Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SpoutCraft, czyli ratunek graczom na serwerach z modami, zabezpieczenie przed X-ray!

SGT Otlet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Kolejne osoby przyszły do mnie z poradą, jak zniwelować problemy z Lagami i grać na serwerze z modami, ale ich ciągle nie instalować?

Jak pewnie wiemy, to ostatnimi czasy lubiane są serwery "z modami". Tylko ciągła instalacja, brak optymalizacji modów, często brak kompatybilności moda z modem. To utrudnia często życie jak i granie.

Z pomocą przyszedł pewien gracz, który zaprogramował launcher, a potem taki pierwszy OptiFine, bo Spout wyszedł jeszcze w 1.4!

I tak. Spout to plugin, który nie tylko zapewnia prawie te same opcje co OptiFine (jedynie przybliżenia), ale i pomaga w grze na serwerach RPG, FB, gdzie może zoptymalizować rozgrywkę jeszcze bardziej, a do tego może wejść na każdy serwer, nawet ten z modami i nie musi ich sobie instalować (przynajmniej większość)!

spoutcraft_440x115.png

Oficjalna strona projektu

Zmieniony wygląd, poprawa wydajności, świetnie wyglądający Launcher!

vvrf.jpg

Jak widzicie, ukazuje nam nasz SKIN obecny i zapamiętuje do dwóch kont PREMIUM! (jest też wersja no-premium, ale nie mogę go opublikować, bo forum nie toleruje piractwa!)

Na serwerach z modami, po zainstalowaniu pluginu Spout, gracz posiadający SpoutCraft będzie mógł na niego wchodzić bez posiadania MODA! Co więcej! SpoutCraft zabezpieczy nasz serwer przed X-ray, bo kto wejdzie do gry to w plikach logów będzie wpisany jako posiadacz tego, czy innego moda!

Podczas gry możemy zaobserwować też dodatkowe paski EXP (przy pluginach Heroes, mcMMO), GUI dla WorldEdit (plugin WE) i inne!

Optymalizacja! To najlepsze optymalizowanie MineCrafta ze wszystkimi opcjami! Poprawione BUGI! Możliwość posiadania mapy do 4096 klocków wysokości!

Na Single zwiększa ilość FPS z 10 do 40 FPS (mój przypadek), a na Multi nawet do 60FPS! (dane z moich własnych zauważonych zmian)

Liczę, że ten pseudoTutorial dla osób ze słabym kompem się przyda, jak i dla osób chcących wyłapać X-ray'owców!

spoutcraft_440x115.png

Nie widziałem, czy go zakwalifikować do działu Moddin, czy Tutorial, więc proszę moda o zdecydowanie!

Menu i wyjaśnienie

phpo.jpg

pnqz.jpg

olgw.jpg

USTAWIENIA!

zkgp.jpg

lflu.jpg

Mam nadzieję, że omówiłem ten Launcher dość wydajnie i się wam podoba moja praca ;)

Liczę, że omówiłem działanie i wyjaśniłem

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Nie wiedziałem, że do SpoutCraft nie potrzeba modowania klienta! Like.

BTW - Wiesz może, jak zmniejszyć częstotliwość występowania lag spike'ów? U mnie się to zdarza co 10 sekund na laptopie.

Opublikowano

Większość modów mi działała, ale wymagała instalacji plugina Spout (przynajmniej tak zawsze się zbiegało).

Nie wiem niestety ;(

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

• 2 tygodnie później...
  • 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...