Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Hosting Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak, dla mnie najlepszym hostingiem jest craftserve.pl i nim pozostanie dlaczego? ponieważ jest tani, szybko można otrzymać dane serwera zaraz po zakupie są wytrzymałe itp.

HAHHAHA:D. CraftServe to jeden z najdroższych hostingów. Jakbym miał teraz stawiać serwer to na SoRED.pl.

Opublikowano

Oczywiście SoRED.pl, przy zakupie 2GB RAM'u serwer RollPlay (pluginów multum) trzyma na 60 slotach przy lagach zerowych. Dodatkowo jest bardzo tani, jeśli porównamy oferty 50 slotowe z innych serwisów do najmniejszego pakietu (o większej wydajności) to dostajemy cenę często ponad dwukrotnie większą.

Na jego plus przemawia dostęp do ssh jak i ftp (co jest jednocześnie utrudnieniem dla nieobeznanych z tymi systemami użytkowników - ale jest bardzo dobrze napisany tutorial).

Co do innych,

CraftServe - drogo - za drogo.

MineServ - Ceny lekko wygórowane, za pakiet 40 slotowy płacimy tyle , co za 8 pakietów 5 slotowych - może jakaś zniżka (zresztą na SoRED'zie wyjdzie taniej), dostęp do FTP - plus, brak ssh...

OwnServe przy ich cenach nawet nie omówię.

Pukawka - oferuje wszystko przy gó*nianej jakości. (ograniczone pluginy i wersje Bukkita, ograniczenie 25. slotowe, ceny z kosmosu [gdyby kupić niemieckiego dedyka i podzielić go na serwery max 25 slotowe po 2,50 za slot to zarobek starczył by na co najmniej kolejną maszynę].

Slotex.pl - Mi nie odpowiada, muszę mieć pełen dostęp do plików (włącznie z wersją Bukkita i tym podobnymi).

Podsumowanie:

Jeśli zależy Ci na dobrym i tanim serwerze naucz się sam tworzyć pliki oraz posługiwać się ftp/ssh, a następnie zainwestuj w serwer SoRED'owy - najlepiej na tym wyjdziesz (chodź dopiero po 2-3 miesiącach to docenisz).

Niech nikt nikt mi tu mnie nie hate'uje za "legi na soredzie" lub inne sprawy problemowe związane z tym serwisem, prowadzę serwer od kilku miesięcy, jak i pomagałem w tworzeniu i prowadzeniu (rozruch) kilku serwerów na tym hostingu, lagów nie spotkałem nigdy, no, może raz, ale była to wina mego głupiego działania (spawn 250 tysięcy bloczków trzciny nie był dobrym pomysłem...).

EDIT,

Bym zapomniał, do testowania serwerów na kilka dni polecam yCraft.pl - idealny do przygotowania mapy/testu pluginów.

Zbieram +

genimgphp.png

10555.png

18706.png

6833.jpg

6957.jpg

Opublikowano

Ja z ww żadnego bym nie wybrał, dlaczego? Drogo. Poleciłbym jednak ten hosting -

http://mcservere.tk/

Według mnie najlepszy, tanio, do wyboru, mają jeszcze FREE hosting www. Polecam!

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Ja kiedyś miałem na myshell.pl i powiem tak. Za 45 zeta dostałem 2gb ramu na dwa miechy ale są też minusy co 2 dni zabijają screeny więc trzeba robić codziennie restet tzn zapisać mape ,zabić screena, zrobic screena i włączyć serwer ale poza tym na modzie industrial craft 2 dawałem 40sloty + pluginy bardzo polecam serwer lecz trzeba znać podstawy linuxa ;)

Opublikowano

Polecam maxrate.pl bardzo fajny host 0 lagów kontakt z Bok (biuro obsługi klienta) wręcz idealny odpisują na kazde pytanie i pomagają z serwerem w kazdej chwili . Autorski , przyjazny panel w ktorym naprawde kazdy się połapie zastanawiam sie dlaczego ich nikt nie wymienił :) polecam :)

www.maxrate.pl

Polecam maxrate.pl bardzo fajny host 0 lagów kontakt z Bok (biuro obsługi klienta) wręcz idealny odpisują na kazde pytanie i pomagają z serwerem w kazdej chwili . Autorski , przyjazny panel w ktorym naprawde kazdy się połapie zastanawiam sie dlaczego ich nikt nie wymienił :) polecam :)

www.maxrate.pl

Nie reklamujemy serwerów w sygnaturach + gif OFF.

Opublikowano

Witam !

Polecam pukawka.pl (ale tylko serw. PL lub D) , natychmiastowa mozliwosc konfig. serw. ale co najwazniejsze jesli chodzi o oplaty za serwer, to że możesz zapłacić na poczcie, zrobic zdjęcie "dowodu wpłaty" wysłac im na "mejlika" i seew. masz praktycznie od ręki :-)

... ja wpłaciłem kase na poczcie o 18:35 , zdjęcie wysłałem o 18:55 a serw uruchomiłem o 19:48 ...

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

a ja polecam uti.pl ;)

Gówniany hosting nawet 1zł bym nie dał. 0.5Ghz procek ? Bitch please...

@ TOP

Polecam ownserver.pl oraz ycraft.pl(jako serwer na przygotowanie serwera i testowanie pluginów)

jqeuR.png

Opublikowano

Polecam ci OwnSerwer Francja, Dlaczego ? Jest tani i stabilny mają światłowód 1 Gb/s [Gigabit na sekunde]. Aktywacja trwa około 2 min. po zakupie. Można swobodnie zarz ądzać slotami. Administratorzy i technicy nie robią problemów. Polecam także MineServ ale jest troszke droższy,

Jedno przed czym mogę cie ostrzec to CraftServe jest drogi i wcale nie aż tak zadowalający.

Opublikowano

Według mnie najlepszy, najtanszy i najstabilniejszy jest ownserver.pl, administracja nie robi problemów itd...

Opublikowano

Osobiście polecam pukawkę. Znany za serwery CS, serii COD, BF'a itp. Lecz do Minecraft'a nie jest tak znany ale profesjonalna obsługa, szybkie postanwienie serwera i bardzo dobry panel! Polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...