do lekarza.On będzie najlepiej wiedział.

Nie nikt mi się nie podoba , oto chodzi że u mnie ciągle otwarte okno jest od rana do wieczora , może dlatego mam takie stany gorączkowe . Bo jeszcze nie jest aż tak ciepło .

Gram w :

Opublikowano

A może to wina otoczenia w którym się obracasz na co dzień? Ja np. czułem się do dupy w liceum przez pojebanych "kolegów" z klasy i jeszcze bardziej pojebanych nauczycieli. Z kolei na studiach było dokładnie na odwrót, fajna atmosfera, prawie z każdym z kolegą (i koleżanką :D ) miałem dobry kontakt, i wykładowcy jacyś tacy bardziej w porządku w porównaniu do tych debili z liceum co myślą że jak maglują jeden przedmiot całe życie i mają mgr przed nazwiskiem to są fajni i pozjadali wszystkie rozumy. I ten okres życia wspominam po prostu fantastycznie :) . Jeśli tu jest pies pogrzebany polecam jak najczęściej spotykać się ze swoimi prawdziwymi kumplami, o niebo lepszymi o tych których nazywasz kolegami tylko dlatego że chodzą akurat do tej samej klasy co ty.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

a ile masz lat ??

Opublikowano

Idź do specjalisty na badania :)

Nie mam pojęcia co może Ci dolegać, może to hormony, może jesteś w takim wieku ?

Lekarz oceni czy problem leży w Twoim ciele, czy umyśle.

Polecam zmienić dietę, kłaść się spać o stałej godzinie.

Ja też często mam takie dni. Wtedy stawiam sobie jakieś proste cele-niespodzianki które będą na mnie czekać (np. jak wstane rano to sobie zapale papierosa, jak wróce do domu to zjem dobry obiad, jak pójdę teraz spać to posłlucham sobie muzyki). Uwierz mi albo nie - pomaga !

Zdrowia życzę i celu w życiu :)

Pozdrawiam.

f.png

Opublikowano

Tak to jest jak w wakacje się ćpa a potem idzie się do szkoły, przychodzi weekend i znowu ćpać!!!

bez reklam.

Gość malutki688
Opublikowano

Idź do specjalisty na badania :)

Nie mam pojęcia co może Ci dolegać, może to hormony, może jesteś w takim wieku ?

Lekarz oceni czy problem leży w Twoim ciele, czy umyśle.

Polecam zmienić dietę, kłaść się spać o stałej godzinie.

Ja też często mam takie dni. Wtedy stawiam sobie jakieś proste cele-niespodzianki które będą na mnie czekać (np. jak wstane rano to sobie zapale papierosa, jak wróce do domu to zjem dobry obiad, jak pójdę teraz spać to posłlucham sobie muzyki). Uwierz mi albo nie - pomaga !

Zdrowia życzę i celu w życiu :)

Pozdrawiam.

no ten papieros to chyba pogorszy sprawe w takiej sytuacji jak ma autor:P

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą,nie chciałbym cię straszyć,ale te objawy wskazują rzeczywiście na tasiemca .

Polecam ci dla bezpieczeństwa zrobić badania morfotyczne krwi,to jest chwila i na pewno będziesz bardziej pewny czy nic w tobie nie siedzi . Powiem ci jeszcze,że jeżeli larwy tasiemca dotrą układem krwionośnym do mózgu mogą zabić nosiciela .

Oczywiście inną teorią może być zbyt mała ilość witamin typu C,PP czy też A lub makroelementów: magnezu itd

9368_gold.png

Opublikowano

Możesz mieć złe wyniki , zrób badania z krwi itp .

Z krwi robiłem po przedniego roku i miałem pozytywne wyniki , nic nie wykryło i wszystkiego miałem w dobrej ilości .

A może to wina otoczenia w którym się obracasz na co dzień? Ja np. czułem się do dupy w liceum przez pojebanych "kolegów" z klasy i jeszcze bardziej pojebanych nauczycieli. Z kolei na studiach było dokładnie na odwrót, fajna atmosfera, prawie z każdym z kolegą (i koleżanką :D ) miałem dobry kontakt, i wykładowcy jacyś tacy bardziej w porządku w porównaniu do tych debili z liceum co myślą że jak maglują jeden przedmiot całe życie i mają mgr przed nazwiskiem to są fajni i pozjadali wszystkie rozumy. I ten okres życia wspominam po prostu fantastycznie :) . Jeśli tu jest pies pogrzebany polecam jak najczęściej spotykać się ze swoimi prawdziwymi kumplami, o niebo lepszymi o tych których nazywasz kolegami tylko dlatego że chodzą akurat do tej samej klasy co ty.

W szkole mam wszysko beznadziejnie jak opisałeś uczniowie i nauczyciele .

a ile masz lat ??

Lat mam 15

Zgadzam się z kolegą,nie chciałbym cię straszyć,ale te objawy wskazują rzeczywiście na tasiemca .

Polecam ci dla bezpieczeństwa zrobić badania morfotyczne krwi,to jest chwila i na pewno będziesz bardziej pewny czy nic w tobie nie siedzi . Powiem ci jeszcze,że jeżeli larwy tasiemca dotrą układem krwionośnym do mózgu mogą zabić nosiciela .

Oczywiście inną teorią może być zbyt mała ilość witamin typu C,PP czy też A lub makroelementów: magnezu itd

Nie doboru chyba nie mam bo się badałem poprzedniego roku . Ale też czytałem że oznaki tasiemca to bule brzucha czego nie mam , wymiotów też nie mam i nie miałem już od paru lat . Dobrze się odżywiam .

Gram w :

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...