Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Jaka najlepsza broń , umiejętności dla danej profesji .

GhostPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , postanowiłem zrobić tutorial , który odpowie na wasze pytania dotyczące jakim iść buildem , jaka najlepsza jest broń dla danej profesji i tym podobne . Poradnik jest pisany najprostrzym językiem, by każdy newbie mógł go zrozumieć.

A więc tak zaczynajmy :

1332694146-U349224.png

-styl nożownik (knifer )

Jak rozdawać skille ?

Podstawą u dobrego knifera jest stealth (niewidzialność ) na poziomie 5 , gdy chcemy podejść jak najbliżej przeciwnika jest to bardzo potrzebne . Niewidzialni jesteśmy do 6 metrów . Wielkim plusem tego skilla na 5 jest to , że bardzo szybko następuje odświeżenie skilla , dzięki czemu możemy być bardzo szybko ponownie niewidzialni . Kolejne punkty inwestujemy w elixir (szybkość ) dodaje nam to większą szybkość , mocną tarczę bo aż 30 hp co w sumie daje nam 110 hp .Niektórzy inwestują także w poisoned blade (zatrute ostrze ) co daje na poziomie 5 umiejętności spore damage (obrażenia ) bo aż 45 , które są zadawane w ciągu 5 sekund . Dobrym rozwiązaniem jest także inwestowanie w troop trap , które daje spore obrażenia gdy ktoś na nią wejdzie lub zestrzeli , możemy także robić fajne pułapki które dają nam dużo funa z gry .

Jaka najlepsza broń ?

Najlepszą bronią dla commando jest Super nóż Royal (Royal Super knife) dla frakcji Royal , a dla frakcji National Uber nóż Konrada (Konrad Uber Knife ) . Ok to była pierwsza podstawowa broń , którą każdy powinien posiadać . Drugą może być 2 nóż , co daje nam duże dmg , lecz jest to zabronione na nie których serwerach . Bardziej użytecznym rozwiązaniem jest pistolet . Najlepszym jest Ręczna armata Harego (Harry Super Hand Cannon) na daleki dystans , bądź Niestandardowy Garreth (Garreth Super Custom) na bliski . Wszystko zależy od nas , tylko trzeba pamiętać , że do każdej z tych broni musimy mieć niezłą celność .

-styl sniper (snajper ):

Jak rozdawać skille ?

Podstawą jest Piercing Shot (Przebijający strzał ) który znacząco zwiększa siłę naszego strzału . Drugim potrzebnym skillem jest mark target (zaznaczenie) który odsłania nam przeciwnika co pomaga nam go zneutralizować . Trzecią potrzebną umiejętnością jest Troop Trap który wystarczy żeby był na 1 poziomie . Używamy go żeby dostać się na miejsca w które normalnie nie damy rady . Reszta skilli zależy od nas , pozostałem możemy przeznaczyć w elixir ( szybkość ) który pozwoli nam na szybkie zabicie przeciwnika bądź ucieczkę , ponieważ ten skill tworzy dobrą zasłonę dymną która utrudnia zabicie nas + więcej życia .

Jaka najlepsza broń ?

Najlepszą snajperką jest szybka Roderic Super Rifle dla Royal , a National The Uber Groundbreaker która zadaje mniejsze obrażenia od wolniejszej , lecz jest dużo szybsza lub wolna Super Pukawka Pipsqueak ( Pipsqueak Popper ) dla Royal , a National Uber Snajperka Stefana (Stefans Uber Sharpshooter ) która strzela wolno , lecz jej dmg jest spore . To od nas zależy którą będziemy chcieli grać , polecam po testować te bronie kupując za VP . Drugą bronią najlepiej gdyby było coś na bliski dystans , gdyby ktoś na przykład zaszedł nas od tyłu . Może to być Super nóż Royal (Super Royal Knife ) dla frakcji Royal , a dla National Uber Nóż Konrada (Konrad Uber Knife ).

Film przedstawiający grę tą klasą z umiejętnościami takimi jak Troop Trap:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1332694160-U349224.png

Jak rozdawać skille ?

Podstawą u każdego soldiera jest Combat Medicine (medyk ) który odnawia nam sporą liczbę życia . Ta umiejętność musi być na poziomie 5 . Daje nam ona także sporo punktów gdy leczymy swoich kompanów . Kolejny skill musimy wybrać sami , nie ma dużej różnicy w który dodamy nasze punkty , zależy od nas czym nam się lepiej . Tymi skillami są burning bullets (podpalenie ) który zadaje spore dmg przeciwnikowi poprzez podpalenie go na pewien czas lub Blasting Strike (miażdżące uderzenie ) które odrzuca przeciwnika zadając mu spore dmg , lub Granate spam ( kupa granatów) który zadaje także spore dmg . Ja polecam wymaksować medyka , a resztę punktów rozłożyć jak będziemy uważali .

Jaka najlepsza broń ?

Najlepszą bronią jest Super maszyna Tomka do pisania ( Super Tommy writer ) dla Royal , a National Rudolfs Uber Rescue . Ta broń jest identyczna jak jej droższy odpowiednik . Drugą bronią może być Beczkomania lub inny karabin gdyby zabrakło nam amunicji . Do tego zestawu dobrze jest dokupić Bombę Billa (Bills Bomb ) dla Royal , a national Stalowy Granat Ręczny ( Steel Hand Grenade ) który zadaje duże dmg przy dobrym trafieniu .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1332694122-U349224.png

Jak rozdawać skille ?

U każdego gunnera nie powinno zabraknąć umiejętności Frenzy Fire ( Szaleńczy ostrzał ) który znacząco zmniejsza rozrzut naszej broni , ale też regeneruje nasze hp . Jako drugi skill dajemy w Hero Shield (Bohaterska Tarcza) która daje nam sporo hp . Potrzeba nam także I eats grenades ( pożeram granaty) który uratuje nas przed granatami , granatnikiem , troop trapami, pomaga walczyć z czołgiem , ponieważ gdy mamy ten skill włączony , czołg strzelając w nas nie zadaje nam dmg , itp + zregeneruję niewielką ilość hp . Ta umiejętność wystarczy żeby była na 1 pkt . Explosiwe Keg 9wybuchająca beczka ) zadaje duże dmg przeciwnikom którzy znajdą się blisko niej , zadaje duże dmg lecz wystarczy zeby była tylko na 1 pkt . Kolejnym skillem jest szybkość (Leg It) która przyśpiesza nasze ruchy co może utrudnić naszemu przeciwnikowi trafienie nas .

Jaka najlepsza broń ?

Najlepszą bronią dla gunnera jest Super Szwajcar (The Super Cheeser) dla Royal , i National The Uber Backscratcher . Drugą bronią może być shootgun , jak np . Super Strzelacz Stewarda ( Stewarts Super Shotty ) dla Royal , i National Strzelaczka Friedricha (Friedrich Uber Fly Swatter ) który zadaje duże dmg na bliską odległość . Będziemy także potrzebowali bazookę , jak np . Pogromca Czołgów ( Tank Buster/Fausts Panzerfist ) przeciw czołgom .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zródło : własne , wszystko pisane z głowy

napisy by Epean, dziękuję!

Zakaz kopiowania na inne fora !

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Popieram Googluś'a. Rób to i czekam na Soldiera! (żołnierza), ponieważ nie jestem pewien cz dobrze idę w UM :P

Lajk na zachętę !

skpUo.png

Opublikowano

Przydatne dla nowych ale ja bym to troche inaczej zrobił, jak już zacząłeś mando to rozpisz na sniper, duble kinfer, kamikaze itd. ogólnie może być jak dokończysz to ocenie bo tyle co jest napisane to jeszcze nie można nic mówić o porządnym tut-ku.

PS: Googluś jak dokończy tego tut-a to go dodaj do spisu. Myślę że to i tak nie zakończy spamu.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Jowe jak byś doczytał do końca to byś wiedział .

Zrobiłem na razie tylko taką krótką część poradnika , ponieważ nie wiem co wy o tym sądzicie , nie wiem czy opłaca się coś takiego robić . Jeżeli się przyjmie opiszę dokładnie wszystkie klasy , jakie dla nich są najlepsze bronie i dlaczego , jakie umiejętności .

Spoko oko będę go kontynuować :) Myślę , że skończę w poniedziałek lub wtorek , ponieważ na razie nie mam czasu , a jest sporo roboty .

Will. dobijasz .

NIe zauważyłeś że wczoraj był tylko mando a dzisiaj jest soldier ? jutro będzie raczej gunner , moze coś jeszcze dodam i jakieś fajne napisy i bd ok . Jak byście mieli jakieś propozycje co jeszcze mg dodać to piszcie , tylko nie " dodaj gunnera " , bo chciałbym żeby poradnik był porządny dla newbie :)

Opublikowano

Tak umiem czytać, zauważyłem co napisałeś. Ja wyrażam swoją opinie a ty naucz się wyciągać wnioski skoro opinia jest pozytywna czyli moim zdaniem powinieneś kontynuować poradnik

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Chłopaku ; d Ogarnij to lepiej ; d Czemu nie ma Gunner'a ; p Ja bym to bardziej rozwiną ; p

@x2Up Wiem że dobijam :)

Opublikowano

Chłopaku ; d Ogarnij to lepiej ; d Czemu nie ma Gunner'a ; p Ja bym to bardziej rozwiną ; p

@x2Up Wiem że dobijam :)

To jest zapewne wersja wstępna, nie bądź w gorącej wodzie kąpany.

Opublikowano

Mógłbyś się podzielić na czym to polega ? Bo jakoś nie ogar :) A i jeszcze jedno , nie opisuję wszystkich stylów jakimi da się grać bo jest ich xxxx . można grać z różnymi broniami , ich wypisywanie zajęło by bardzo dużo , chcę wypisać tylko podstawowe które ułatwią nowym graczom grę :)

Opublikowano

Kamikaze jestto coś w stylu duble knifer'a polega na wymaksowaniu nie wiedzialności i zatruwającego ostrza i speeda. A potem pchamy się na chama robimy duble knifing i zatruwamy więc nawet jeśli padniemy to i tak zaliczymy killa. Ok nie opisuj wszystkich stylów jest ich dużo, najwięcej na mando

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Poradnik skończony , wystarczy że dodam jeszcze niektóre nazwy bo ich nie pamiętam , ale na razie nie działa strona bfh . Jeżeli coś by się nie zgadzało pisać .

Czekam jeszcze na fajne napisy ale nie wiem czy ktoś zrobi .

Można prosić o dodanie do spisu , podpięcie ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Brakuje mi tutaj Mando dual pistol

np.

NATIONAL

Gerhart's Uber Greatest + Hector's Hatred + MGL 140 + Troop Trap 5lvl

ROYAL

Harry's Super Hand Cannon + Jack's Cloudmaker + M32 MGL Troop Trap 5lvl

Osobiście gram tak na moich obu mando i stwierdzam ze dual pistol jest świetnym rozwiązaniem

Jeśli chodzi o skille to zostawiam niewidzialność na lvl'u 1 maksuje troop trapa a potem elixir

Opublikowano

@up

Nie jest to opis stylów, a broni. To o co Ci chodzi znajdziesz tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/502091-info-style-poszczegolnych-klas

?????????????????????

Hmmmm nie rozumiem o co ci chodzi

moja odpowiedz jak najbardziej pasuje do tego tematu

Nie podalem samych broni a powiedzialem takze jak rozdawac skille

Opublikowano

Tu nie są przedstawione wszystkie style , tylko style dla newbie jak nacząć grę , jak rozdać skille , jaką kupić broń . Opisywane wszystkich stylów zajęło by xx , jest ich kilkadziesiąt .

Opublikowano

Nowe rzeczy nie różnią się / nie są lepsze od tych co wymieniłem . A co do broni laserowych to jak zobaczę ich staty i się zobaczy , jak będzie cena adekwatna do możliwości to zmienię .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ,to nie to samo . Super/uber mają większy % kryta , nie są konieczne, lecz podczas gry przydaje się .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...