Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Jak stać się zwierzaczkiem? [Bukkit]

SGT Otlet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż wiele osób zaobserwowało na różnego typu serwerach ciekawe zjawisko. Otóż administracja, bądź moderatorzy poruszają się jako moby! Jak to możliwe!?

Inne pytanie, które otrzymałem to jest taki, jaki mod/plugin użył w swoim filmie SKKF (podobno znany Let's Play'owiec), by zrobić taką dziwną owcę zabójcę na końcu 2 sezonu?

Wszystkie odpowiedzi juz przelałem na komunikatorze GG, więc pozbierałem wszystkie informacje i podam wam je tutaj.

7c5Rn.jpg

Odpowiedzialnym za cały SPAM na GG jest oto i ten plugin o nazwie MobDisguise.

Jest to plugin na serwer Bukkit, który umożliwia nam zmianę swojej postaci tak, by inni użyszkodnicy serwera widzieli nas jako zwierzęta!

DOWNLOAD

Na tej stronie jest podany najnowszy download pluginu!

http://dev.bukkit.org/server-mods/mobdisguise/

INSTALACJA!

Instalacja jest identyczna jak w przypadku innych pluginów.

Ściągnięty plik mobdisguise.jar wrzucamy bezpośrednio do folderu /plugins

KOMENDY!

/md - początek każdej komendy związanej z tym pluginem jak i coś w stylu HELP

/mb <nazwa_moba> - Tutaj po wpisaniu w miejscu <nazwa_moba> nazwę angielską (programisty) moba, to zmieniamy się w niego. Np.: /md pig i jestesmy świnką!

/md p <nick> - przy użyciu tej komendy możemy zmienić się w każdego innego gracza! Jeśli wykorzystamy ten plugin, a do tego Essentials i komendę /nick to na serwerze PREMIUM możemy udawać znanych z polskiej sceny MineCraft'a graczy. Podawanie się za kogoś w jakichkolwiek celach jest nielegalne!

/md stats - Jeśli nie wiemy jakim mobem jesteśmy to możemy sprawdzić swój obecny status!

/md baby - jeśli jesteśmy zmienieni w jakiegoś moba to możemy zmienić się z jego DZIECIĘCY odpowiednik!

Permissions!

mobdisguise.* - zezwala na korzystanie ze wszystkich możliwości pluginu

mobdisguise.<nazwa_moba> - pozwala się zmienić tylko w danego moba

mobdisguise.<nick> - pozwala zmienić nick

Jeśli nie chcemy korzystać z PERMISSION to plugin wymaga do korzystania statusu OP

CIEKAWOSTKI!

• Będąc Smokiem Kresu będziemy latać do tyłu mimo iż idziemy do przodu
  • Będąc Creeperem to gdy do kogoś podejdziemy to on usłyszy charakterystyczny syk
  • Stając się "dzieckiem" potworów, które normalnie nie istnieją to mogą powodować CRASHe graczom, którzy was zobaczą
  • Stając się kimś z relanych graczy PREMIUM to zmieniamy także skin
  • Będąc mobem nie możemy podnosić itemów
  • Zmieniając się w graczy, którzy posiadają pelerynkę to tej pelerynki nie powinno być widać, chociaż czasem są wyjątki

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Nawet tak szczerze to szukałem, ale nie znalazłem, bo wiele osób mnie pytało, jak to SKKF zrobił.

Oglądnąłem ten fragment jego filmiku i wiedziałem, że Owcą była MagdaMariaMonika (Madzik89) i użyli pluginu tego ;)

Opublikowano

Ja mam jakiś błąd:

An internal error occurred while attempting to perfom this command

Opublikowano

Przy 1.2.3 jest ten błąd, bo plugin jewszcze nie został zaktualizowany ;)

Opublikowano

Otlet , znajdz plugin DisguiseCraft , jest na bukkita wersja 1.2.3 R0.2 , Wyglada tak samo ino czesciej aktualizowany, uzywam go i powiem bardzio dobry

Opublikowano

Witam!

Otóż wiele osób zaobserwowało na różnego typu serwerach ciekawe zjawisko. Otóż administracja, bądź moderatorzy poruszają się jako moby! Jak to możliwe!?

Inne pytanie, które otrzymałem to jest taki, jaki mod/plugin użył w swoim filmie SKKF (podobno znany Let's Play'owiec), by zrobić taką dziwną owcę zabójcę na końcu 2 sezonu?

Wszystkie odpowiedzi juz przelałem na komunikatorze GG, więc pozbierałem wszystkie informacje i podam wam je tutaj.

7c5Rn.jpg

Odpowiedzialnym za cały SPAM na GG jest oto i ten plugin o nazwie MobDisguise.

Jest to plugin na serwer Bukkit, który umożliwia nam zmianę swojej postaci tak, by inni użyszkodnicy serwera widzieli nas jako zwierzęta!

DOWNLOAD

Na tej stronie jest podany najnowszy download pluginu!

http://dev.bukkit.or...ds/mobdisguise/

INSTALACJA!

Instalacja jest identyczna jak w przypadku innych pluginów.

Ściągnięty plik mobdisguise.jar wrzucamy bezpośrednio do folderu /plugins

KOMENDY!

/md - początek każdej komendy związanej z tym pluginem jak i coś w stylu HELP

/mb <nazwa_moba> - Tutaj po wpisaniu w miejscu <nazwa_moba> nazwę angielską (programisty) moba, to zmieniamy się w niego. Np.: /md pig i jestesmy świnką!

/md p <nick> - przy użyciu tej komendy możemy zmienić się w każdego innego gracza! Jeśli wykorzystamy ten plugin, a do tego Essentials i komendę /nick to na serwerze PREMIUM możemy udawać znanych z polskiej sceny MineCraft'a graczy. Podawanie się za kogoś w jakichkolwiek celach jest nielegalne!

/md stats - Jeśli nie wiemy jakim mobem jesteśmy to możemy sprawdzić swój obecny status!

/md baby - jeśli jesteśmy zmienieni w jakiegoś moba to możemy zmienić się z jego DZIECIĘCY odpowiednik!

Permissions!

mobdisguise.* - zezwala na korzystanie ze wszystkich możliwości pluginu

mobdisguise.<nazwa_moba> - pozwala się zmienić tylko w danego moba

mobdisguise.<nick> - pozwala zmienić nick

Jeśli nie chcemy korzystać z PERMISSION to plugin wymaga do korzystania statusu OP

CIEKAWOSTKI!

• Będąc Smokiem Kresu będziemy latać do tyłu mimo iż idziemy do przodu
  • Będąc Creeperem to gdy do kogoś podejdziemy to on usłyszy charakterystyczny syk
  • Stając się "dzieckiem" potworów, które normalnie nie istnieją to mogą powodować CRASHe graczom, którzy was zobaczą
  • Stając się kimś z relanych graczy PREMIUM to zmieniamy także skin
  • Będąc mobem nie możemy podnosić itemów
  • Zmieniając się w graczy, którzy posiadają pelerynkę to tej pelerynki nie powinno być widać, chociaż czasem są wyjątki

"Jest to plugin na serwer Bukkit, który umożliwia nam zmianę swojej postaci tak, by inni użyszkodnicy serwera widzieli nas jako zwierzęta!"

Mała literówka popraw jak możesz.

Opublikowano

Plugin bardzo fajny. Mój znajomy wgrał go na nasz serwer i straszył nas, albo śledził :D Jak ktoś się umie dobrze bawić, to plugin 4Fun jest bardziej.

Kocham mame

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To że gdy jest się mobem i nie można podnosić itemów można było zmienić w configu o ile pamiętam więc ta "ciekawostka" to nie ciekawostka. Moim zdaniem przynajmniej...

Jeśli pomogłem kliknij lubietow.png

10 - początki są proste

25 - oby tak dalej

50 - trochę się tego napisało

100 - nooo...

200 - bez jaj...

500 - chyba kogoś poj***ło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...