Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy animowany ekran z funkcją tworzenia animacji.

PioteriErko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich!

Być może niektórzy użytkownicy kojarzą mnie - na tym forum LanPL a minecraftowo Pioter. Wielu graczy pamięta także Erko, hostera serwera min3rko, który dawnymi czasy cieszył się bardzo sporą popularnością :) Serwera już nie ma, a ja postanowiłem robić coraz to lepsze mechanizmy. W pierwszym filmiku na youtube chcę zaprezentować animowany wyświetlacz 10x10, który zbudowałem osobiście. Ma on możliwość zapisu 10 obrazków (klatek) i wyświetlania animacji z prędkością 3FPS. Najlepsze jest to, że animacje każdy może tworzyć od podstaw, klatka po klatce! Zapraszam do oceniania, komentowania, subskrybowania i wyrażania swojej opinii także na tym forum. :)

Part1 - Działanie mechanizmu i ogólna prezentacja:

Part2 - Mechanizm od kuchni, czyli jak to się dzieje:

Pozdrawiam :)

Pierwszy w Minecrafcie ekran, umożliwiający płynne i szybkie wyświetlanie animacji!

http://www.mpcforum.pl/topic/578775-pierwszy-animowany-ekran-z-funkcja-tworzenia-animacji/

Opublikowano

Od siebie chciałbym dodać, że coraz bardziej możliwy jest powrót serwera Min3rko ;) Także zapraszam również "starą ekipę" do wypowiadania się w tym temacie.

Opublikowano

Na początku jest, jeden wielki chaos nie słyszałem tego kolesia który coś tam gadał ,,Witamy itp,, w sumie reszta jest fajna nie zamulacie więc dam wam suba.

Opublikowano

Dzięki ;) Na początku po prostu złapaliśmy lekkiego laga, który zniekształcił głos Piotera. Na szczęście było to chwilowe i przez dalszą część filmiku obyło się bez żadnych kłopotów natury technicznej.

Opublikowano

Ja pitole, powinni was przyjąć do jakiej wam się zamarzy pracy, naprawdę szacun żeby w takiej gierce z takimi możliwościami zrobić prosty komputer, jestem pod wrażeniem i dumny że to polacy zrobili ;) W dalszym życiu dużo osiągniecie.

Opublikowano

Save będize już niedługo. Robiłem to 2 i pół tygodnia (razem z myśleniem ^^) z niewielką pomocą roboczą GhostS_PL i jagorka. Ale głównie projekt robiony przeze mnie :) (Erko odpowiada za sprawy techniczne tj. stawianie serwera, nagrywanie filmików itd). :)

Pierwszy w Minecrafcie ekran, umożliwiający płynne i szybkie wyświetlanie animacji!

http://www.mpcforum.pl/topic/578775-pierwszy-animowany-ekran-z-funkcja-tworzenia-animacji/

Opublikowano

@UP i @2UP dziękuję. I teraz mam dylemat czy najpierw zbudować prototyp procesora (już jest jednostka ALU, ale kilku części brakuje) i wrzucić dzisiaj lub jutro save czy podwoić szybkość tego mechanizmu i wrzucić za około tydzień. Co myślicie?

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...