Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Premiera Assassin's Creed III.

Nemesix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie. Trójeczka ma być dobra, bo już prace nad nią trwają od naprawdę długiego czasu. Nawet po nazwie Brotherhood i Revelations można się domyślić że to jest bardziej dodatek (?). Prawdziwe pełne wersje gier to tylko AC, AC II i w październiku będzie AC III.

PS. Chyba źle się wysłowiłem ;x

Bo brotherhood i revelations to dodatki. Zawsze tak było. Oemgie. Myślę, że nad trójką będzie można w końcu posiedzieć trochę dłużej, a i fabuła w końcu odświeżona wciągnie na nowo. Trochę poczekamy, ale stwierdzam, że moge czekać i do następnego października, o ile gra będzie bardzo, bardzo długa i świetnie opracowana.

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Właśnie. Trójeczka ma być dobra, bo już prace nad nią trwają od naprawdę długiego czasu. Nawet po nazwie Brotherhood i Revelations można się domyślić że to jest bardziej dodatek (?). Prawdziwe pełne wersje gier to tylko AC, AC II i w październiku będzie AC III.

PS. Chyba źle się wysłowiłem ;x

No chyba troche źle , bo po dwójce nic praktycznie o Ezio nie było więc jak by było III i potem nie było by Brotherhood i Revelations a od razu III to by była lipa

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Zniechęciło mnie ukazane na trailerze skakanie po drzewach czy też otwarta walka :/

Ale i tak ta część AC na pewno nie będzie gorsza od innych, z chęcią zagram :)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Hmm, dlaczego :D Zawsze coś nowego :D Moim zdaniem fajne będzie obserwowanie akcji z drzewa czy zabijanie z ich użyciem :P

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Jak dla mnie to brakuje tego starego klimatu jak już gdzieś pisałem. Jeśli kupię, to będzie mi brakowało kochanego ukrytego ostrza :)

Nemesix popełniłeś błąd. Na zwiastunie jest 31 October a ty napisałeś, że 30 ; )

Opublikowano

Jak dla mnie to brakuje tego starego klimatu jak już gdzieś pisałem. Jeśli kupię, to będzie mi brakowało kochanego ukrytego ostrza :)

Nemesix popełniłeś błąd. Na zwiastunie jest 31 October a ty napisałeś, że 30 ; )

Co ty gadasz ? Hidden Blade to podstawa Asasyna i Connor musi mieć ( czytałem )

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Dokładnie, co to za Assasyn bez ukrytego ostrza?? Skandal :O Co do błędu - poprawione ;)

86506195548292095751.png

Opublikowano

Cóż :). Od jedynki wyczekiwałem na kolejne częsci. W dwójkę grałem nawet w zeszłoroczne ferie, Brotherhooda i Revelations kupiłem w edycjach kolekjonerskich i...Żałuję, szczególnie Brotherhooda - bo nie umywa się on do "dwójki". Oczywiscie poza systemem walki.

Więc na AC 3 czekam ale nie rzucę się na nie w dniu premiery jak na poprzednie czesci a po solidnej lekturze recenzji w Cd-a. Aczkolwiek sądze, że nadciaga rewolucja w serii ;)

Opublikowano

Ubisoft potwierdził swój tegoroczny line-up na PAX East, umieszczając na liście gier do pokazania m.in. Assassin's Creed 3.

Pierwszy gameplay ma zostać pokazany niewielkiej liczbie wybrańców, na stanowisku Ubisoftu. Uczestnicy sesji pokazowej otrzymają także specjalny przedmiot związany Assassin’s Creed III.

Fani znajdujący się na imprezie będą mogli zagrać w Far Cry 3, Mad Riders, Ghost Recon: Future Soldier, I Am Alive oraz Ghost Recon Online.

Ze strony Zakon AC.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Nowe informacje:

publikowano nowe wiadomości na temat fabuły i rozgrywki Assassin’s Creed III. Zawierają, między innymi, informacje na temat motywacji głównego bohatera, warunków pogodowych oraz postaci historycznych, które będzie można napotkać w grze.

Pojawiły się nowe informacje na temat Assassin’s Creed III, dotyczące takich składników produkcji jak osobowość głównego bohatera, realia historyczne czy środowisko i pogoda. Niestety nie jest do końca pewne, czy są to oficjalne wiadomości, wypuszczone przez firmę Ubisoft (wydawcę gry), czy kolejny przeciek. Oprócz tego prezentujemy kilka nowych obrazków, zaczerpniętych z najnowszej części serii Assassin’s Creed.

697937343.jpg

Narracja, fabuła i rozgrywka

Ujawniono, że główną motywacją indiańskiego wojownika Connora (postaci, w którą przyjdzie nam się wcielić), popychającą go do walki, jest obrona pobratymców przed czyhającymi na nich zagrożeniami. Dążyć będzie także do wytworzenia dla swojego ludu odpowiedniego miejsca w nowej, zmienionej przez kolonistów Ameryce Północnej. Historia Connora zostanie przedstawiona na przestrzeni 35 lat jego życia.

697937359.jpg

Nowe informacje dotyczą także wrogów, których spotkamy na swojej drodze. W grze przyjdzie nam walczyć nie tylko z noszącymi charakterystyczne szkarłatne mundury brytyjskimi „czerwonymi kurtkami”, ale również ze zwinnymi Indianami oraz twardymi, krzepkimi Szkotami. Oprócz standardowej broni nasi wrogowie będą – podobnie jak główny bohater AC 3 – wyposażeni w topory.

697937375.jpg

Pojawiły się wieści na temat nowego uzbrojenia głównego bohatera gry. Connor zostanie wyposażony w inspirowaną chińskimi sztukami walki włócznię (z przywiązaną do niej długą liną), za pomocą której będzie mógł w dość makabryczny sposób przebijać swoich przeciwników. Oprócz tego twórcy przewidują możliwość przydzielenia każdej z dostępnych broni do lewej lub prawej ręki. Dzięki takiemu rozwiązaniu łatwo i szybko zmienimy broń, którą aktualnie używamy, na tą znajdującą się w drugiej dłoni, używając w tym celu odpowiedniego klawisza.

Pojawiła się także informacja na temat nowej umiejętności, dzięki której Connor będzie mógł łatwiej likwidować wrogów. Zasady jego działania nie są jeszcze do końca wyjaśnione, ale prawdopodobnie będzie polegać na ukrywaniu się w krzewach (prawdopodobnie ten mechanizm będzie działać w podobny sposób co wskakiwanie do wozów z sianem w Assassin’s Creed II) i poruszaniu się pod listowiem w kierunku celu. Dzięki temu nasz Asasyn bez żadnego problemu będzie mógł wyeliminować z akcji zaskoczonego, nie spodziewającego się ataku przeciwnika.

O lokacjach i postaciach

Wiemy już, że świat gry będziemy mogli obserwować zarówno w ciągu trwania zimowej, jak i letniej aury. Jednakże dzisiaj w Internecie znalazły się nowe wiadomości na temat zmiennych warunków pogodowych. Biegać, walczyć i wspinać się będziemy mogli w czasie opadów śniegu, deszczu oraz podczas gęstej mgły. Pojawiła się także informacja, że Boston (jedna z głównych metropolii, którą przyjdzie nam zwiedzić w czasie gry) zostanie odwzorowany i przeniesiony w wirtualny świat w skali 3:1. Ponadto mieszkańcy miast bardziej niż w poprzednich częściach cyklu zostaną upodobnieni do rzeczywistych przechodniów. Zamiast bezmyślnego wałęsania się po mieście będą załatwiać swoje sprawy, pracować w ciągu dnia i kierować się do domów wraz z nastaniem zmroku.

697937390.jpg

W Assassin’s Creed 3 napotkamy na swojej drodze nie tylko Beniamina Franklina i George’a Washingtona, ale także Marie Josepha de La Fayette, francuskiego ochotnika walczącego po stronie zbuntowanych kolonistów, który zasłużył się m.in. przyjęciem kapitulacji Brytyjczyków podczas oblężenia Yorktown. Spodziewać się możemy zresztą obecności nie tylko tych trzech bohaterów Wojny o Niepodległość Stanów Zjednoczonych, ale znacznie większej ich liczby. W stosunku do Assassin’s Creed II liczba postaci historycznych, które napotkamy w czasie gry wzrośnie o 80%.

by gry-online.

86506195548292095751.png

Opublikowano

Oby nie zajebali ich jak poprzednich części. Dużo bugów było. Przydałby się też nowy silnik - bo ten to dziadek

graphic.png

Opublikowano

Przecież jest napisane - będzie ten sam silnik (Anvil), lecz będzie zmodyfikowany pod potrzeby Ubisoftu :P

86506195548292095751.png

Opublikowano

Nowe info.

- Ukryte ostrze można teraz odczepić i uzywać jako sztylet,

- W naszym ekwipunku będziemy mieli lasso,

- Kiedy Connor jest ukryty w wysokiej trawie lub krzewach, to staje się niewidoczny dla przeciwników,

- Możemy przeskakiwać przez rzeki po kamieniach i kłodach,

- Connor ma możliwość wsunięcia się pod przeszkody (np. powozy) i chowania się za zasłonami (mury itp.),

- Nie będzie żadnych apteczek i leków,

- Mgła zmniejszy nasze pole widzenia, a wiatr może działać na obiekty, które nas otaczają,

- W grze będą konwoje z wyposażeniem wroga, które będzie można rabować i ukrywać się w nich,

- Możemy wejść do domów i wyjść z drugiej strony, aby zgubić strażników,

- Kiedy Connor jest ukryty w wysokiej trawie lub krzewach, może się rzucić na przechodzącego blisko strażnika,

- W mieście można pozostawać w ukryciu, naśladując ulicznych artystów (tak jak w części pierwszej, mnichów),

- Aby przejść niezauważonym przez strażników w mieście, możemy naśladować ruchy malarza w grupie zajmującej się malarstwem,

- W grze będą ukryte przedmioty,

- Jeśli dołączysz do klubu myśliwych, będziesz mógł odblokować nowe obszary i zadania,

- Nowa klasa żołnierzy będzie mógła ostrzegać swoich kompanów o niebezpieczeństwie, dlatego wskazane jest, by zabijać ich w pierwszej kolejności.

~ Zakon AC

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Kolejny ;D Pisze wyraźnie, że...

Ukryte ostrze można teraz odczepić i uzywać jako sztylet,

czyli można, ale nie trzeba.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

No tak , ale to i tak będzie lipne moim zdaniem ;) Lipa też że lekarstw nie będzie , bo jak w walce używałem to lipa ale np. że używamy lekarstwa przez 5 sekund .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Właśnie dobrze, że lekarstw nie będzie. Trudność w grze się większa pojawi.

Możemy wejść do domów i wyjść z drugiej strony, aby zgubić strażników,

To i tak rządzi :]

1393461645-U349224.png

Opublikowano

No.. jeżeli napisali, że ma to nam pomóc w uciekaniu strażnikom to nie powinno być zamknięte. Ale sam pomysł zajebisty :] Tak samo z tymi oknami. Co mamy z dachu wskoczyć do okna i wyjść z drugiej strony. Poczekamy, zobaczymy ;)

1393461645-U349224.png

Opublikowano
- Mgła zmniejszy nasze pole widzenia, a wiatr może działać na obiekty, które nas otaczają,

Zobaczymy więc jak będzie z fizyką gry. Odczepiane ostrze?? Już nie mogę się doczekać <3

86506195548292095751.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...