Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 czy XBOX 360

74 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora z konsol?

• PS3
      37
    • XBOX 360
      37

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem na xbox i powiem tak pad dla mnie lepszy od ps3 co do tego płacenia za granie MP to uważam że jest lepsze od ps3 ale ja bym nie zapłacił. Pamiętam jak ciągle słyszałem od kumpla że xbox mu się psuł teraz wszystko porządku chyba.

1330007971-U359964.png

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem Ci tak psuł się dlatego że miał pewnie arcade czy tam elite a teraz slimki są nie awaryjne jak i slimki ps3 ;d dla mnie pad jest lepszy na fps od xboxa nie wiem czemu wygodniej mi reka leży zarówno jak i grach sportowych takich jak fifa.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Przypominam o kulturze :)

Grałem u kolegi z roku na X360 i byłem zadowolony. Nie wiem co to za model ale troszkę się grzała. Nie jestem konsolowcem, lecz moim zdaniem pad trzymało się przyjemnie... ale to nie jest to. Może jestem już uprzedzony przez niefajne historie związane właśnie z awariami konsoli. Może to jakieś zboczenie? Może pora iść do kościoła ... ?

Sam staram się zakupić konsolę, ale celuje w produkty Sonego. Z marką mam miłe a nawet bardzo miłe doświadczenia (słuchawki, mp3jka, telwizor) poczytałem troszkę, poszperałem, zadzwoniłem do właściciela takiego plejaka. Spotkałem się z miłymi opiniami rozsądnych ludzi.

Pieniądze jednak jeszcze leżą na koncie, więc możecie mnie śmiało przekonywać do swoich maluchów ;) Mam nadzieje, że wyjdzie z tego fajna i kulturalna "wymiana ognia".

Pozdrawiam. Filip

f.png

Opublikowano

Gówno bo Cie nawet na niego nie stać nie miałeś nigdy nie wypowiadaj się , co do tematu to polecam Ci xboxa ponieważ ma lepszy inferejs menu , dobre tytuły jak i na ps3 , hmm co mam CI powiedzieć musisz se obczaić co i jak jedyny minus dla tych którzy mieszkają w polsce to że gold jest drogi bo u mnie w uk to jest tanie jak jogurt z biedronki więc wiesz. Ja mam ps3 i xboxa hmm ps3 mam do oglądania filmów itp , a xbox do katowania :D Pozdro jak bd miał pytania to pisz ;]

stać po prostu wychowałem sie na PS -.-
sk11lzpl_6_3.png
Opublikowano

Spośród 400 graczy pada od x wzieło 329 graczy.

Skąd ma te informacje ? Że akurat DOKŁADNIE tyle. Linki, daty, nazwiska, adresy.

Ludzie piszą, że pad od x'a jest wygodniejszy. A teraz się zastanówmy: ile lat ma playstation ? (mam na myśli psx). Pad się przez ten okres czasu nie zmienił ? Jeśli coś z padem było by nie tak, to by go zmienili. A jeśli nie zmieniają, to znaczy że jest dobry.

@down

Chodziło mi raczej o dopasowanie do ręki.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Skąd ma te informacje ? Że akurat DOKŁADNIE tyle. Linki, daty, nazwiska, adresy.

Ludzie piszą, że pad od x'a jest wygodniejszy. A teraz się zastanówmy: ile lat ma playstation ? (mam na myśli psx). Pad się przez ten okres czasu nie zmienił ? Jeśli coś z padem było by nie tak, to by go zmienili. A jeśli nie zmieniają, to znaczy że jest dobry.

1.Pierwsze pady nie miały analoga

2.Zmieniono zastosowanie R2 i L2

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Nie zmieniają dlatego że im się nie chce :< fanboju ps3

Opublikowano

@down

Chodziło mi raczej o dopasowanie do ręki.

na chuj sie klocisz ? dzieciom nie przegadasz

dostali od babci shit od microsoftu i sie chwala ..

nawet ne wiedza ze ps ma funkcje mute bo nigdy na nim nie grali a jak juz to u kolegi 10 minut

Kazdy normalny czlowiek zarabiajacy na siebie nie wybierze Xklocka gdzie trzeba placic za multi

ale te dzieci tego nie zrozumia i tyle

Dopiero pozniej czlowiek dowiaduje sie ze multi jest platne.

Smiesza mnie te wasze komenty na temat kinecta ...:D

machasz bez sensu nie czujac ciezaru w dloni

a w Ps masz jednak te uczucie ze czyms machasz.

temat do kosza bo fanboye troluja

takie sprawy robcie na pw.

Opublikowano

na chuj sie klocisz ? dzieciom nie przegadasz

dostali od babci shit od microsoftu i sie chwala ..

nawet ne wiedza ze ps ma funkcje mute bo nigdy na nim nie grali a jak juz to u kolegi 10 minut

Kazdy normalny czlowiek zarabiajacy na siebie nie wybierze Xklocka gdzie trzeba placic za multi

ale te dzieci tego nie zrozumia i tyle

Dopiero pozniej czlowiek dowiaduje sie ze multi jest platne.

Smiesza mnie te wasze komenty na temat kinecta ... :D

machasz bez sensu nie czujac ciezaru w dloni

a w Ps masz jednak te uczucie ze czyms machasz.

temat do kosza bo fanboye troluja

takie sprawy robcie na pw.

A ty ku* pro dzieciak widać wole płacić za multi bo mnie na niego stać nie pojmujesz teego a zauważ ile ludzi ma xboxa a ile ps3..i porownaj microsofta do sony co robi microsoft a sony ? Sony robi gówno

Opublikowano

PS3 + move ! mam ps3 a u kolegi grałem na xb360 i lipa ;)

Mówisz tak bo posiadasz ps3 , jak byś miał xboxa to byś tak jechał na ps3 taka prawda ;)

Opublikowano

Jak miałbym wybierać pomiędzy nimi zdecydowanie Xboxa mimo, że ma płatnego multiplayera.

Widać Microsoft zajmuje się nim i kinectem, ponieważ mają wyjść super gry na niego np Star Wars, a Move? Move a Kinect to jedna wielka różnica. Popatrzcie ile kosztuje jeden kontroler move - 200 zł. Jak chcesz w jakieś gry RPG musisz mieć 2 kontrolery ( np. tarcza + miecz ). Jeszcze jak by kolega chciał grać? Ja pierdolę. 4 move. 200 * 4 = 800 zł, a kinect 400 zł i możesz osób ile chcesz :)

Na xboxie również bardzo dobry i wygodny pad, nie to co na PlayStation. No i co z tego, że nie był zmieniany 9 lat? To niech zmienią, a nie zajmują się nowymi konsolami ( PS Vita ). No właśnie, wspomniałem o PS Vita. Skoro teraz wyszło PlayStation Vita to możecie się obawiać drodzy fani PS'a, że teraz tym bardziej gówno będzie nowego na PS3.

A i jeszcze dodam, że kontroler move jest ukradziony od kontrolera Nindento Wii, które już dawno zmarło. Smutne, ale prawdziwe, a prawda boli.

Opublikowano

Ja jak mialbym wybierac to zdecydowanie PS3. Xbox moze i ma kinecta i swietny interfejs, ale za to PS3 ma lepszy klimat.

Na xbox multi kosztuje, a w Polsce stawki sa wysokie. Na PS3 multi jest za free.

Podsumuwujac ja wybral bym PS3

ukmrF.png

Opublikowano

Jak miałbym wybierać pomiędzy nimi zdecydowanie Xboxa mimo, że ma płatnego multiplayera.

Widać Microsoft zajmuje się nim i kinectem, ponieważ mają wyjść super gry na niego np Star Wars, a Move? Move a Kinect to jedna wielka różnica. Popatrzcie ile kosztuje jeden kontroler move - 200 zł. Jak chcesz w jakieś gry RPG musisz mieć 2 kontrolery ( np. tarcza + miecz ). Jeszcze jak by kolega chciał grać? Ja pierdolę. 4 move. 200 * 4 = 800 zł, a kinect 400 zł i możesz osób ile chcesz :)

Na xboxie również bardzo dobry i wygodny pad, nie to co na PlayStation. No i co z tego, że nie był zmieniany 9 lat? To niech zmienią, a nie zajmują się nowymi konsolami ( PS Vita ). No właśnie, wspomniałem o PS Vita. Skoro teraz wyszło PlayStation Vita to możecie się obawiać drodzy fani PS'a, że teraz tym bardziej gówno będzie nowego na PS3.

A i jeszcze dodam, że kontroler move jest ukradziony od kontrolera Nindento Wii, które już dawno zmarło. Smutne, ale prawdziwe, a prawda boli.

Nareszcie się odezwał kto ma konsole bo połowa tutaj ludzi marzy o ps2 a co dopiero o ps3 i xboxie ;) Pozdro !

• 1 rok później...
Opublikowano

uwaga 1 obiektywny komentarz :P Mam w domu xboxa ale często mam styczności z ps3 obie mają swoje zalety i wady

PS3:

-PS Plus czyli subskrypcja (za 3miesiące coś ok70/90zł) za którą mamy chyba 12 gier miesięcznie oraz zniżki

-więcej ekskluziwów

-darmowa gra online

Xbox360:

-duuuuuużo wygodniejszy pad. joystick od ps3 jest najgorszym kontrolerem jaki trzymałem.

-ładniejsze menu i desgin (moim zdaniem)

-możliwość kupna na allegro przepisania licencji gier w sensie , że kupujesz konto za np 90 zł z różnymi grami i przepisujesz sobie je na własne konto

- możliwość kupna konta z punktami. czyli że za np 90zł kupujesz np 6tys microsoft punktów za które możesz sobie kupić wiele gier . Normalnie 6tys punktów kosztuje kilkaset dolarów więc konta są bardziej opłacalne. Gry oczywiście masz na zawsze.

Jeżeli nie chcesz za dużo wydawać to lepiej kup PS3 i partnerstwo plus natomiast jeżeli masz trochę więcej pieniędzy i cenisz komfort to kup xboxa

Opublikowano

Lepszy ps3 dlaczego?:

Wczytuje wtyczke jave i fleshe na internecie. Można wchodzić wszędzie na necie. Darmowy multi, cichszy, lepiej wygląda i mi sie lepiej pad podoba niż od xgówna, że ma gałke analogową gdzieś na górze:

xkupa:

płatny multi, zjebane menu, mniej osób gra na multi, dzieci same .....

1390144171-U592769.png

Opublikowano

mam ps 3 i move kupiłem bo zaoszczędziłem na kręglach :), zamiast chodzić z znajomymi i płacić 80zł wbijamy do mnie i gramy a radochy w chuj :) ps3 lepszy, free multi kpina z tym gold.

GO - HARD SERWER HARDCORE! 350 SLOTÓW, TS3, YOUTUBERZY, RANKING, STATYSTYKI!

START 29 LISTOPAD 19:00 (PIĄTEK)

DOPRACOWANY BARDZIEJ NIŻ MCHC I GODNY PRZECIWNIK SKKF!

--:>>GO - HARD<<:--

Opublikowano

Lepszy ps3 dlaczego?:

Wczytuje wtyczke jave i fleshe na internecie. Można wchodzić wszędzie na necie. Darmowy multi, cichszy, lepiej wygląda i mi sie lepiej pad podoba niż od xgówna, że ma gałke analogową gdzieś na górze:

xkupa:

płatny multi, zjebane menu, mniej osób gra na multi, dzieci same .....

Haha.. Ten to zna się na sucharach..

Skoro masz obie konsole i tak duzo wiesz , to podaj mi swoj gametarg i psn id to pogramy..

Przeciez PSN lize pięty XBL. Xbl jest bardziej rozbudowane.. Płatne multi - mozna pograc z fajnymi ludzmi , ktorzy potrafią grac i wykonują cele..

Opublikowano

Haha.. Ten to zna się na sucharach..

Skoro masz obie konsole i tak duzo wiesz , to podaj mi swoj gametarg i psn id to pogramy..

Przeciez PSN lize pięty XBL. Xbl jest bardziej rozbudowane.. Płatne multi - mozna pograc z fajnymi ludzmi , ktorzy potrafią grac i wykonują cele..

xbox ma zjebane menu, i wgl. cały zjebany? Rozbudowany? hmmmm. Fani ps3 wolą ps3 a fani xkupy wolą to ....

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...