Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Failed to bind port

Lukaszkowaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zrobić server do mc żeby pograć z kumplami, ale gdy wpisuje IP z hamachi do properties to mam błąd Failed to bind port. No więc znalazłem gdzieś na angielskiej stronie, że mam zostawić pole IP( w properties) puste. No i zostawiam tylko teraz pytanie jak mają bez tego IP koledzy wbić na serva.

Opublikowano

Nie możesz zostawić ip pustego. To nie logiczne. Jak mają się inni połączyć ? Kablem ?

Jak Ci coś wyskakuje to wpierw wyłącz zaporę, antywira i odblokuj porty w routerze jeśli masz.

y5r5.png

Opublikowano

w serwer=ip czy jakos tak wpisujesz swoje ip z hamachi no i oczywiscie musisz utworzyc w hamachi wlasna siec i podac dane kolega aby do niej dolaczyli a jezeli nie dziala i masz nie wiem np. port 25565 to sproboj zmienic na 25566 mi kiedys pomoglo. upewnij sie czy wpisales dobrze w serwer ip. ;)

#karaczanmoimbogiem

Opublikowano

odblokowałem porty i kiedy Wpisuje do properties server ip z hamachi to jest błąd failed to bind port... Zmieniałem porty itd. i nic :mellow:

Opublikowano

@UP3

Moderator MineCraft i takie bzdury! Może zostawić to pole puste to wykorzysta serwer MineCraft wszystkie możliwe IP, jedynie "oleje" zabindowane (zajęte).

Sprawdź w Menadżer Zadań, czy masz włączone procesy związane z Javą... javaw.exe itp.

Powyłączaj je, a jeśli nie to napisz na PW/GG... Pomogę, bo to co czytam czasem od modów to ja dziękuję... Wolę bez spamu pomóc na GG

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

@up - Zgadam się, robię tak od wieków! Zostań modem.

Czyli podsumując : ZOSTAW PUSTE! Minecraft sam wykryje twoje IP i wszyscy będą mogli korzystać z twojego IP Hamachi, lokalnego i wewnętrznego naraz.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...