Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Farming Sp - By Xaranix

XaRaNiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

135k na 24h?O_o

Nawet z premka i sp ticketem tyle bys nie dostal ...

Możemy się założyć o coś. Zaproponuj stawkę. I tak chciałem pobić ten rekord.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Farming sp nie oznacza taxera, moze takze byc na odwrót. Wykozystujac sbota i przemyślaną technikę, cały czas dąze to mojego planu jakim jest farming w jangan cave na poziomie Camp5.

Dość proste party na mobach 88, które opiera sie w zasadzie na 5-ciu punktach ( przy załozeniu lev 90 gap -9 )

1.Tanker (warrior/blader)

2.Bufer (bard)

3.Debufer (warlock/china-force)

4.DMG (wizzard/nuker)

5.Spowalniacz (ice imbue/warlock-dull)

Odpowiednio dobrane party, tak aby postacie uzupełniały sie umiejetnosciami w dość szybki sposob radza sobie w pt mobami.

Co do wyzej wymienionych pięciu punktów, to rózniez moze byc mix kombinacji np.cold blader, który jednoczesnie tankuje i spowalnia.

(plusy)

- Ominiecie mody zabijania poprzez slave

- brak taxera ( gdyz jaki jest stosunek taxerów np na ongach do tych na mobach lev 88? ) <- mozecie to uznac za minus, według mnie to zaleta

- fundusze, których z normalnego taxi nie ma (jak sie robi za kase to sa)

- dropy

- w przypadku osób takich jak ja, samowystarczalnosc. Sbot pozwala na sworzenie dwóch takich party jednoczesnie ( 2x 7/8 )

(minusy)

- widze tylko jeden, jakim własnie jest sp, pomimo dożej skutecznosci takich party to rozciaga sie w czasie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie najlepiej mieć taxera bo tak to sie bardzo ciezko samemu farmi no i ilosc wyfarmionego sp zalezy od postaci bo jedne szybciej farmia drugie wolniej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja proponuje wbic z max 60lvl i isc na ongi tam sp jest pro a i podobna czym wiecej osób tym mniej expa czyli wiecej sp i tak malo że nie stracimy to jeszcze zarobimy :). I 60lvl wystarczy w zupelnosci ale 50 tez da rade caly spot bez problemu.Zapomnialem dodac ze ta postac to najlepiej 2h sword z cler.

GIN_MASZKARO.png<----53lvl Blood_Shoot.png<-----41lvl
Opublikowano

Najlepiej wbić bardem 80+ lv i wtedy iść robić taxi albo wizzem wbić 60lv i później dlv do 42 i będziesz miał pt onga na hita i itemy i kasa będzie ci lecieć.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

- Farming Sp w Cave (Bez ciągłego Dlvla)

1. Farmimy na Ongach 20 tyś. Sp wyżej wymienionym sposobem.

2. Wbijamy 50 poziom, a mastery skillów na 41 lvl.

3. Idziemy do Cave w mieście "Downhang"

4. Szukamy ofert taxi na potworkach 61 - 63 lvl. Tutaj na taxera wybieramy osobę z 76 poziomem lub większym. Cena za godzinę jest zależna od lvla taxującego i znajduje się w przedziale 500 tys. - 800 tys. Więcej nie płacimy.

5. Z każdym zdobytym poziomem podnosimy nasz lvl mastery o 1 np. gdy wbijemy 51 lvl podnosimy mastery na 42 poziom itd.

6. Farmimy tam do około 58 lvla (Przez ten czas spokojnie wzbogacimy się o 300 tyś. SP

Mam pytanko co do tego sposobu... jak długo bym wbijał ten lvl od 50 do 58 lvl'a 90wizz 24/h?

58757136716012152594.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

łuk +5 sos może odrazu sun +100 ^^

kto by dał rade w starej wersji silka taki łuk zdobyć chyba sami tacy co juz nie potrzebowali by farmy :P

W ong taxi skoro już się ma te 35 ml jak mówisz to od 1 lvla można nie trzeba wydawć aksy na set przewaznie są taxy 1-17 free <wszędzie>

Co do Cave nie mam nic ale reszta tak średnio wyszła

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Przed chwilą ruszyłem a blisko już końca

Opublikowano

A ja proponuje jako postac 2 czyli ta co zabija (ongi) wariora a czemu ? ma ten skill do sciagania i wystarczy tylko 50-60 lvl zeby nie padl przy full spocie na klacie i potków nie idzie za duzo :)

GIN_MASZKARO.png<----53lvl Blood_Shoot.png<-----41lvl
Opublikowano

A ja proponuje jako postac 2 czyli ta co zabija (ongi) wariora a czemu ? ma ten skill do sciagania i wystarczy tylko 50-60 lvl zeby nie padl przy full spocie na klacie i potków nie idzie za duzo :)

Co Ty gadasz.Warrior do taxi ong jest chyba najgorszy.... Blader bądź glavier będą lepiej dawać sp niż warrior.

Opublikowano

najlepiej zrobic dlvl z 100 do 1 i bedziecie mieli duzo sp :P

a co do taxera to zdecydowanie wizzard bo ma obszarowe skille

//Za duża sygnaturka.

Opublikowano
najlepiej zrobic dlvl z 100 do 1 i bedziecie mieli duzo sp :P

Dlvl nie zrobisz z 100 do 1 najwyżej do 10, bo poniżej 10 nie tracisz expa.

a co do taxera to zdecydowanie wizzard bo ma obszarowe skille

Według mnie bard jest o wiele lepszy, też ma obszarowy skill który szybko się ładuje. Możesz stać cały czas w miejscu.

rSRO

29980.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bard jest lepszy i to o wiele na 90+ lvlach ubija gp ongi równie szybko jak wizz może i szybciej :)

Opublikowano

Żeby bardem robić taxi na ongach musisz wbić 80lv+, a jak chcesz wizem robić taxi to wystarczy wbić 52lv. Wiz 52 też ubije onga gp.

rSRO

29980.gif

Opublikowano
Ps. @2xup wiesz ze od ostatniego posta minely 2 miechy....? 5 sierpien

To jest temat podpięty więc chyba można w nim pisać kiedykolwiek, chyba nie obowiązuje w nim archeologia.

rSRO

29980.gif

Opublikowano

Bard jest najlepszy nie słuchajcie gości z lion-ami... przeksułem wszystkich na 84lvl-u (na hita). Czy ktoś próbował jak tam z expem w cave ? Chciałbm zrobić na -9, mój wiz ma party mobka 64 na skilla tylko nie wiem jaki byłby czas... (nie wiem czy lepiej w cave czy na ongach)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Można jeszcze dodać darmowe taxi na ongach a jak wywalą z party dlvl. I tak w kółko.

BRAK SYGNATURY. JAK COŚ WYMYŚLE NAPISZE.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up

Złotą, tj. mało roboty? Ustawisz ressera i chara który ma byv ressowany na kwiatkach koło ht, uzyc programu AutoResser i dlvl.

Ewentualnie jesli komp nie wyrabia mozna puscic bota, aby chodzil tylko na spota i nie kupował rzeczy u npców ( w ibocie/ribocie don't loop ) .

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

Lol. Zrób sobie goldbota, który będzie mieć adaptation theraphy i siedź noobami w kółlu obok spota, gdzie latają ongi. GB będzie bronić noobsy, które farmią SP.

Kiedy lv jest już w okolicach 29 po prostu wyloguj tego goldbota i zacznie się dlv. Najlepiej, żeby noobki atakowały ongi w promieniu 20. Każdy z noobków powinien mieć swojego wlasnego clera ressera(10 lv), który będzie go ressował.

Jeżeli ong go zabije to i tak wstanie, bo ma 10 lv. Po skończeniu dlv radius znowu ustawiasz na 1 i logujesz goldfarme :).

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

I tak najszybciej jest na kwiatkach-mam ressera/taxera wale noobka ustawiam mu radius 10 i atakuje sobie kwaitka caly czas a tamten go wskrzesza i leci baardzo szybko

Ps. Dobrze jest nastawic aby noob ATAKOWAŁ kwiatka bo mu(kwiatkowi) sie znudzi bicie

fallenbow.png

Zobacz co to postać robi na evencie ;)http://www.youtube.com/watch?v=uWbIdCG4Tfg

Pomoglem? To nie zapomnij dac +(plusa)!

Opublikowano

najszybciej będziesz miał na kwiatkach i roboty też mało. Idź poprostu na spota z kwiatkami i znajdź swojego prywatnego moba. Ustaw tam noobka niech kwiatek go zabija a z boku gdzieś niech stoi reser, który będzie go ciągle wskrzeszał. Plus w tej metodzie jest taki, że kwiatki się nie ruszają więc nie trzeba zaznaczać atk mobów ( o ile nikt Ci nie zabije moba )

16.04.2010r - 666 postów :-).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...