Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najprostszy sposób na darmowe SM

byczo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli temat o tym konkrecie był, można usunąć.

Witam w najnowszym, a jednocześnie moim pierwszym i estetycznym poradniku, dotyczącym najprostszego moim zdaniem sposobu na zdobycz SM.

Pierwszym krokiem do naszego zdobywania SM jest pobranie tegoż pliku:

http://www.speedyshare.com/file/KtpE4/PlatinumHideIP3.0.9.6-up-by-byczo-dla-MPC.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/file/9ed209fa373615cc874b2ccd524e83040b7e25779aa57bc15a3bbb2bb72fc4f6/analysis/1330206600/

Drugi krok to instalacja. Myślałem, że nie będę tłumaczył, ale tutek ma być estetyczny, więc wyjaśnię:

1. Wypakowujemy plik, który ściągnęliśmy do dowolnego folderu.

2. Uruchamiamy plik .exe z ikoną tarczy ze strzałką i oczami

3. Instalujemy w dowolnym folderze, na dowolnym dysku (dajmy na to C:/platinum - dowiecie się nieco dalej czemu to podaję)

4. I teraz nasz crack. Otwieramy folder Crack w folderze, do którego wypakowaliśmy naszego Platinuma i kopiujemy ten plik, co tam się znajduje i podmieniamy z tym, który jest w głównym folderze gry. (Czyli na przykładzie byłoby to C:/platinum)

5. No i odpalamy! Jeżeli wszystko dobrze pokopiowaliśmy, poinstalowaliśmy, whatever. powinniśmy mieć dostęp do wszystkich krajów, ktore znajdują się w tym programie.

A teraz... Dodamy nieco zieleni do naszego tutka. W końcu czerwień wywołuje agresję, prawda?

Zaczynamy zabawę (Uwaga! Nie logujcie się przed włączeniem danego IP na stronie metin2! Ja się na tym przejechałem i nie dostałem SM!)

Arcyważna informacja:

Jeżeli pierwszy raz masz styczność z takimi ofertami, radzę zacząć w USA lub UK, ewentualnie w Polsce, jeśli nie znasz zbyt dobrze angielskiego, zanim przystąpisz do innych krajów typu Holandia (Netherlands). To zaczynamy już na serio:

1. Jesteśmy, że tak powiem, w kokpicie programu. I teraz wybieramy "Choose IP Country". W rozwijanej liście mamy pełno krajów, ale tam gdzie są najlepsze oferty to (podam po angielsku dla super-zielonych): USA, UK, Germany, France, Netherlands (to jest the best, dostałem kiedyś 8k Coins wartych 70zł w pewnej grze), Italy, Brazil (trzeba być doświadczonym w sponsorpay, jako że oferty wszędzie są bardzo, bardzo podobne, chyba, że ktoś zna portugalski), Portugal (niestety rzadko jest działające IP), Spain.

2. W zależności od kraju, adresów IP może być 8, a może być 1. Aby zmienić IP wystarczy dać "Stop Hide", a potem "Hide IP".

Jak sprawdzić czy IP działa?

Wchodzimy w byle jaką stronę (polecam jednak mimo wszystko Google.pl, bo ona ładuje się bardzo szybko, ale zależy kto ma jaki net). Przypuszczam, że ta, byle jaka strona otwiera Wam się w 1-2 sekundy (mówię o samym otwarciu, nie o wgraniu całości). Czekamy na otwarcie się strony (w zależności od szybkości łącza) 3-6 sekund max. Jeżeli strona nie otwarła się w ciągu tych 6 czy tam 5 sekund, zmieniamy IP, dlatego że dłuższe czekanie nie ma sensu, bo potem przymula się wszystko co otwierane jest w przeglądarce.

IP działa!

3. Wchodzimy na stronę polskiego metin2, logujemy się, "Doladuj SM" i klikamy w nasze kochane oferty w SponsorPay

3a. Oferty płatne - Czasami jest tak, że w USA i UK, czasami w Niemczech są oferty z tzw. Free Trial, jednak nieco rzadziej udaje się zrobić w ten sposob:

1. Zauważyliśmy ofertę z napisem np "Register with valid card credit details for 30 Day Free Trial" czy tam jakoś podobnie. Wchodzimy na stronę:

www.fakenamegenerator.com

2. Na samym wejściu generuje się informacja o jakiejś tam osobie. Korzystamy z niej, jeśli trzeba. Następnie szukamy Linijki "Visa" bądź "MasterCard". Poniżej jest napisane "Expiration Date", to też trzeba wiedzieć. Jak się uda to i na kod CVV, CVC, whatever natrafimy. Wpisujemy dane wygenerowanej karty i dokańczamy ofertę. Nie zrażać się jak Wam napisze coś w stylu "We cannot verify your credit card information" czy coś. Napisałem wyżej, że nie zawsze się to uda.

3b. Oferty darmowe - Wypełniamy z...:

www.fakenamegenerator.com

Tak jak pisałem wcześniej - nie zaczynajcie od razu od Holandii, tylko od USA, UK, może nawet Niemcy, jak ktoś ten język zna. I tak poza Holandią są to kraje, które mają najlepsze oferty w SponsorPay. W najgorszym razie można zacząć od Polski.

Pytania? Temat lub PW. Z GG mam aktualnie problem

Nick: Mahone

Klasa: SURA WP/ rzadziej smok

Królestwo: Chunjo

<3

• Odpowiedzi 166
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajny tut wszystko dobrze wytlumaczone

21f0dgn.jpg

Opublikowano
Opublikowano

Świetny program. Naprawdę ! Bombastyczny. Prościutki w obsłudze, wygodny, łatwy w instalacji i przyjemna praca. AOL przy tym to po prostu ścierwo.

Opublikowano

ja jak narazie mam 29 SM z ciagu 7 min :D

a ja 0... muszę się przyznać... 0 sm dostałem...

Dlaczego mi nie zmienia ip?

widocznie źle coś robisz

@EDIT: piszę tego posta z Ameryki (taki żart - wiecie o co chodzi) z adresu IP

72.64.146.136

i znalazłem super ofertę z free trialem. Może się uda. W tytule jest Blockbuster. Wynagrodzenie 105SM!

<3

Opublikowano

Ja mam problem bo gdy biorę wybieram darmowe i klikam na jakąś ofertę to piszę że coś tam nie będzie dostępna nigdy w moim kraju a gdy jeszcze raz wchodzę w doładuj sm to pisze na dzień dzisiejszy nie ma żadnych ofert...

Co mam zrobić? Co robię źle?

Opublikowano

Ja mam problem bo gdy biorę wybieram darmowe i klikam na jakąś ofertę to piszę że coś tam nie będzie dostępna nigdy w moim kraju a gdy jeszcze raz wchodzę w doładuj sm to pisze na dzień dzisiejszy nie ma żadnych ofert...

Co mam zrobić? Co robię źle?

PW odpisałem.

No.. mi nie przychodzą SM żadne nawet z Polski. Nie wiem co jest. W każdym razie, ten tutorial jest dla Was, a nie dla mnie, bo ja już bardzo zaawansowany jestem, a że coś mi nie wbijają SM to już mój (albo i nie) problem

@EDIT: właśnie dostałem 10 z Niemiec! Tylko USA coś chrzani

<3

Opublikowano

PW odpisałem.

No.. mi nie przychodzą SM żadne nawet z Polski. Nie wiem co jest. W każdym razie, ten tutorial jest dla Was, a nie dla mnie, bo ja już bardzo zaawansowany jestem, a że coś mi nie wbijają SM to już mój (albo i nie) problem

@EDIT: właśnie dostałem 10 z Niemiec! Tylko USA coś chrzani

Poprostu zle wypelniasz rob powoli i spokojnie :)

jesli nic nie dalo nowe konto zaloz i bedziesz mial 2 wybory Super cos tam i SponsorPay .

Powodzenia.

Opublikowano

Mam pytania.

Dostanę za to bana?

I czy to tylko działa na FREE oferty czy na te darmowe, bo słabo rozumiem (tak jestem tępy)?

Czy z tym pokażą mi się wgl jakieś oferty bo kiedyś wgl żadnych nie było jak robiłem innymi sposobami?

Opublikowano

All Git.. Tylko jak zwykle tak jak mam z każdym sposobem mam to że nie mam żadnych ofert...

Jaka tego przyczyna?

Opublikowano

Możecie sprawdzić czy IP działa tutaj:

http://whatismyipaddress.com/

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

ja mam problem . gdy naciskam doladu SM to nic nie pokazuje

@edict. Teraz wyszukuje reklamy ale pisze ze usluga jest niedostapna

Zbieram -

Opublikowano

Mógłby ktos napisac jak poprawnie wypelniac te reklamy ktore sa teoretycznie platne? Bo ciagle wyskakuje mi invalid number of credit card albo cos w tym rodzaju. Odp moze byc na priv zeby nie zasmiecac tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...