Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Trudny wybór

GothRain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem że testowałem każdą postać, na każdej miałem 2 sp i teraz nie wiem kim mam grać.Każdą mi się gra dobrze, ciągnie mnie do hollego, lecz crus też fajny.Jak wy wybraliście swoją postać ?

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Ja to zawsze brałem łucznika na nostale.Ewentualnie wojownika, gdyż łucznik ma zręczność i dalekie strzały, a wojownik skuteczny w zwarciu z przeciwnikiem.Osobiście polecam bardziej łucznika.

1921.png

Opublikowano

Szczerze polecam ci łucznika spora ilość hp, w pvp jest niezastąpiony, na glacku nie musi podbiegac do przeciwników,Postać bez której nie obejdzie się LoD,Co do maga jego Hp mnie dobija samemu praktycznie nie da się expić dość przydatny na glacku i LoD, Wojownik no też bym nad nim porozmyślał duża ilość hp dobry do expa i lurowania. niestety wolny ! .

Edit: Postacie wybiera się według własnych upodobań, Możemy ci tylko powiedzieć kto jest silny ale pamiętaj że każda klasa ma swoje wady i zalety <3 pozdrawiam

Opublikowano

Ja wybrałem maga, ze względu na tuty, w których było napisane, że ma duże dmg. Po czym później stwierdziłem, że to nie prawda i nadal się tego trzymam. Wbiłem 70 lvl zrobiłem na nim wszystkie sp i nudzi mi się, opiszę dla ciebie każde z jego sp:

Red - Na początku gry, gdy nie ma się bardzo dużo many jest ciężko, na wyższych lvl'ach jest bardzo dobry na glacy i przydaje się w robieniu sp4.

Holy - Nie zabiera many za atak, niezastąpiony w robieniu sp3, biorą cię na rajdy, lecz jak będzie ded to zwalają wszystko na holy :/, świetny do aktu 2, można podropic nim piórka w shanera.

Blue - Mój ulubieniec, fajne stuny, super do expa na bazylach, jaszczurach. Dobry do mass pvp na glacy, ogólnie dobrze mi się nim gra.

Dg - Dobry do farmienia piórek na Szopach/Gołębiach, ale nie aż tak jak berek i sin, tylko 2 obszarowki w czym last łąduje się 2 min 30 sec. Wg. mnie najlepszy do pvp 1 vs 1 z sp maga, cool debuffy.

Sam chyba zacznę grac łucznikiem, ze względu na duże krytyki, dystansowy atak i dobre sp. Nie myślę tu o WK, lecz sinie i destro.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Opublikowano

No to każdy z was napisał prawie co innego i nie wiem kim grać ;(.Grałem teraz hollym kolegi 53 lvl, w shanerze bosko ! Sin nie mógł zrobić cp na 53 gdy miał 55 lvl a ja bez przeszkód je zrobiłem, podoba mi się z wyglądu sin ;PP.Lecz jak gadałem z Chuckiem to holly taka bajera na +65 pvp bo tak naprawde gra zacznie się od blue.

kunshi.jpg

Opublikowano

Luk po 46lvl to zenada...Nie chce mi sie juz nim grac, wyglad fajny ale jakos mnie odraza jak blade.Dalej mozecie sie tu wypowiadac i spekulowac, pomozecie innym gracza.Wymienilem na razie mojego woja za maga.

kunshi.jpg

Opublikowano

Ja osobiście gram magiem , i sądzę że to najlepsza postać, Holka dobra do wszystkiego, a szczególnie na rajdy przecież nie ma żadnego rajdu bez holki , To tylko moja opinia

44f2c07d02d4fd9aab56e1f1fe20e11a.jpg

Opublikowano

Jak grasz postaciami dla wyglądu to graty <3. Łucznikiem zaczyna się gra od 36 lvl 1 sp jest boskie tak jak kazde inne sp łuka oprócz Destro jest to taki Shajs ze szok :D. Ale jak pisałem wyżej każdy ma inne upodobania, twój wybór ...

Opublikowano

Według mnie woj , War ma najwięcej defa i najlepiej się nim expi , blade to porażka jak dla mnie , cruss ma fajne buffki i lasta na LoD a berka kupuję dopiero dziś więc później wstawie edita

Opublikowano

Destro to szajs ? Na avalonie chyba Mido poskładał destrem Knajcika...Destro z +60 job i min. +5 to już kox się robi.Ja osobiście gram magiem 49 się wyminiłem ale już 50.Czekam na dalesze opinie.

kunshi.jpg

Opublikowano

Luk po 46lvl to zenada...Nie chce mi sie juz nim grac, wyglad fajny ale jakos mnie odraza jak blade.Dalej mozecie sie tu wypowiadac i spekulowac, pomozecie innym gracza.Wymienilem na razie mojego woja za maga.

HAHAHA

To tak

-1sp jest do wszystkiego nim mozna wszedzie grac (ale moim zdaniem najtrudniej zrobic jak na luka)

-Njatansza postac do utrzymania

-Duzo hita , szybko chodzi,

­

Opublikowano

Hollym gra mi sie na 4+/6.Rangi to nie przeszkoda na moim redzie, pach, meteor, lanca i gryzie, chyba ze ma reski to trzeba sie pomeczyc.Siny... Szkoda gadac jak dla mnie chuchra...

kunshi.jpg

Opublikowano

Chym chyba trafiasz na jakiś Noobków ;x Po za tym jak oni grają bez resów -.- . Temat do zamknięcia wyjaśnione ..

Opublikowano

@up Chym Holka ma coś takiego jak . Potocznie nazywamy to "Odsyf" i tym zdejmie owe efekty które wyżej wymieniłeś :)

Opublikowano

Czopex, nie baw sie w autora, modem tez nie jestes.Ahh..Narazie probuje wymienic tego hollego za jakiego luka z 35 jobem, tak wiem, nie chce mi sie 2 raz wbijac luka a na magu robilem to 3 razy...Lecz nie wiem dlaczego wszyscy tak sie jaraja rangiem? Skoro sin do pvp to na ki kij rang?

kunshi.jpg

Opublikowano

@up

Czopex, nie baw sie w autora, modem tez nie jestes.

to pozostawię bez komentarza

A teraz odpowiem na twoje pytanie -.-. Sin wymiata na arenie jak i rang ale, na glacka bardziej przydatny jest rang duży zasięg potężne skile oraz wchodzi stun za stunem.

Opublikowano

Stun, takie cos co zamraza i sie mozna sie ruszac tak?

kunshi.jpg

Opublikowano

Nie gadaj glupot...Moze i dobry do expa ale tak to nie jest pro...Widzialem jak sin/dg go cisna.

kunshi.jpg

Opublikowano

Kupiłem berka , Berek już od 1 job jest pro :D , z wróżką 38% wymiata na wschodnim kremie , na 6 job jest wściekły wojownik (buff ) i wtedy lece na szopy :D

@EDIT , berserker tylko do expa dobry , mam 23 job +4 berka i powiem żenada ,,, kupuję obecnie sina 44 +8 , później się wypowiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...