Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zbanowanie za nic.

BoomBoMus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam problem poniewaz od zakupu gry "Battlefield 3" mineło jakieś 2 tygodnie. Po czym gry chcialem wejsc na server pisalo: Rozłączenie z grą: wyrzucił Cię PunkBuster. Podany powód: PunkBuster permanent ban issued on this Game Server for player 'Buumek' . Pisalem do EA lecz tam na odpowiedz czekałem z 7 dni, w odpowiedzi otrzymalem instrukcje zresetowania oraz przeinstalowania PB-nic to nie dało. Napisałem do EvenBalance, po długiej konwersacji doszli do wniosku ze na moim GUID ktos grał:

The supplied GUID has been associated with hacking or interfering with the normal operation of our PunkBuster software and has therefore been compromised resulting in a global ban from PunkBuster enabled game servers. We have no way of knowing who was actually playing with this GUID at the time the violation was triggered. We also have no way to know if the violation was triggered on your specific computer. Our system does not collect personal information and furthermore we have no way to attach a cheat/hack violation to a specific person. This ban will not be lifted as then the person who did trigger the violation would again be able to join PunkBuster Servers using this GUID.

TŁUMACZENIE Z GOOGLE:

Dostarczony GUID jest związane z włamania lub zakłócanie normalnego funkcjonowania naszego oprogramowania PunkBuster, a zatem nie zostały naruszone w wyniku wprowadzenia światowego zakazu z PunkBuster obsługą serwerów gier. Nie mamy możliwości dowiedzenia się, kto faktycznie gra z tej GUID w momencie naruszenia został włączony. Mamy też nie sposób się dowiedzieć, czy naruszenie zostało wszczęte na określonym komputerze. Nasz system nie gromadzi danych osobowych, a ponadto nie mamy możliwości dołączyć cheaty / Hack naruszenie do konkretnej osoby. Zakaz ten nie zostaną zniesione, wtedy osoba, która nie wywoła naruszenie znowu mogli dołączyć serwerów PunkBuster za pomocą tego identyfikatora GUID.

Jak widzicie, nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Zostałem zbanowany ponieważ oni nie wiedzą o co chodzi?

Co mam w takiej sytuacji zrobic?! Prosze o pomoc

:))

Chcesz wygrać nóż? Na stronie http://refbuum.pl/ jest to możliwe!! Z wszystkich stron które tam są można dostać duuużo $$ za darmola :)

Opublikowano

Google translator miecie i tyle Ci powiem.

Nie chodzi tu o to, że ktoś grał na Twoim GUID'ie, co byłoby niemożliwe. Otrzymałeś bana za cheaty lub za zakłócanie procesów punkbustera.

Dalsza część to wyjaśnienie, że nie mają możliwości sprawdzenia kto grał na tym koncie podczas otrzymania bana i z jakiego komputera.

Ban nie zostanie zdjęty a Ty nie będziesz mógł grać na serwerach z punkbusterem.

Opublikowano

Tłumaczylem to bez translate, wiem co jest tam napisane. Jak ja moglem " zakłócać procesy punkbustera." ?? Poprzez wejscie na zly server czy jak?!

Chcesz wygrać nóż? Na stronie http://refbuum.pl/ jest to możliwe!! Z wszystkich stron które tam są można dostać duuużo $$ za darmola :)

Opublikowano

Skoro wiesz, to dlaczego piszesz, że ktoś grał na Twoim GUID'ie ?

Prawdopodobnie ta wiadomość jest standardową odpowiedzią w takich sytułacjach i nic na to nie poradzisz, nie musi się zgadzać z prawdą.

Opublikowano

Support EA w tej sprawie nic ci nie pomoże. Tak samo, jak kupiłem Bad Company 2 z użytym kluczem (empik), po czym napisałem, a oni napisali mi, że nie pomogą i podali jakiś kod promocyjny...

Miałeś włama na konto i zostało zbanowane. Zobacz czy na serwerach non PB cię wywala.

Opublikowano

Widze ze nie jestem sam. Jak w filtrze zmienie na no PB to moge grac, tylko ze nie bardzo tam darady jak co 2 ma aima/wh ...

Opublikowano

Ale skoro Googlus mowi zeby dac to moze warto, a jezeli gucios77 masz orginałka to płytka zawsze sie znajdzie. :))

Opublikowano

Czy to cos zmieni...

Wystarczy minuta roboty i wszystko będzie jasne. Logi pokażą dokładnie za co dostaliście bana i czy jesteście kick'owani przez niego czy może jakieś problemy z samym systemem PB.

Opublikowano

Przeinstaluje dzisiaj Windowsa i potem zainstaluje BF-a na dysk.

podeśle logi tylko nie wiem czy dzisiaj czy jutro(mam wolnego neta i aktualizacja z ORIGINA idzie strasznie długo...)

Opublikowano

Mam pytanie związane z banami - czy to prawda że jak mam key rus i pobiore grę z orgi i zmienie język moge dostać bana ??!! Jak tak czy to się często zdarza?

Opublikowano

Mam pytanie związane z banami - czy to prawda że jak mam key rus i pobiore grę z orgi i zmienie język moge dostać bana ??!! Jak tak czy to się często zdarza?

Pisałem już... Tak, ponieważ podmieniasz pliki

Napiszę znów EULA pkt. 1 podpunkt D

Opublikowano

Pisałem już... Tak, ponieważ podmieniasz pliki

Napiszę znów EULA pkt. 1 podpunkt D

Zasady zasadami a praktyka praktyką, jeżeli nie dostałeś bana to milcz.

Obecnie jest masa plotek o banach za rus wersję, nikogo jednak nie spotkałem, kto rzeczywiście dostał za to bana.

Opublikowano

Obecnie jest masa plotek o banach za rus wersję, nikogo jednak nie spotkałem, kto rzeczywiście dostał za to bana.

Mu chodzi o spolszczanie gry. Jest to tzw. 'grzebanie w plikach', banują za to.

Opublikowano

Mu chodzi o spolszczanie gry. Jest to tzw. 'grzebanie w plikach', banują za to.

Oj Xamizo padawanie :)(miszczu :*)

Zmiana w plikach czy wgrywanie spolszczenia jak to robi 90% posiadaczy rus kluczy nie oznacza bana w praktyce, w teorii może i tak.

Z resztą to nie podmiana plików a wrzucenie dodatkowych.

//Może nie dostajesz bana od razu, ale istnieje dość duże ryzyko ;)

x.

Opublikowano

Sam pisałeś w moim temacie, że sprawdzałeś gościa i nie dostał za ruski key tylko za 'grzebanie w plikach' a więc ^_^

Opublikowano

Sam pisałeś w moim temacie, że sprawdzałeś gościa i nie dostał za ruski key tylko za 'grzebanie w plikach' a więc ^_^

MD5 to jest powód bana za grzebanie w plikach, jest to jak Keinger pisał podmiana konkretnego pliku, najczęściej zostaje on zmodyfikowany przez cheat.

Spolszczenie nie jest w żaden sposób wykrywane, gdyż jest to tylko dodanie pliku. Nie koliduje to z rozgrywką i nie zmienia wartości plików, a punkbuster nie przyczepia się do tego.

@Xamizo

Udowodnij mi, że ktoś dostał bana za spolszczenie, ktokolwiek.

@down

Nie widzę sensu dalszej dyskusji.

Opublikowano

MD5 to jest powód bana za grzebanie w plikach, jest to jak Keinger pisał podmiana konkretnego pliku, najczęściej zostaje on zmodyfikowany przez cheat.

Spolszczenie nie jest w żaden sposób wykrywane, gdyż jest to tylko dodanie pliku. Nie koliduje to z rozgrywką i nie zmienia wartości plików, a punkbuster nie przyczepia się do tego.

@Xamizo

Udowodnij mi, że ktoś dostał bana za spolszczenie, ktokolwiek.

Ale spolszczenie to też w pewnym sensie modyfikacja plików...

Opublikowano

Może ja się włączę w tą dyskusję ...

Za spolszczenia w praktyce nie dostanie się bana bo nie podmieniasz ani edytujesz plików tylko je dodajesz :P

Co do tematu to musiałeś grać na aimbocie/wh jak nadal będziesz zaprzeczał to pokaż logi ...

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...