Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bowmen Czy Wizard? Dylemat

DavviDka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam pytanie kto jest lepszy

Wizard/cleryc

wizard/bard

czy Bowmen full str pacheone100/light80/fire100/cold20

chodzi tu o wszystko pvp pvm itp prosze o wypowiedzi

(chary oczywiscie jakos na lvl podobnym)

29715.png

19237.png

31166.gif

30558.gif

5851.gif

turcja_flaga.png

Jeb#^%$ac Te Wasze -----

Opublikowano

Wiz/cler - pvp 7/10, pvm 9,5/10, unikaty 10/10.

Wiz/bard - pvp 5/10, pvm 10/10, unikaty 9/10.

Bow, full str - pvp 8,5/10, pvm 8/10, unikaty 8/10.

300 ^^'

Luv ja ZSZC

<3

beztytuuhp.jpg

beztytuu2x.jpg

beztytuu3n.jpg

beztytuuazn.jpg

Opublikowano

Ja bym wybral bowa ;] Bardziej zrownowazona i zdaje sie ze lepsza postac. Ale jak lubisz wysoki dmg i czeste padanie wez wiza =)

Luv ja ZSZC

<3

beztytuuhp.jpg

beztytuu2x.jpg

beztytuu3n.jpg

beztytuuazn.jpg

Opublikowano

Częste padania ?! Jak masz wiza 32 lvl to może i tak... Ale jak wiz jest już wyższy lvl, umie się nim grać/ botować xDD i ma seta dobrego (nie ze sklepu jak ty) to jest to najlepsza postać! Uniwersalna pvp/pvm/unique na to wszystko się nadaje doskonale.Osobiście polecam wizard/bard (wiem wg. nie których to trochę dziwne) ale szybciej nabijesz h lvl. I dojdziesz do jc ; )

@Edit

Poza tym bow wiecznie ma mało miejsca w inv... co chwila lata po strzały... wolno expi (w porównaniu do wiza)

Merlin_PL.png

Last Msg wymiata :)) Do jakiegoś Turasa pewnie.

Opublikowano

To wiem... można też powiększyć plecak za silki (250s). Ale ty będziesz po queście wiz też będzie po queście tak czy inaczej masz mniej miejsca :> Lecz tu nie chodzi o miejsce...PvP/PvM/Unique... wiz najbardziej uniwersalny char.Nie mówię że bow jest zły tylko jak na mój gust za słabo leje gp będziesz bardzo długo lać, nie to co wizard.Do tego wszędzie w party Cie będą chcieć ;)

Merlin_PL.png

Opublikowano

Jesli chodzi o pvp to bowa aktualnie malo kto pokona z powodu licznych knock back

wizard cler na pvm jest dobry i na pvp

z bardem mialem jest cienki

Za pomoc dam 5*

Jeżeli pomogłem daj 5* jeżeli nie 4* xD

Opublikowano

Hmm wizard/cleric jest dobry na Moby + unikaty o dużo lvl niżej i od 90+ lvl-a.

Jeżeli jesteś doświadczony zrób go.

Wizard na PvP to gówno jak ich mało. Zero satysfakcji.

Z kolei Bowman to świetna postać do botowania jak i do expienia ręcznie.

Bowman 100 vs 100 wiz/cleric(bard).

Bowman podlatuje i bije go samymi kombosami (odpychającymi) i po czasie wizard pada a Ty masz full HP heh :)

Tak samo uniki.

Bowmanem 52lvl zajebiesz sam Uruchi bez party bez wolfa.

A wizardem 52 nigdy. Chyba, że z setem +5 FB + wolf 52 lvl + poty 820 + Vigorki bez LC

~~Crystal Silkroad~~ >>>>>>>>>> Azonicowned <<<<<<<<<<

Opublikowano

bow jest zje*** bo ma knock back na 90+ i na 72+ wiec moze cie caly czas odpychac.. i dupagdyby nie to to by byl cienkim charem, a wiz od 80+++ lvli nie pada prawie w ogole tylko trzeba miec seta +3 i hp str i jedziesz na botcie..

sygna1o.jpg

Opublikowano

chyba ze bow bedzie bil unikata przyleci wiz i ks ^^

na tsro na 53 lvl wiz w secie la 50-53 +3 bez blue zabijam urka z malym problemem jesli sie nie zdazy elitek w pore wybic

Opublikowano
Bowman podlatuje i bije go samymi kombosami (odpychającymi) i po czasie wizard pada a Ty masz full HP heh
Heh zbyt pięknie powiedziałeś ale chyba nie wież że bowman leje na odległość :P Mniejsza z tym chyba nie uwzględniłeś tego że wizard nie będzie stał bezczynnie i on też leje na odległość :P Po czasie wiadomo że padnie (nawet Blader) lecz gwarantuje że to ty byś pierwszy padł ; D

Merlin_PL.png

Opublikowano

PO 1 zdecyduj na co stawiasz, wolisz mieć duży dmg ale na pvp padać szybko (wizard), czy mniejszy ale być bardziej wytrzymalszym (bow). Bowowi wiz niewiele zrobi. Odpalasz fire wall i czekasz az zaatakuje ( jeśli używa invisible) potem combo strong i wizard leży. Zaraz pewnie spotkam się z negatywna opinia ludzi, którzy nie nabili 90 a sa pr0 ale cóż... życie. Bowman to wg mnie jedna z najbardziej uniwersalnych postaci. Dlatego radziłbym Ci grać tą klasą

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Prędzej czy później bowman tez dobije, a Ty będziesz żałować, że nie możesz mierzyć się z warirorem czy bladerem. Bowem nie musisz się bać czy coś Ci się nie respi za plecami, tylko expisz na lajcie. No i nim się idealnie boci ^^

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Na hp nie marnuje za wiele (mniej więcej 30). Mp kupuje koło 500 to na 2h-2,5h mi starcza.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Wiz/Cler zdecydowanie lepszy od Wiz/Barda do taxi na high lvl mobach, do single expa wiz/bard lepszy (chodzi tu o normal,championy, ew. max Gianty). Na PvP Wiz/Cler o wiele lepszy od barda, jeżeli chodzi o Bowa to zdecydowanie według mnie , gra się nim najprzyjemniej z wymienionych postaci , tylko jednym minusem są strzały :)

Opublikowano

Jak dla mnie z tych postaci bow jest najleprzy mialem bowa na low lvl ale i tak byl w stanie zabic all co mu podeszlo pod bowa a co do wizz wizz/bard i pada na mobach o mag atacku 2 lvl nizszym dlatego polecam bardziej bowa

Und3rsoldier.png

Opublikowano
Wiz/Cler zdecydowanie lepszy od Wiz/Barda do taxi na high lvl mobach, do single expa wiz/bard lepszy (chodzi tu o normal,championy, ew. max Gianty). Na PvP Wiz/Cler o wiele lepszy od barda, jeżeli chodzi o Bowa to zdecydowanie według mnie , gra się nim najprzyjemniej z wymienionych postaci , tylko jednym minusem są strzały :)

Czy ja wiem czy te strzały aż tyle zajmują, jak gra się na isro to na 90 niewiele dropi dobrych itemów, a co za tym idzie eq się nie zapełnia za szybko.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

mialem i to i to na 100 lvlu i 2 raz dobie bowa bardziej mi do gustu przypadl bo pvp jest boskie bowmanem;]

PostalDude - Iris - 90

Opublikowano

Heh zbyt pięknie powiedziałeś ale chyba nie wież że bowman leje na odległość tongue.gif Mniejsza z tym chyba nie uwzględniłeś tego że wizard nie będzie stał bezczynnie i on też leje na odległość tongue.gif Po czasie wiadomo że padnie (nawet Blader) lecz gwarantuje że to ty byś pierwszy padł; D

Wiadome wizard będzie próbował zaatakować lecz nie będzie mógł :) Będzie aby latał od combosów heh

Lub stawiam sobie Fire Walla on mi wali pierwszy w Fire Walla a ja zaraz zanim Strong bowa i combo i po wizardku. ;)

Bow jest stanowczo lepszy do:

Thiefingu jako hunter/trader na FW na PVP na PVM(tyle, że wolniej się expi i mniej bije ale powiem szczerzę, że na 90+ lvl jego DMG dorównuję każdemu, możecie mi nie wierzyć ale to wiem bo miałem bowa 91 ).

Świetnie sobie radzi na Masowym pvp

Oraz gdy wejdziesz na spota dopiero padniesz jak ci sie skończą poty :D

~~Crystal Silkroad~~ >>>>>>>>>> Azonicowned <<<<<<<<<<

Opublikowano

ja wam kur powiem bo sie spam robi jak *uj!! kup sobie kolego sbota odpal sobie na jednym silku bowa na drugim wiza i bedziesz mial dwie postacie a nie ze jedna i nie wiesz na co sie zdecydowac, no chyba ze masz sprzet przedpotopowy.. ja mam kompa 4lata mam 2x 2,8ghz 6600 gforca i 2,5 ramu i mi lata silk prawie na najwyzszych ustawieniach...

sygna1o.jpg

Opublikowano

Mialem wiza i bowa na 80 lvl.. i wiem jak to jest nie gadajcie glupot z tymi knock backami bo wizard też ma.. Wiz 90 vs Bow 90 wizard nie ma szans lol.. gadacie tym, ze wiz jak costam costam zrobi z setem to nie pada.. PS. bowki też mogą.. bow ma więcej knock backow i wieksza odleglosciowke.. duze dmg ... chinole maja poty co 1 sec.. wiz bedzie mial co 15..bow nigdy nie padne od wiza.. kazda postac na wyzszym lvlu fyll str nie leci na hita od wizarda lecz odwrotnie.. wg. mnie dobry też glavier weź go kolego pod uwage:) Też ma knock back.. ale glavier to czolg/maszyna ma tyle hp, ze wizard moze pomazyc o zabiciu (oczywiscie na wyzszym lv.). lecz nie jest na dystans choc na tam pare dystansowych skilli:P. a ja już musisz mieć wiza to koniecznie z clerem z 2 powodow... 1. Wiz ma malo hp wiec musi sie leczyc uodparniac (blessy) itp.. a 2 ważniejsza sprawa to Light Armor.. jak wiz to w Light armorze.. Troche spowalnia ale daje obrone i żadziej padasz.. z blue na hp.. str itp to juz wogole nie ma co gadac:P Light Armor - wiekszy def phy. mniejsza predkosc Garment - wieksza obrona magiczna mniejsza konsumpcja many, predkosc... dlatego najlepiej miec Light Armor.. bo w silkroad wiecej mobkow jest fizycznie atakujacych niz mag. ale mimo to i tak jestem po stronie Bowa.. Full str f/f itemki blue.. i nikt nie podskoczy.. Dobrze sie expi z doswiadczenia gdy ide wizem expic .. mimo itemkow blue.. (na 80+ same agres. mobki) podleci GP.. Party mob.. i trup.. wiz najlepszy do taxowania bo ma dobre aoe (area of efect)Ale szczerze mowiac wymieka mimo to :P Zdecydowanie BOW. (sam zaraz bede dawac wizem 80 taxi bowkowi 10 lvl na ongach^^ niech no sie inspa skonczy^^)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...