Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola ...

Disapoint.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakładając, że mam własnego dedyka i chce dać dostęp do konsoli bodajże koledze ( nie mówie o FTP) ... Jak to zrobić? widziałem już kilka serwerów, na których wiele osób miało konsole...

ZA POMOC + !

10410.png

21363.jpg

20840.jpg

29688.png

13980.jpg

` Pokaż mi sens, a popełnię każde głupstwo.

Opublikowano

Witam,

zakładając, że mam własnego dedyka i chce dać dostęp do konsoli bodajże koledze ( nie mówie o FTP) ... Jak to zrobić? widziałem już kilka serwerów, na których wiele osób miało konsole...

...

ZA POMOC + !

To była komenda, aby pisać jako "serwer" czyli konsola. Nie spotkałem się, aby dwie osoby bez passów miały dostęp. Chyba, że masz na Craftserve to podajesz mu login, hasło do konta i ma dostęp a FTP o ile dobrze pamiętam wymaga jeszcze jednego hasła które otrzymujesz na e-mail .

Opublikowano

Pisać jako serwer to każdy umie, a chodzi o KONSOLE. I skąd założenie, że bez passów?

10410.png

21363.jpg

20840.jpg

29688.png

13980.jpg

` Pokaż mi sens, a popełnię każde głupstwo.

Opublikowano

Zrozumiałem to tak, jakbyś nie chciał mu dawać passów do FTP :)

Masz dedyka przykładowo z OVH czy hosting serwerów Minecraft? Tochę się to różni

Opublikowano

@Nie spamuj , bo post za postem leci nic nie wnoszący do tematu.

@2UP Komenda na "pisanie serwerem" screen -x Taki jest na soredzie zalezy na jaki go ustawiłeś.

Opublikowano

Widać, że nikt nie wie o czy mówi...

Podaj nam, a nie zakładasz.... Bo VPS, a Dedyk... To jest wielka (dla niektórych brak) różnica...

Dedyk, to masz dostęp Root i wtedy możesz zrobić wiele kont i dać im "Permission" i mogą mieć dostęp do konsoli, ale nie do plików np. (zależy jak sobie ustawisz).

VPS - nie masz możliwości, chyba że mu podasz passy do SSH

Masz Dedyk, a nie wiesz jak? To napisz, a pomogę, bo na forum będzie niepotrzebny spam.

Dodam, że jest Różnica między VPS, a Dedykiem...

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...