Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shacko i akali

bauzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Itemy:

Sorcerki

Mejajis Soulstealer

Hextech Gunblade

Rabadon

Rylai Scepter

Triniti / Frozen Malet.

Wybacz że po ang. ale przyzwyczajenie ;)

Skille:

Q->W->E

Potem Maksuje Q -> E -> W no i ult w między czasie.

he?

Opublikowano

Budowanie Mejai na akali to gold waste.

Dziewczyna ma burst że jest focusowana w każdym TF tak więc stackom mówimy wielkie NIE.

Na solotopa zawsze lecę taki buildem.

Buty + 3hp potki

Hextech rewolwer

Giant's belt - survi potrzebne, akali to squishak.

Sorce/Merce - zależnie od ilości CC w enemy.

Rylai ze wcześniej kupionego Belta.

Rewolwer w Gunblade.

To są Core.

Itemy warte zakupu to Rabadon, Hourglass (Szczególnie gdy mamy brak inicjacji - staram się wyeliminować wrogiego carry, na zhonyi przetrwać aż mój team ruszy dupsko), Abyssal (AP, Mres) i Lich Bane (Pasyw z Sheena, AP, Mres)

Opublikowano

dla mnie akali trudno ogarnąć do 6 lvl potem jeśli masz ulti robisz z nią co chcesz .. build only pod ap !!! nic innego w tedy tank czy ad nie sprawia ci kłopotów ;D

-Cyganeczek-.png

Daj - s*ko xD

Opublikowano
Toysoldier dzieki za swietna wypowiedz zastosuje twoj build i porady teraz jedynie mam pytanie gdy chce kogos zgangowac/zaatakowac to w jakiej kolejnosci skille odpalac i jak postepowac.
Opublikowano

Gank Akali to kwestia wyczucia sytuacji, jeśli twoim partnerem podczas ganku (osobą której linie gankujesz) jest postać posiadająca CC (ogłuszenie - stun, spowolnienie - slow)

to wbiegasz, rzucasz Q - R następnie W stawiasz w miejsce potencjalnej ucieczki wroga by go dodatkowo spowolnić i kontynuujesz Q - Auto - R - E.

Gdy gankujesz linię na której partner nie ma CC, musisz wejść bezpośrednio z Ulti żeby zmniejszyć dystans, resztę robisz tak jak powyżej.

Opublikowano

@topic powiedz, jak mogles kupic akali? Toz to po nerfach najwieksze gowno, juz nikt jej nie blokuje. Owszem, kiedys byla op, ale teraz to najwiekszy shit, jaki mozesz dostac za 3150ip. Hextech po nerfie to niepotrzebny item jak na ta cene, a to core na akali. Zmarnowales kase

Opublikowano

SHACO pod AP daje rade na linii, poniej 30 lvl, ale wtedy nie stawiamy trapow po krzakach, tylko farmimy na linii przy ich pomocy.

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

tymo, dobij najpierw 30, albo poczytaj o tej grze.

Akali po nerfie dalej OP. Wczoraj wygrałem nią 2 rankedy za statami około 10/2/8 na 1,3k ELO (west)

Nie umiesz grać, to nie mów, że to shit.

Ja składam Akali : Książeczka - Butki - Giants - Merce/Tabki - Rylai - Rabadonek - Survi+Ap (typu Zhonya) - dalej według upodobań.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

tymo, dobij najpierw 30, albo poczytaj o tej grze.

Akali po nerfie dalej OP. Wczoraj wygrałem nią 2 rankedy za statami około 10/2/8 na 1,3k ELO (west)

Nie umiesz grać, to nie mów, że to shit.

Ja składam Akali : Książeczka - Butki - Giants - Merce/Tabki - Rylai - Rabadonek - Survi+Ap (typu Zhonya) - dalej według upodobań.

Wg mnie core na akali to Guinsoo i Rewolwer pistolet hextech wtedy tak samo jak jax mamy autoheala i nigdy nie padamy.

BTW. Akali jest dobra, ale nie OP jak kiedyś.

Opublikowano

@.Equ

No i? To ze Ci poszedl 1 ranked, to nie znaczy, ze akali jest OP. Ja na EUNE, na elo 1700 mialem malzaharem 13/0 i przez to mam twierdzic, ze jest OP, bo dobrze mi poszlo? Gratuluje rozumowania

pozatym jak super ogarniesz, to kazdy champ jest op, ostatnio moj kuzyn jechal na rankedzie wszystkich Soraka pod Ad w jungli, twoja akali w 3sek zjedzie garen, talon albo lee sin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...