Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fiora - info

Popolipo5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Runki masz w champion spotlightcie masteriesy też., zwyczajne na AD carry wystarczą , czyli dmg , magic resist, armor i armor penetraion

Build polecam stosować mój : oto skrin :

PS Jeśli w druzynie przeciuwnej jest więcej AP to zamiast berserkerów kup merce.

Pod koniec gry zamiast latarni kup Guardian Angela to podniesie twoje survi o 100 razy.

Skille Jak maxować?

No więc najpierw E/W potem Q, priorytetem jest E bo tak naprawde w tym drzemie siła fiory.

Za kilka dni postaram się zrobić poradnik do Fiory ale nigdy wczesniej poradników nie robiłem wiec troche sie najpierw podszkole hehe.

PS. Ktoś chętny 1vs1? :D

Co to za build z dupy. Wszystkie itemy polecane. Chyba grałeś z warzywami, że masz takie staty.

Jeszcze najlepsze jest to, że karzesz maksować E :D

sygnampckopia_zps11d86fac.jpg

Opublikowano

Co to za build z dupy. Wszystkie itemy polecane. Chyba grałeś z warzywami, że masz takie staty.

Jeszcze najlepsze jest to, że karzesz maksować E :D

A co preferujesz build pod offtanka? ty pewnie bedziesz maksować Q jak kazdy inny noobek, ja taki build używałem i wcale nie grałem z warzywami poprostu fiora jest op i tyle.

Mój build jest zajebisty jesli ty masz swój lepszy to go uzywaj omg.

Dziś przetestowałem troche inny build lubie z fiorą eksperymentować , ona moze miec wiele builldów i bedzie dobra wiec sie odczep

pcym.jpg

Jak widzisz sprawdza sie :)

Pod koniec chciałem złożyc trinity force ale wygraliśmy wcześniej :>

Opublikowano

Dobra postac jednak, duzo life stilla i z buffem duzo as, nadaje sie rowniez na jungle na streamach jak ogladam to jest nawet swietna na solo topa/ jungle osobiscie sam ja przetestuje

Opublikowano

A co preferujesz build pod offtanka? ty pewnie bedziesz maksować Q jak kazdy inny noobek, ja taki build używałem i wcale nie grałem z warzywami poprostu fiora jest op i tyle.

Mój build jest zajebisty jesli ty masz swój lepszy to go uzywaj omg.

Dziś przetestowałem troche inny build lubie z fiorą eksperymentować , ona moze miec wiele builldów i bedzie dobra wiec sie odczep

pcym.jpg

Jak widzisz sprawdza sie :)

Pod koniec chciałem złożyc trinity force ale wygraliśmy wcześniej :>

"Mój build jest zajebisty" :D

Nie moge z ciebie. Nie znasz chyba głównej zasady AD Carry, czyli "ad carry bez IE jest jak piwo bez papierosa". Do tego fiorą maksujesz W nie E.

Jeśli uważasz, że Fiora jest op to się grubo mylisz. Fakt wychodzi z ponad normy ale to jak każdy nowy champ. Wystarczy jeden stun czy troche slowa i już padamy. Chyba, że spierdzielimy flashem.

Chociaż co do przegięcia dmg z ulti to się zgodzę. Bo taka Ashe idzie mi na samo ulti.

http://www.solomid.net/guides.php?g=19205 Spróbuj tego B)

Opublikowano

@EPE

AD Carry to RANGE typu graves , Cait

AD Melee to zwykly AD typu trynda

polecam się doedukować i patrzeć co się pisze.

@topic

Gralem wlasnie z dwoma Fiorami , u mnie i w enemy teamie , to taki mix Ahri / WW / Yi wcale nie jest op.

Mylisz się, Ad carry to również postacie pokroju tryndy i gp, w aktualnej mecie jednak ad carry jest ranged, a melee figherzy budowani są w większości przypadków pod offtanków.

Fajna postać, ale bez escape mehanizmu powinna być budowana na fightera z survi jak xin czy noc, assasin nie ma czasu na bicie z AA.

Opublikowano

"Mój build jest zajebisty" :D

Nie moge z ciebie. Nie znasz chyba głównej zasady AD Carry, czyli "ad carry bez IE jest jak piwo bez papierosa". Do tego fiorą maksujesz W nie E.

Jeśli uważasz, że Fiora jest op to się grubo mylisz. Fakt wychodzi z ponad normy ale to jak każdy nowy champ. Wystarczy jeden stun czy troche slowa i już padamy. Chyba, że spierdzielimy flashem.

Chociaż co do przegięcia dmg z ulti to się zgodzę. Bo taka Ashe idzie mi na samo ulti.

http://www.solomid.n...des.php?g=19205 Spróbuj tego B)

sory moze ty grasz z graczami po 100 winów ale ja gram z graczami po 600 więc nakazdej postaci potrzebuje survi, żeby nie byc gównem na 1 ap hita ala trynda albo master yi ;) fiora jest op i na 100% dostanie nerfa.

Uwierz mi że gdyby było więcej slotów to bym kupił IE + Phantom Dancera ale niestety jest ich tylko 6 :)

Opublikowano

No przecież nic nie powiedziałem, że nie miałeś survi. Tylko nie wiem po co ci black cleaver skoro miałeś last whispera i ci by to wystarczyło. Zamiast tego lub tego mogłeś właśnie kupic IE.

Opublikowano

sory moze ty grasz z graczami po 100 winów ale ja gram z graczami po 600 więc nakazdej postaci potrzebuje survi, żeby nie byc gównem na 1 ap hita ala trynda albo master yi ;) fiora jest op i na 100% dostanie nerfa.

Uwierz mi że gdyby było więcej slotów to bym kupił IE + Phantom Dancera ale niestety jest ich tylko 6 :)

fiora jest tak op ze wystarczy latarnia IE i phantom dancer masz taki attack speed ze regerenujesz sobie wiecej hp niz tracisz :D warmog / atma takich buildow nie ma sensu u fiory chyba ze wrog jest mocno nafeedowany. mowili ze ulti ma life steal mi cos on nie dziala wam tez?
Opublikowano

fiora jest tak op ze wystarczy latarnia IE i phantom dancer masz taki attack speed ze regerenujesz sobie wiecej hp niz tracisz :D warmog / atma takich buildow nie ma sensu u fiory chyba ze wrog jest mocno nafeedowany. mowili ze ulti ma life steal mi cos on nie dziala wam tez?

działa działa wystarczy 33% z latarni i bloodhirstera zeby sobie ultem większość hp zregenerować.

No przecież nic nie powiedziałem, że nie miałeś survi. Tylko nie wiem po co ci black cleaver skoro miałeś last whispera i ci by to wystarczyło. Zamiast tego lub tego mogłeś właśnie kupic IE.

Masz racje, ale skoro ulti nakłada efekty przy trafieniu to uwierz mi że obniżenie armora i potem uderzenie w ten sam cel kilka razy to pewny kill, o temafightach nie wspomnę :P

PS. Ja na fiorze nie składam phantoma ani IE bo ulti nie robi krytyków. I ogólnie uwazam ze są lepsze itemy niż te ala master yi i trynda.

Opublikowano

Co mają winy do poziomu gry? Gram z osobami na normalach, które mają po 600+win'ów i gówno grają. Fiora nie jest wcale op, łatwo ją kontrować i ogólnie to na nią po prostu sram. Chyba miałem ją już w 7 grach i jakoś, ani w tf'ach nie robiła czegoś, co mogło by ją wyróżnić, ani na jungli nie wyróżniała się specjalnie. Nerfa i tak pewnie dostanie, bo zawsze coś spieprzą.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Co mają winy do poziomu gry? Gram z osobami na normalach, które mają po 600+win'ów i gówno grają. Fiora nie jest wcale op, łatwo ją kontrować i ogólnie to na nią po prostu sram. Chyba miałem ją już w 7 grach i jakoś, ani w tf'ach nie robiła czegoś, co mogło by ją wyróżnić, ani na jungli nie wyróżniała się specjalnie. Nerfa i tak pewnie dostanie, bo zawsze coś spieprzą.

Teoretycznie powinny mieć, 600 winów to całkiem sporo więc koleś nie powinien raczej lamić. Może po prostu albo kupił postać z allegro albo dłuuuga przerwa xD

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...