Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 czy XBOX 360

74 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora z konsol?

• PS3
      37
    • XBOX 360
      37

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie takich tematów było w chuj dużo. Zaczną się sprzeczki, offtop, wyzywanie. Wybież to co ci się bardziej podoba. Plusem PS 3 jest darmowy net tj. wystarczy, że podłączysz kabelek i śmigasz bez dodatkowego dopłacania co niestety jest w Xboxsie. Plusem Xbox 360 są wygodne, ładniejsze, nowszy design padów. Tojest tylko wyłącznie twoja decyzja i kup co ci bardziej odpowiada/podoba My tu nie mamy nic do gadania.

Jakbym był moderatorem to bym zamknął ten temat ponieważ obie konsole są tak samo dobre i nie ma w nich wielkich różnic, a wasze sprzeczki nic nie zmienią. Niech ziomek sam się zdecyduje i nie utrudniajcie mu wyboru.

NIE INTERESUJE MNIE KTO ODKOPAŁ, ALE CAŁY MÓJ WYSIŁEK NA MARNE, BO NA PEWNO AUTOR KUPIŁ JUŻ KONSOLĘ I MÓJ POST NIE ZMIENIA SYTUACJI. SMUTNE :(

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zachowaj ps3 i nazbieraj kasy bo jak wyjdzie x one to 360 stanieje i na Allegro bd wiele tanich

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Ja mam ogromny sentyment do PS3, to chyba przez kształt pada, jakoś do tego xowego nie moge się przyzwiczaić :D

1377531174-U173186.png

Opublikowano

nie bo xbox to xgówno nie warto jostick waży z 20kg i jest jakiś dziwaczny ma ścięte kinectka od PsMove zdecydowanie NIe i jeszcze sie szybko psuje

A skąd taka opinia? Chyba nie korzystałeś z xboxa... Pad nie waży 20kg tylko 0.5kg jak już. Kinect a PSMove to dwie inne rzeczy i co do psucia to mam go już 4 lata i się nie zepsuł :O magia kur*a?

Lepszy ps3 dlaczego?:

Wczytuje wtyczke jave i fleshe na internecie. Można wchodzić wszędzie na necie. Darmowy multi, cichszy, lepiej wygląda i mi sie lepiej pad podoba niż od xgówna, że ma gałke analogową gdzieś na górze:

xkupa:

płatny multi, zjebane menu, mniej osób gra na multi, dzieci same .....

Tu się mylisz menu jest dobre, dzieci 5% z wszystkich graczy, a na multi jest w choy ludzi... Skąd możesz to wiedzieć? Korzystałeś z xboxa?

Opublikowano

PS3 ,gdyż dobrze prezentuje się design, darmowy internet ( zatem idzie za darmo grać w multi ), cichsza praca, PS Plus, bardziej odpowiada mi pad.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Kto te kłótnie odświeżył ? Ostatni wpis był 3 marca, nosz kur wa... Patrzcie na daty archeolodzy zasrani!

@ topic

Ps3 . Mam i nie narzekam . Więcej exclusivów i free multi. Co do dzieci na multi - mute też istnieje.

21515.jpg

Opublikowano

Jak już odkopaliście to i ja się wypowiem.

Jeżeli komuś zależy grać na przerobionej konsoli i ściąganie gier z internetu to niech bierze xboxa. Multiplayer jest płatny 200 zł rocznie. W PS3 masz multiplayer darmowy i nic nie musisz za niego płacić. Nie mylcie PS+ z XBOX GOLD. XBOX GOLD czyli 200 zł rocznie za możliwość grania na multi a PS+ 200 zł rocznie za kilkadziesiąt darmowych gier. Pada od PS3 również można podłączyć do windowsa za pomocą Motion Joy. Mam kumpla, który mówił, że pad od xboxa jest lepszy niż dualshock 3. Ja akurat się nie zgadzam. Może kwestia gustu ;)

Opublikowano

I jedno i drugie jest dobre. Kwestia gustu i tego czy chcesz płacić za neta czy chcesz przerobić konsolę.

Prosił bym moderatora o zamknięcie bo temat został odkopany i tylko spam niepotrzebny się szerzy.

Opublikowano

Skąd ja wiedziałem, że tu jeden wielki burdel ? Aaaa no może dlatego, że takich tematów było pierdyliard. Posiadacze x-boxa są za nim, a ps'a za ps'em.

Ja osobiście mam w domu dwie te konsolę, aktualnie gram na Xboxie, jak dla mnie pad jest wygodniejszy, ręka lepiej mi się na nim układa - choć może to kwestia przyzwyczajenia poprostu do tego pada. Dodatkowo do xboxa możemy dokupić Kinecta, lub kupić odrazu z nim. Możemy na nim grać w kilka osób, są naprawde dobre gry, nie trzeba wychodzić z domu aby pograć sobię np. w golfa, tenisa, rugby czy tam inne gierki. Multi .. to jest dla mnie ten jedyny minus, choć dla innych może plus - bo fakt faktem, w ps'ie mamy go darmowego, ale grają tam takie osoby że no, srać mi się chce jak słysze co tam się wyrabia, jest oczywiście opcja zmutowania i wtedy gra się owiele lepiej. Move w PS'ie też jest dobre, ale tak jak ktoś tam pisał, jedno bodajże kosztuje tam 200zł+ i jeszcze jak chcesz grać w kilka osób, musisz dokupić ich więcej, co za tym idzie wydatki się zwiększają.

Podsumowując :

XBOX

Plusy

- Wygodniejszy pad,

- Kinect,

- Dashboard,

Minusy

- Płatne multi,

PS

Plusy

- Darmowy internet,

- Jest cichy,

Minusy

- PS Move,

- Pad

WaldzioxD.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...