Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - incorect gift code.

pitterek12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest tanio , ale on ma 99,9 komentarzy dobrych , nie mozna bylo tego przewidziec ale napisz do niego jesli nie odpisze to cie oszukali . I nie pisz jak dziecko tylko. Jak normalny czlowiek z poprawna polszczyzna.

Opublikowano

Chce tylko wiedzieć czy z takim czymś mogę iść na policję.

Bo w sumie napisalem do niego e-mail około 15 minut temu, ale jak narazie 0 oddzewu.

Opublikowano

Na policje mozesz isc nawet ja kolega Cie kopnie , ale czy cie nie wysmieja . Poczekaj 2dni pozniej zglos oszustwo na allegro zobacz co oni powiedzi I idz na policje.

Opublikowano

Na aukcji pisze wyraźnie "UDZIELAM PEŁNEJ GWARANCJI !"

Opisz problem i skoro daje gwarancję to powinieneś dostać nowy kod.

Opublikowano

Na policje mozesz isc nawet ja kolega Cie kopnie , ale czy cie nie wysmieja . Poczekaj 2dni pozniej zglos oszustwo na allegro zobacz co oni powiedzi I idz na policje.

Moim, zdaniem policja tutaj nic nie załatwi ponieważ uznają że nastąpiła Kradzież w za małym zakresie Pieniędzy czy coś takiego bodajże od 100-360 zł takim czymś się zajmują anie gift codem za 30-60zł.

Kolego 100% bezpieczeństwa masz tutaj:

http://www.minecraft.net/store/gift

Opublikowano

Moim, zdaniem policja tutaj nic nie załatwi ponieważ uznają że nastąpiła Kradzież w za małym zakresie Pieniędzy czy coś takiego bodajże od 100-360 zł takim czymś się zajmują anie gift codem za 30-60zł.

Kolego 100% bezpieczeństwa masz tutaj:

http://www.minecraft.net/store/gift

mylisz się

jak kupisz w internecie (sklepy internetowe z odpowiednim dokumentem i pozwoleniem na handel) i jak nawet kupisz cos za 5 zł to policja ma przyjąć twoje zgłoszenie i skontaktowac się z włascicielami strony a następne z sprzedawcą.

natomiest kiedy sprzedawca okarze sie oszustem zwracaja ci wiecej (coś jak by z odszkodowaniem)

nie bedzie to wielka suma ale zawsze coś

Opublikowano

Chce tylko wiedzieć czy z takim czymś mogę iść na policję.

Bo w sumie napisalem do niego e-mail około 15 minut temu, ale jak narazie 0 oddzewu.

Czekasz 15 min i to dla Ciebie za długo?

Dziecko nie każdy może siedzieć 24h na komputerze...

Opublikowano

Tak . mam to samo i dasz rade ale wziaść kase albo nowego gift coda jeśli niejesteś dzieckiem które płacze za minecraftem i chce po 15 min. zadzwonić na policję ale widzę że chyba nie dasz rady ........ no ale można próbować ( jeśli koleś weźmie cię za dziecko to na 100% nie otrzymasz nowego gift coda)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

BYLO kupic z minecraft.net a nie kombinowac na allegro ;p Przeciez to widac ze oszust popatrz na strone itp. Ale raczej policja nie zainteresuje sie.

Opublikowano

Dzieciaki piszą to co na filmach widzieli...

Policja musi każdy przypadek zgłoszenia kradzieży sprawdzić... Może to być 2000zł, albo nawet 2 zł... To ich obowiązek prawny, ale czy zajmą się tym na poważnie to wiecie...

Gift Code... Zgłoś to jemu, poczekaj 2 dni, potem zgłoś spór na Allegro, poczekaj do zakończenia sprawy, jeśli nie będzie zwrotu pieniędzy/kodu zgłoś dopiero na policje...

Jeśli dalej potrzebujesz pomocy to napisz do mnie to postaram ci się opisać co i jak ;) PW/GG

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Czekasz 15 min i to dla Ciebie za długo?

Dziecko nie każdy może siedzieć 24h na komputerze...

Może nie jestem pełnoletni, ale jakim prawem piszesz tutaj że jestem dzieckiem, i uważasz że obrażam założyciela transakcji w jakiś twój sposób.

To że nie masz zamiaru wprowadzić nic co do zaistniałej sytuacji, więc na 2 raz, nie offtopuj.

W sumie tyczy się to samo Buraka.

--

Co do tematu, to jak na razie sprzedawca wysłał mi 2 kod, lecz niestety nie prawidłowy. Najlepsze jest to, że ten typ wmawia mi że na kod jest tylko 24 godziny gwarancji. W czasie się zmieściłem, ale w regulaminie aukcji nic o tym nie piszą. Co do reszty, jak widać na allegro minecraft chodzi po 30 złotych, a na minecraft.net 80 z hakiem. Chciałem sprobować jak to będzie wyglądać, liczyłem na ,,darmowego minecrafta" ale najwyraźniej przeliczyłem się. Napiszę jeszcze jak dostane gifta.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Po 1, kupowanie gift codów za 30zł to głupota.

Po 2,

"Jako posrednik w sprzedaży nie ponoszę odpowiedzialności

za ingerencje w konta użytkownika przez adminów gry, nie mam również wpływu na przeprowadzane przez nich

czynności na serwerach gry minecraft. Reklamacje należy składać bezpośrednio do firmy minecraft.net lub do sprzedającego po przez wypełnienie wniosku (warunkiem otrzymania odpowiedzi lub uznania reklamacji jest podanie id transakcji minecraft.net)w przypadku nie uzyskania odpowiedzi od Mojong minecraft.net proszę o niezwłoczne wysłanie wniosku do sprzedającego gift code(należy to zrobić zadając pytanie sprzedającemu ze swojego konta allegro). "

Więc powinien Ci zapewnić dobrego gift coda, po prostu do niego napisz i poczekaj te pare godzin.

:)
Opublikowano

Może to ja mam problemy ze wzrokiem ale w poprzednim poście jest napisane, że sprzedawca ODPISAŁ, podał 2 kod lecz nie prawidłowy.

Teraz czekam na 3.

Opublikowano

Ale to nie o to chodzi. Dostalem to co miałem dostać więc to nie jest kradzież pieniędzy, ale kod z tego co sie orientuje musiał być z kradzionej karty płatniczej.

Czekam na odpowiedź od tego pana.

• 1 rok później...
Opublikowano

Oszukał,Oszukał....Wogóle po co go obrażacie wyzywacie my jesteśmy aby pomóc a nie go wyzywać.... :) Ale i tak masz rade nie kupuj na allegro GiftCodów I kont Premium ....

Problem z minecraft? Pisz PW!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...