Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak cieni z shaderem

Marek9951

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie, ja jednak pobrałem 1.2.3 v06 (Windows) Sory.

A to, że z tym modem 25FPS to inna sprawa, mod jest odpalony i działa, jednakże nie mam żadnych cieni. Wygląda znacznie realistyczniej ta gra, ale cieni brak - co zrobić, aby były ?

Opublikowano

jeżeli masz pirata minecrafta zrób tak jak wchodzisz w mc daj force update! i wejdź normalnie później zainstaluj ponownie te 2 mody

jeżeli masz oryginała minecrafta zrób tak wejdź w mc daj options zaznacz force update! i zaloguj się normalnie do mc jak się załaduje wyjdź z minecrafta i zainstaluj ponownie te 2 mody

licze na like xD

31058703838938529879.png

Brzydki Zły i Szczery <3

Opublikowano

Ale chyba będzie problem, bo jak dam FORCE UPDATE to zaktualizuje mi się do najnowszej wersji (1.2.4), a SHADER jest pod 1.2.3 i będzie problem ...

PS: Mam oryginalnego Minecrafta

Opublikowano

lub może coś masz nie tak z sterownikami karty graficznej nie jestem pewien ale chyba tak :P

31058703838938529879.png

Brzydki Zły i Szczery <3

Opublikowano

Ale tak, pobrałem Minecraft.exe na nowo i ustawienia są domyślnie (tak jak w tutorialach na YT), sprawdziłem czy działa i działa. Wyszedłem z programu i zainstalowałem Shadery i

otworzyłem grę, odpalam swój świat i shader jest - wszystko jest realistycznie lecz nie ma tych pieprzonych cieni - nikt z was nie wie dlaczego ich nie mam ?

Procesor - CPU #0 Intel® Core i3 CPU 550 @ 3.20GHz, 3199 MHz (4 rdzenie)

Karta graficzna - ASUS EAH5670 Series

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nadal masz z tym problem? Może od nowa zainstaluj najnowszą wersje shaderów i optifine i jeszcze raz przestudiuj tą instrukcję jak te shadery zainstalować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...