Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Counter picki na AD Carry

Dami3345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema na rankedach teamowych gram zawsze AD Carry jakie są kontry ad carry vs ad carry jeśli gram przeciwko:

Caitlyn

Urgot

Vayne

Ashe

Miss Fortune

Tristana

Graves

Sivir

Tak ale mi chodzi ad carry vs ad carry jaki inny ad carry może być dobrym counter pickiem na innego ad carry

Opublikowano

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano
https://docs.google.com/spreadsheet/lv?hl=en_US&key=0Aq-068L0cPIZdHdZR3JtaXlOdTZWQjJVb3FoUVZLM1E&toomany=true#gid=0 tu jest aktualna, nawet lulu dodana, tylko że nie ma jeszcze wybranych dobrych counter picków do niej

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Ta strona nie jest dokładna + bardzo dawno aktualizowana... Nie podawajcie tego syfu tutaj proszę.

Wszystko jest zaktualizowane, gdyby nie było to by nie było tam dodanej Lulu.

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

Według mnie najfajniejsza kontra na AD Carry to Mordekaiser ale jak już masz kontrować AD Carry AD Carry (lol dziwnie to brzmi :D) to może jakaś postać AD z CC?

Opublikowano

Fiora kontruje większość ad carry.

Morde także.

Ashe z tariciem kontrują corkiego.

Sivirke kontruje Caitlyn lub ashe.

Gravesa kontruje sivirka.

Vayne kontruje graves.

Tristana kontruje corkiego.

Opublikowano

Caitlyn-Lategame Tristana(zasieg) ewentualnie ogarniety graves

Urgot-Graves(pasyw daje 10 armora, czyli okolo 3% mniej obrazen z AD, zaden ad carry nie jest wstanie go przewyzszyc chyba ze cos ominalem)

Vayne-hmm, tu jest ciezko, bo trzeba zrobic wiekszy dmg w 2ch hitach niz vayne, definitywnie Caitlyn z naladowanym pasywem, lub AD KENNEN

Ashe-Graves (zzz op pasyw)

Miss Fortune-Ciezko wedlug mnie,rozmyslam nad Tristana, trzeba przetestowac!

Tristana-Earlygame Caitlyn, lub graves

Graves-Inny Graves, AD Kennen

Sivir-Graves(pasyw power)

dazasygna.png

by sWitch.(nie znajdziesz go tu ;>)

Opublikowano

Caitlyn-Lategame Tristana(zasieg) ewentualnie ogarniety graves

Urgot-Graves(pasyw daje 10 armora, czyli okolo 3% mniej obrazen z AD, zaden ad carry nie jest wstanie go przewyzszyc chyba ze cos ominalem)

Vayne-hmm, tu jest ciezko, bo trzeba zrobic wiekszy dmg w 2ch hitach niz vayne, definitywnie Caitlyn z naladowanym pasywem, lub AD KENNEN

Ashe-Graves (zzz op pasyw)

Miss Fortune-Ciezko wedlug mnie,rozmyslam nad Tristana, trzeba przetestowac!

Tristana-Earlygame Caitlyn, lub graves

Graves-Inny Graves, AD Kennen

Sivir-Graves(pasyw power)

myśle, że urgota można kontrować kogiem, dmg w % + spory range ze skili i basic ataku :)

Opublikowano

myśle, że urgota można kontrować kogiem, dmg w % + spory range ze skili i basic ataku :)

Niebardzo, bo na dluzsza wymiane bedzie lepszy graves, te 10 armora boli urgota. Bo Kogmaw moze ma i te % ale Urgot w stanie jest mu zepsuc farmienie dosyc skutecznie i nie bedzie mial itemow, a Gravesa bedzie ciezko odciagnac od farmy.

dazasygna.png

Opublikowano

Na urgota kontra sivir +soraka

Na graves >sivir

sivir nie zrobi w early nic gravesowi. Seal'e na Armor + pasyw daje okolo 60 armora, z Q zada mu okolo 80 dmg w 2 strony ;)

dazasygna.png

Opublikowano

Caitlyn - Sivir (bańka na ulti, na klatki, na peacemakery)

Urgot - Graves (szybkie dojście do przeciwnika, duży burst dmg)

Vayne - Kog maw (harras z daleka, vayne musi podejść żeby uderzyć z q)

Ashe - Ezreal (szybki odskok co sprawia, że nie może ona nas dalej slowowac, harras na dystans)

Miss Fortune - Ashe (zbijaj jej pasywke + slowuje, może ją zestunować w ulti)

Tristana - Vayne (stun, niewidzialność na ulcie która sprawia że nie może jej ona bić, do tego tristana nie posiada skilli do obijania)

Graves - Sivir (bańka na jego q, i nie robi on już tyle dmg)

Sivir - Ashe (slow, nie może się ona wybronić przed jej slowem)

Licze na like ;]

Opublikowano

Fiora skontruje prawie każdego ad carry.

potwierdzam, ale nie tylko fiora, xin i irelia także, wszyscy ad melee z dashem kontrują wszystkich ad carry

Opublikowano

Tą śmieszną stronę chyba wczoraj zaaktualizowali, ale to dobrze :) AD Carry Ci kontruje akali - każdego :) robi to również twisted fate pod ap - ogólnie duży, szybki burst dmg :)

Gold Member

nvm

Gość Teksanian
Opublikowano

Ta strona nie jest dokładna + bardzo dawno aktualizowana... Nie podawajcie tego syfu tutaj proszę.

"[1] Last Updated 03/18/12"

Jak nie sprawdziłeś, to nie pierdol głupot.

Opublikowano

"[1] Last Updated 03/18/12"

Jak nie sprawdziłeś, to nie pierdol głupot.

Jak jesteś ślepy to nie moja wina. Jak wtedy wchodziłem na tą stronę to nawet Ahri nie było... Ale czytaj takie stronki, potem feeduj w grze, bo tak fajnie - pozdro hejcie ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

@gralfon

jakim cudem dostales range pro usera? twoja wypowiedz nie ma kompletnego sensu. "Jak jesteś ślepy to nie moja wina." przeciez ty tu wyszedles na "slepego" o.O ehh przez takich ludzi odechciewa mi sie grac w lola :P jezeli uwazasz ze ta strona jest slaba to juz widze twoje counter picki na rankedach ;)

Opublikowano

Akurat co do strony z counterpickami ma troche racji ,jak ja patrze na wiekszosc ludzi co sie stosuja tej listy a nawet nie umieja grac(na low elo nie obowiazuja counter picki a kto lepiej np cs'uje)to plakac mi sie chce

Ktos mowil ze sivir nie kontra na graves.Sivir z tym dmg'em nawet bez spellshielda moze latwo zabic graves'a.Kog maw srednio kontruje vayne gdyz ta jak zrobi E wlasciwie na tak squishy koga to wiadomo co dalej

Opublikowano

@gralfon

jakim cudem dostales range pro usera? twoja wypowiedz nie ma kompletnego sensu. "Jak jesteś ślepy to nie moja wina." przeciez ty tu wyszedles na "slepego" o.O ehh przez takich ludzi odechciewa mi sie grac w lola :P jezeli uwazasz ze ta strona jest slaba to juz widze twoje counter picki na rankedach ;)

No a mi przez takich jak Ty. Zobacz kontra na Sivirkę to Ahri. I co pójdziesz Ahri na bota tylko po to, żeby ją skontrować? Nie wierzę ile wy macie lat i jakie małe mózgi... Idź naucz się myśleć logicznie, potem pisz na forum. Poza tym przeczyta sobie kontrę, która akurat jest słuszna, ale kompletnie nie ogarnia championa, bądź gra nim pierwszy raz. I automatyczny koniec gry, bo kontrowanie kogoś bez pojęcia o grze championem to kontra na Ciebie i Twój team.

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...