Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oficjalny Kanał Irc #mpcforum

Wrotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszam na nowo powstały oficjalny kanał IRC #mpcforum @ irc.quakenet.org

Jak wejść?

1. Klient via WWW

wchodzimy na strone http://webchat.quakenet.org/?channels=mpcforum w nickname oczywiście wpisujemy swój nick, naciskamy connect i cieszymy sie ircem.

2. mIRC

bardziej zalecane jest używanie zainstalowanego klienta na kompie, do takich należy np. mIRC który jest chyba najbardziej znany i najczęściej używany.

ściągamy go ze strony http://www.mirc.com/get.php.

Po instalacji "oby dalej" odpalamy mIRC'a, wciskamy continue (po 30 dniach dalej wpełni będziemy mogli korzystać z niego, będzie tylko drobne info przez pare sekund).

Widzimy takie o to okienko

1.PNG

wypełniamy wszystkie pola, w full name wystarczy wpisać tam nick.

Przechodzimy do zakładki servers po lewej stronie i widząc coś takiego

2.PNG

szukamy serwera "Quakenet" klikamy na niego dwukrotnie i zaznaczamy "Random server".

Wciskamy Ok i powinnismy zobaczyć jak mIRC łączy sie z quakenetem. Po połączeniu powinna wyskoczyć nam lista ulubionych kanałów

3.PNG

wciskamy add i wypełniamy channel: #mpcforum oraz zaznaczamy "Join on connect" i wciskamy ok.

4.PNG

klikamy dwukrotnie na liście na automatycznie zaznaczonym #mpcforum i cieszymy sie pobytem na ircu ;) Przy następnych uruchomieniach irca, wystarczy tylko wcisnąć "connect" w okienku gdzie ustawialiśmy nickname itp.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
Obawiam sie ze bedzie fail

<oFneT> morda w dupe zryj kupe
<oFneT> jak cos
<oFneT> to rozkrecam chat

a moze jednak nie xD

<oFneT> dodaj do posta to
<oFneT> kaka wielka sraka pokaże klase i strzeli karnego kutasem 
<oFneT> 

76561198001815076.png
Opublikowano

byłem rano to nikogo nie było xD

zobaczymy, według mnie nie przydatne, ale w sumie można pogadać xD

Być zajebistym...

Opublikowano

morda w dupe żryj kupe

teraz TEN chat jest jedyny słuszny

Opublikowano

ten kanał ma dopiero 1 dzien więc dajcie mu troche czasu na rozkręcenie ;p i jednak polecam zainstalowanie mIRCa badz innego klienta i po prostu mieć cały czas odpalony tak jak np gadu-gadu.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

BIJCIE MASTERCZUŁKI !!!, BANAN WSZYSCY , i co tam jeszcze a , raz dwa trzy :P

ofnet spammer rymer :DDDDDDDDDDDD

jakoś nie mogę zzaa często włazić bo mam szlaban ;/

28503u.gif

18004.jpg

18002i.jpg

Opublikowano

Z tego co pamiętam to kiedyś też były próby stworzenia icr'a i nie wychodziło ... widzę to w ciemnych kolorach

Opublikowano
Z tego co pamiętam to kiedyś też były próby stworzenia icr'a i nie wychodziło ... widzę to w ciemnych kolorach

były tylko propozycje (moje zresztą :D), które zawsze były odrzucane. Tym razem naszczescie sie udało :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...