Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eh te błedy ortograficzne...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Weteran
Opublikowano

Ortografia zanika..;D

Przyzwyczaiłem się do takich, rzeczy, ale czy bez autokorekty na mpc bylibyśmy tacy mądrzy? ^^

1329036830-U154499.png
Opublikowano
Przyzwyczaiłem się do takich, rzeczy, ale czy bez autokorekty na mpc bylibyśmy tacy mądrzy? ^^

Nie używam autokorekty praktycznie w ogóle, a błędów nie robię prawie wcale. Można? Można. Wystarczy dużo czytać, pisać itd. Niestety te pierwsze zanika w tych czasach.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ortografia bardzo zanika , znaki polskie , właśnie przez takie gry jak metin . Bo przecież nie ma różnicy czy robi się komuś łaskę czy laskę ...

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Ortografia bardzo zanika , znaki polskie , właśnie przez takie gry jak metin . Bo przecież nie ma różnicy czy robi się komuś łaskę czy laskę ...

najlepsze jest to ze przecież podkreśla co źle napiszemy, to i chyba wzrok siada.

"Bo przecież nie ma różnicy czy robi się komuś łaskę czy laskę ..." <----- dowaliłeś tym!

Kilka słów z mojej strony do was gracze

Zapraszam na serwer VabileMt2, już podczas bety nie było bugów jedyny problem który i tak został rozwiązany to padające kanały.

Teraz już tego nie ma... ja gram od początku i jestem bardzo zadowolony.

Polecam wszystkim serwer średnio/łatwy, miła atmosfera szybki exp, dobrze zrobione bony, administracja co kilka dni coś dodaje, Cały serwer ogarnia Wraith,

Event/strone/sprawy techniczne/kontakt z graczami on jest od tego. By z nim pogadać trzeba się wcześniej umówić na konkretna godzinę. Wiem bo juz rozmawiałem z nim

bardzo miła i sympatyczna osoba dobry kontakt i konkretny, Shaq jest sponsorem który nie zawodzi w tej sprawie przykładowo inny ich serwer Slaris2.... Jaki był ultra hard mało gracz ale i tak dla nich go opłacał chodź tracił zawsze nic się nie wracało... ja to doceniam. Dzięki slaris2 poznałem mnóstwo ciekawych osób. Pozdrawiam ich..

Wiec Vabile tez będzie stabilnym serwerem i nie ma się co bać.

http://www.mpcforum.pl/topic/577754-vabile-mt2pldedyk/

sygnampc.jpg

Ortografia bardzo zanika, znaki polskie. Bo przecież nie ma różnicy czy robi się komuś łaskę czy laskę ...

1id6km.gif

Opublikowano

Czy to specjalnie robią?

Czy może niektórzy z nich to dzieci ?

Czy może analfabetyzm w Polsce jak tak bardzo rozwinięty?

9ab65541ac41395602be498904b7d710.jpg

Słowo dysortografia, czyli tak zwane zaburzenie pisania mówi Wam coś? Naprawdę zdarzają się ludzie, którzy nie są w stanie tej sztuki opanować. Co innego dzieciaki, które po prostu nie znają podstawowych zasad ortografii.

Opublikowano

Prawdopodobniej ten co to napisał miał wcześniej styczność z Polskim globalem metin2.

To w końcu stamtąd wynoszą tą legendarną ortografie

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Weteran
Opublikowano

Słowo dysortografia, czyli tak zwane zaburzenie pisania mówi Wam coś? Naprawdę zdarzają się ludzie, którzy nie są w stanie tej sztuki opanować. Co innego dzieciaki, które po prostu nie znają podstawowych zasad ortografii.

Dysortografia objawia się również brakiem umiejętności korzystania z słownika, którego można znaleźć w każdej przeglądarce?

To jest po prostu lenistwo 10-letnich dzieci które po prostu stukają swymi łapskami(czasami mogłoby się wydawać, że nawet łokciami) po klawiaturze, tylko po to aby jak najszybciej dostać to, czego chcą.

Opublikowano

Niema czegoś takiego jak dysortografia, jest tylko lenistwo. Dysortografia to wymysł rodziców ,którzy chcą sobię złagodzić myśl ,że spłodzili kretyna.

Opublikowano

Niema czegoś takiego jak dysortografia, jest tylko lenistwo. Dysortografia to wymysł rodziców ,którzy chcą sobię złagodzić myśl ,że spłodzili kretyna.

Nie pierdol mi tu. Znam osobę o której stwierdzono dysortografie w 4 klasie podst. i do 6 klasy wypisała 8 grubych zeszytów żeby nauczyć się na pamięć ortografii i chuj, dalej nakurwia banalne błędy.

Opublikowano

Dysortografia istnieje, ale nie wierzę w to, że co 2 osoba ją ma.

Nie używam autokorekty praktycznie w ogóle, a błędów nie robię prawie wcale. Można? Można. Wystarczy dużo czytać, pisać itd. Niestety to pierwsze zanika w tych czasach.

Ja też nie używam autokorekty, piszę praktycznie bezbłędnie, a ostatnią książkę przeczytałem kilka lat temu. Wystarczy chcieć.

Opublikowano

To sa dzieci Metina...

Biedne Zwięrzeta Czekają na twoją Pomoc Pomoz im Nie Bądz Nie dobry

Prosze to tylko 1%

d424a80f76e16bf552a09fae02fee808_126267.gif

Opublikowano

Widać jestem jednym z ostatnich pokoleń ludzi znających poprawną ortografię. Aczkolwiek znajdują się ludzie co mają dysleksję, więc z nich nie należy się śmiać, to nie z ich winy.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Mówi ci coś słownik ortograficzny ? Jak mają problemy z mówieniem i pisaniem to zapraszam do logopedy ;]. Jak ja chodziłem do szkół to zawsze miałem najwyższe oceny z dyktand, a pragnę dodać, że mam niedosłuch obustronny. Po prostu czytałem dużo książek i to dzięki nim potrafiłem poprawnie składać zdania. Ortografię dzięki książkom też sobie wypracowałem. Dawniej w redakcjach gazet byli korektorzy i jakiś czas temu ich zlikwidowano w imię oszczędności. Szkoda bo teraz często są błędy w artykułach gazet i odnoszę wrażenie iż pisze je jakiś nieuk.

Dysortografia to świetna wymówka dla lenii śmierdzących tonami gówna.

Dysortografia objawia się również brakiem umiejętności korzystania z słownika, którego można znaleźć w każdej przeglądarce?

To jest po prostu lenistwo 10-letnich dzieci które po prostu stukają swymi łapskami(czasami mogłoby się wydawać, że nawet łokciami) po klawiaturze, tylko po to aby jak najszybciej dostać to, czego chcą.

+1 . Dokładnie tak jak mówisz. Wkurza mnie to wykręcanie się słowem DYSORTOGRAFIA bo za moich czasów tego nie było ;]. Po prostu albo się nauczyłeś, albo dostawałeś niską ocenę. Ta dysortografia to wymysł XXI wieku -.-'

Nie używam autokorekty praktycznie w ogóle, a błędów nie robię prawie wcale. Można? Można. Wystarczy dużo czytać, pisać itd. Niestety te pierwsze zanika w tych czasach.

+1. Czytać czytają, ale jakieś pudelki, plotki i inne posrane ścierwa. Tam składnia nie zawsze jest poprawna. No i na forach często jest łamana polszczyzna. Gdyby MEN zrobił reformę ws. lektur to byłoby lepiej. Mam na myśli, że każdy miałby co jakiś czas przeczytać książkę wybraną przez siebie pod warunkiem, że nie jest to opowiadanie na 20 stron.. Takie coś obowiązuje w Holandii i Szwecji. Wtedy dziecko prezentuje klasie i nauczycielowi swoją książkę. Opowiada o tym co w niej jest napisane czyli streszcza ją. Odpowiada na pytania innych uczniów ws. zawartości książki. Taka forma byłaby idealna bo zachęciłoby dzieci do czytania książek.

+1 .

Widać jestem jednym z ostatnich pokoleń ludzi znających poprawną ortografię. Aczkolwiek znajdują się ludzie co mają dysleksję, więc z nich nie należy się śmiać, to nie z ich winy.

Co do dysleksji to nie mam nic do tego bo to istnieje naprawdę. Miałem paru znajomych z dysleksją. Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że DYSLEKSJA to nie lenistwo, a DYSORTOGRAFIA to już lenistwo..

jqeuR.png

Opublikowano
Co do dysleksji to nie mam nic do tego bo to istnieje naprawdę. Miałem paru znajomych z dysleksją. Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że DYSLEKSJA to nie lenistwo, a DYSORTOGRAFIA to już lenistwo..

Dziękuję, że myślisz o mnie jako o leniu. Wam się wydaje, że wszystkie pochodne od "dys" objawiają się błędami ortograficznymi. Nie tak nie jest.

Dysortografia bynajmniej u mnie objawia się gubieniem końcówek wyrazów, czy też myleniem znaków (matematyka).

Spędziłem kilkanaście/kilkadziesiąt godzin nad zeszytami do ćwiczeń aby nazwano mnie leniem ? Nie, nie zgadzam się na to. Wiem co znaczy bycie dyslektykiem i wiem, że można to wyćwiczyć czego dowodem jestem ja.

Opublikowano

Dziękuję, że myślisz o mnie jako o leniu. Wam się wydaje, że wszystkie pochodne od "dys" objawiają się błędami ortograficznymi. Nie tak nie jest.

Dysortografia bynajmniej u mnie objawia się gubieniem końcówek wyrazów, czy też myleniem znaków (matematyka).

Spędziłem kilkanaście/kilkadziesiąt godzin nad zeszytami do ćwiczeń aby nazwano mnie leniem ? Nie, nie zgadzam się na to. Wiem co znaczy bycie dyslektykiem i wiem, że można to wyćwiczyć czego dowodem jestem ja.

Drogi kolego zobacz swoje posty, które są po prostu poprawną polszczyzną. Więc o co chodzi ? Ja mówię o osobach, które popełniają masę błędów ortograficznych, a nie próbują tego poprawić przez ćwiczenia. Wykręcają się, że mają dysortografię i uj mi w oko.

Ty natomiast postanowiłeś walczyć z tym i jak widzę są tego pozytywne efekty. Także nie jesteś leniem bo poprawnie piszesz bez błędów i za to masz szacunek u mnie.

Chodziło o cwaniaków co lenistwo ws. poprawiania swej pisownii usprawiedliwiają dysortografią.

jqeuR.png

Opublikowano

Dziękuję, jednak miej świadomość, że dysortografia istnieje i nie jest to spowodowane lenistwem. Wrzuciłeś wszystkich do jednego worka, więc postanowiłem napisać, przybliżając Ci sytuację.

Chodziło o cwaniaków co lenistwo ws. poprawiania swej pisownii usprawiedliwiają dysortografią.

W takim wypadku przepraszam, źle zrozumiałem.

Opublikowano

Mówi ci coś słownik ortograficzny ? Jak mają problemy z mówieniem i pisaniem to zapraszam do logopedy ;]. Jak ja chodziłem do szkół to zawsze miałem najwyższe oceny z dyktand, a pragnę dodać, że mam niedosłuch obustronny. Po prostu czytałem dużo książek i to dzięki nim potrafiłem poprawnie składać zdania. Ortografię dzięki książkom też sobie wypracowałem. Dawniej w redakcjach gazet byli korektorzy i jakiś czas temu ich zlikwidowano w imię oszczędności. Szkoda bo teraz często są błędy w artykułach gazet i odnoszę wrażenie iż pisze je jakiś nieuk.

Dysortografia to świetna wymówka dla lenii śmierdzących tonami gówna.

A co jeżeli u kogoś dysortografia to wrodzona dysfunkcja, która nie jest zależna od danej osoby (nie mylić z lenistwem)? Wtedy co drugi wyraz musi sprawdzać w słowniku, aby sklecić jedno zdanie ponieważ osoby siedzące na tym forum nie posiadają odrobinę tolerancji?

A co do Twojej wypowiedzi to naprawdę trzymajmy jakiś poziom i nie wyzywajmy ludzi od gówien tylko dlatego, że Tobie się zdaje, iż możesz wszystko krytykować i jesteś anonimowy w sieci.

Opublikowano

Moim zdaniem nie robią tego specjalnie . ;)

Specjalnie może piszą, ale "Pokemonowo^^".

Ale i tak to chuje muje i dzikie węże .. ;f

/co to dysortografii to jestem zdziwiony, mam znajomego co czyta dziennie nawet 200-300 stron, a ze ma dysortografię , to robi błędy ..

Opublikowano

ja tam osobiście nie uznaje czegoś takiego jak dysortografia czy dysleksja, jest po prostu lenistwo i tyle, ja sam w podstawówce miałem z tym dużo problemów, siedziałem nad słownikiem ale niewiele to dało, wszystkiego sam się nauczyłem po prostu dużo czytając.

EXPmIpC.gif

Specjalista
Opublikowano

Widać ubodzy są metińczycy, niektórzy sie tłumaczą, że mają dysleksje, a to chuj prawda. Analfabeci i tyle.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Moim zdaniem nie robią tego specjalnie . ;)

Specjalnie może piszą, ale "Pokemonowo^^".

Ale i tak to chuje muje i dzikie węże .. ;f

/co to dysortografii to jestem zdziwiony, mam znajomego co czyta dziennie nawet 200-300 stron, a ze ma dysortografię , to robi błędy ..

Wierzę że taka rzecz istnieje ale jednak chyba można jakoś się nauczyć tych zasad a twój kolega to dziwny przypadek bo mężczyźni z natury są wzrokowcami.

1330007971-U359964.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...