Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Client Design {"A Day in Paradise"} ~ by Sora

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam trochę inny problem, pasek hp mobów się pokazuje poprawnie, ale w ogóle się nie aktualizuje... Albo jest pełny albo już po zabiciu pusty :(

Wszystkie fixy wgrałem.

Opublikowano

Ja mam trochę inny problem, pasek hp mobów się pokazuje poprawnie, ale w ogóle się nie aktualizuje... Albo jest pełny albo już po zabiciu pusty :(

Wszystkie fixy wgrałem.

Sorry, zapomniałem to poprawić. To w uitarget.py ma wyglądać tak:

http://wklej.to/cPBBs

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hmmm nie wiem gdzie zrobiłem błąd. Ale nie mogę wejśc do zakładki "bonusy". Zakładka normalnie się wyświetla w menu postaci ale niestety po kliknięciu nie wchodzi do niej ;x.

Można prosić pomoc / wskazówki ?

Opublikowano

Proszę oto ss z gry.

http://iv.pl/images/...11599884600.png

Dodałem 2 pliczki które pobrałem "tab_5.sub" i "windows.dds" dodałem wpis pakujący "tab_5.sub" , ładnie zapakowało ale niestety wejść nie można.

Wrr zawiesiło mi się i napisałem 2 posty -.- Proszę o usunięcie 1.

Aham...dzięki.

Czyli trzeba szukać innej zakładki ;p

Opublikowano

Witam mam pewien problem mam interfejs ten + bonus page wszystko ślicznie jak najbardziej działa lecz gdy jestem już w grze i mam zakładki "Status, Umiejet, Emocje, Misje, Bonus"

To gdy klikam w Status jest ok, gdy klikam w Umiejetn otwiera mi emocje i odwrotnie gdy klikam w misje otwiera mi emocje a gdy w bonus otwiera mi Misje. Jeszcze taka sprawa że gdy klikam Opcje Gry wywala mnie z gry. Co mogę na to poradzić bardzo proszę o pomoc.

Nagrodze lajkami i 5-tkami !

Pozdrawiam. !

Ewentualnie PW.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
slot.SetPosition(15, self.dialogHeight), po self.dialogHeight dopisujemy +16

o co chodzilo ?

slot.SetPosition(15, self.dialogHeight+16)

Opublikowano

Teraz wgraj pliki do uiscript.

tak dziala . jeczsze mam problem Wybieraj Opcej Gry Wywala klient .

Sysser :

1230 03:06:21719 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.
1230 03:06:00538 ::
uiGameOption.py(line:87) __Load_BindObject
ui.py(line:2623) GetChild

OptionDialog.__Load_BindObject - exceptions.KeyError:salestext_on_button

1230 03:06:00539 :: ============================================================================================================
1230 03:06:00539 :: Abort!!!!

a kto wie naprawy ?

@UP

Juz dziala . :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pewien problem mam interfejs ten + bonus page wszystko ślicznie jak najbardziej działa lecz gdy jestem już w grze i mam zakładki "Status, Umiejet, Emocje, Misje, Bonus"

To gdy klikam w Status jest ok, gdy klikam w Umiejetn otwiera mi emocje i odwrotnie gdy klikam w misje otwiera mi emocje a gdy w bonus otwiera mi Misje. Jeszcze taka sprawa że gdy klikam Opcje Gry wywala mnie z gry. Co mogę na to poradzić bardzo proszę o pomoc.

Nagrodze lajkami i 5-tkami !

Pozdrawiam. !

Ewentualnie PW.

Wie ktoś jak naprawić to?

Poradziłem już sobie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Erom, a możesz powiedzieć jak to naprawić?

To gdy wywala podczas kliknięcia na "Opcje Gry", oraz dlaczego dzieje się tak z zakładkami Status, um, emocje, zadania i bonus page... Mam je pomieszane, ale bonus page nie działa wcale... Co robić? ;dd

1377019234-U697852.png

Opublikowano

To gdy wywala podczas kliknięcia na "Opcje Gry", oraz dlaczego dzieje się tak z zakładkami Status, um, emocje, zadania i bonus page... Mam je pomieszane, ale bonus page nie działa wcale... Co robić? ;dd

"Bonus Page" trzeba sobie wgrać, bo tutaj co dałem to jest sam design, a to z "Opcje gry", to nie podmieniaj pliku uiscript/gamesetting.py czy jakoś tak.. :D
Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie ja zamieniałem tab_3.sub z tab_4.sub

w locale_pl to znajdziesz

3 z 4 albo 2 z 3 teraz nie pamiętam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...