Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bowmen Czy Wizard? Dylemat

DavviDka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepiej było zrobić ankietę. Jak widać większość proponuje bowa, uważam więc, że temat do zamknięcia.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Grałem bowmanem (100lvl ff pacheon + fire + cold 2 imbule) oraz grałem wizard + cleric (wizard ff + cleric ff+)

Szczerze to lepiej grało mi sie bowmanem. Chociaż nie powiem, wizard ma swoje plusy. Jednak pvp wizarda głownie zależy od tego kto 1 uderzy, a i może się trafić tak, że nie ściągnie na 1 skilla czy wpadnie block. Bowmanem naprawdę wyśmienicie mi się grało. Pvp świetne, pvm tez. Strzały? Za niecałe 10 silkow mozna kupić 10k strzal i na pewien czas problem z głowy.

Chociaz pan @up ma racje. Itemy leca b. rzadko wiec problemow z full inv nie ma.

Polecam bardziej bowmana ale 100lvl pachen\100lvl cold\100lvl fire (speed drugi od npc do ustawianie kupna w sbocie;D oraz 2 imbule) Ja imbule stosowałem głownie na expa z cold'a jednak na taxi lepsze z fire...

Pozdrawiam

Mrozek

@edit

Do tych co uwazaja ze wizard niby lepszy na exp.

Bowman na 87lvl expilem w party na 8 w jangan cave i tankowalem moba na 95lvl

Wizardem nawet nie ma co wchodzic do jc na lvl 90-

@edit 2

Ja kupowalem 3k strzal, 150 potionow na hp (hp ustawione na 60%) 800 mp (mp na 60%) i starczylo na okolo 3+h

Dodaj w sbocie w grabpecie jeszcze zeby zbieral strzaly (ja tak mialem) i bylo jeszcze lepiej

Ogolnie bowman dluzej wytrzyma na spocie.

80 bowmanem (jak mialem ten lvl) expilem na mobach 85-87 sam i problemow nie bylo. No czasem przy 4+ mobach...

Więc zastanów się dokładnie żebyś nie popełnił tego błędu co ja.. (wizarda zrobilem zamiast bowmana, ale na szczescie kolega chcial wizarda, a mial bowmana i sie zamienilismy)

10465336176777382411.png
Opublikowano

Napisałeś dokładnie to, co każdy przed Tobą... Po co droczycie dalej temat. Prawie wszyscy polecają bowa więc problem wyjaśniony

Jakiś ludź usunął...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...