Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę połączyć się z serwerem (localhost)

Oxsis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj parametry kompa.

Time Out to komunikat, gdy przekroczymy czas łączenia się z serwerem. Występuje, gdy serwer ma lagi 3 stopnia (nie da się grać)

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

phenom ii x4 955

4gb ddr3

asus m4a88 td-v evo

radeon 5850

samsung f3 500gb

xfx 450W

chyba wszystko

ale na 99,9% nie jest to problem ze sprzętem bo jakiś czas temu wszystko działało (wtedy stawiałem chyba na 1.0.0 albo 1.1) był to normalny serwer "na necie" (no hamahi, odblokowany port) teraz chce go po prostu postawić na LANie żeby można było się połączyć z jeszcze jednego kompa.

Opublikowano

Ok

Udało mi się połączyć z serwerem wpisując w pole ip localhost i korzystając z portu 25565 ale teraz co zrobić, aby połączyć się z drugiego komputera z domu?

Ehh... nieświadomie zrobiłem post po postem... niech ktoś połączy...

Opublikowano

Na drugim PC wpisz IP wewnetrzne swoje, sprawdzasz je na PC przy pomocy cmd>ipconfig i Adres IPV4

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Na drugim PC wpisz IP wewnetrzne swoje, sprawdzasz je na PC przy pomocy cmd>ipconfig i Adres IPV4

Gdyby to działało to nie robiłbym problemu... Na drugim koncie jest time out. W server.properties próbowałem ip zostawiać puste, dawać moje wewnętrzne, gdzieś przeczytałem o ip 127.0.0.1, ale nic nie działa. U mnie wpisuje localhost i się łączy (gdy mam w serwer.p 127.0.0.1 to z nim także mogę się łączyć)

Opublikowano

Krótko i treściwie chamahi sobie ściągnij i utwórz sieć

Dam pomysł na:

plugin typu mini-game (1)

Chętny? pisz na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...