Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shacko i akali

bauzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 13lvl gram shacko szlo mi nim dobrze 4 mecze pod rzad wygrane

17/3/14

32/5/4

21/7/9

16/2/10

podoba mi sie ta postac robie ja pod ad na linie i jest bardzo dobra w late game szlo mi dobrze chodz wiele osob pisze ze jest slaba w late(dobra jedynie earl na gangi)

I tu pytanko czy akali bedzie dobrym wyborem dla mnie chcialem nauczyc sie grac obiema postaciami poniewaz slyszalem ze w ranketach mozna zablokowac 3 postacie i czesto blokuja shacko wiec gdyby nie bylo shacko to akali? bedzie to dla mnie dobry wybor?

Prosze o opisane tych postaci jak sobie radze na lini w early jak i late game czy sa lepsze pod ap czy ad wogole przydatne informacje

Myslale tez o nidalee

Opublikowano

Po pierwsze :

SHACO! Nie Shacko. Czemu mnie to tak wkurwia, że większość polaków nie umie przeczytać nazwy championa!?

Nie ranketach, tylko rankedach.

Co do tematu. Akali to zupełnie inna postać i tak samo często banowana na rankedach bo to jebany OP. Więc, wiele ci to nie da. Akali jest trudna, przez 6lvl nic nie zrobisz, po nerfie już nie to samo.

Nie polecam.

@DOWN

Nidalee offtank to jeden z lepszych picków na solo topa, bardzo dobra postać.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Mam Shaco , Akali i Nidalee

Shaco rób pod AD , fajna kosa potem

Akali pod AP i też super kosi

Nidalee wyłącznie pod AP(dzida i puma, leczenie i pułapki) , pod AD jest nie opłacalna , pod offtanka nigdy nie widzialem

Skoro masz Shaco to radzę ci kupić Akali potem zbieraj na Nidalee

Opublikowano

Akali jest tak samo często blokowana na rankach .

Akali z ogarniętym combo jest mega , ale nie op .

Opublikowano

Equ. Sorki za bledy. Chyba zdecyduje sie na akali. A jaka jeszcze postac moge wybrac po zakupiniu akali cos w podobie do tych?

Opublikowano

Ta.. wlasnie gralem przeciwko shaco na junngli i musze powiedziec ze tylko w early game jest dobry pozniej robi sie z niego usseles postac - co wejdzie w tf to zaraz padnie :/

KentTaczDys aka Hejter

Opublikowano
podoba mi sie ta postac robie ja pod ad na linie

No to przestań ta robić, shaco na lini zasysa, na żadnej z lini nie da sobie rady, zacznij nim junglować ( da radę bez run i z małą ilością masterek)

Opublikowano

ale na lini naprawe idzie mi dobrze zawsze jak mam okazje ganguje co sie da. Szukalem dobrego poradnika o junglowaniu ale sa przystosowane pod stary patch i nic nie wychodzi tak jak na filmiku

Opublikowano

ale na lini naprawe idzie mi dobrze zawsze jak mam okazje ganguje co sie da. Szukalem dobrego poradnika o junglowaniu ale sa przystosowane pod stary patch i nic nie wychodzi tak jak na filmiku

Idzie Ci dobrze bo na takim niskim lvlu każdą postacią da się ownować grę ( pentakill ad soraka).

Opublikowano

Idziesz do jungli,składasz dobre itemy i gdy jest tf wbijasz i rozwalasz team.

Ps: Shaco, a nie Shacko ;)

eb61ebe6ce4a95458221db7fa9be071a89.230.206.89SygnaIskra.png

Sygna by Max<333

Opublikowano

Akali powinieneś ogarnąć, ważne że jak walniesz z Q to wal AA. Nie marnuj R na miniony i jak to możliwe używaj w tf'ach baesnu ;)

Opublikowano

a jakis dobry build na akali bo zagram 4mecze i nie szlo mi zbytnio zawsze jak gralem to slyszalem uwazaj na akali na 6lvl ma masakra ulti a teraz? gram i co? dupa dmg cos kolo 130 z itemami razy 3 to co slabe te ulti prosze o link do polskiego dobrego poradnika jak gral akali i junglowac shaco

Opublikowano

Ja polecam nidalee pod offtanka Ci co mówią że ap lepsza to nigdy offtankiem nie grali a poza tym nie ma lini dla ap nidalee na solo topie z dzidy nic nie trafi jak przeciwnik to nie bot na midzie podobnie a ad/offtank dalee niszczy solo topa.Akali też polecam pojebany dmg ,3dashe IMO łatwa do ogarnięcia.Polecam obu championów.

Opublikowano

Hey ja nie chce teraz polecania postaci tylko build shaco i akali oraz porady jak grac i junglowac shaco

Opublikowano

1)startujesz 3 poty i buty / 5 potów i armor

2)Zaczynasz na redzie ( pajace zaczynasz stawiać w 1:00 minucie) robisz reda, gankujesz mida

3)Robisz blue i gankujesz kolejne linie

Build:

Berserkerki,Latarnia,IE,WitsEnd,Krwiopij,PD

Opublikowano

no ok ale po zakonczeniu blue i red mam dalej bic jungle czy co? i blue robic z pajacami w jaki sposob

IE ostrze nieskonczonosci?

WitsEnd co to polska nazwa tak samo jak PD

Opublikowano

no ok ale po zakonczeniu blue i red mam dalej bic jungle czy co? i blue robic z pajacami w jaki sposob

IE ostrze nieskonczonosci?

WitsEnd co to polska nazwa tak samo jak PD

Na redzie masz dużo czasu to stawiasz sobie 3 pajace, na blue tylko jednego, WitsEnd to po polsku będzie "Koniec rozumu" czy cos w tym stylu. Pomiędzy gankami czyścisz sobie jungle, ewentualnie junglę przeciwną.

Opublikowano

Ok dzieki za pomoc ale mam gangowac mape az beda team fighty? i czy napewno na red stawiac pajace od 1:00?

to wkoncu robic najpierw blue czy red? nie ma nikt poradniku jak to robic na ta nowa wersje patch?

Opublikowano

O Jezus. Na levelach -20 spokojnie możesz iść na linie Shaco bo nooby wbijają w krzaki a ty ich z Pajaców -.-

Ale jak chcesz iść do Jungli to:

Idziesz na Wraithy i w 0:46 stawiasz przed nimi pajaca.

Potem idziesz red i stawiasz 3-4 pajace i robisz reda.

Potem Gang / Kończysz Wraithy.

Potem wilki -> Blue i potem gang na topa.

Ogólnie no zależy od sytuacji.

Ja po Jungli Shaco robię Barona w 17-20 minucie z teamem.

Chcesz możesz zacząć z Blue, ale to już zależy, teraz lepiej od Reda zaczynać bo i tak CI troszkę tej many da.

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...