Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nerf postaci

loleq2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób mówi, że postaci zostały nerfowane. No więc moje pytanie brzmi, które postacie zostały osłabione i dlaczego ? Bo np. Kassadin ma tp co chwilę, a go nie osłabili, więc trochę tego nie rozumiem.

Opublikowano

które postacie zostały osłabione

Google --> League of legends patch notes

i dlaczego ?

YouTube --> League of legends patch preview dla najważniejszych zmian. Buffy najczęściej dostają postacie, które są rzadko wybieranie, bo są za słabe na swoje role i mają zbyt dużo minusów. Nerfy najczęściej dla Flavour of the month, czyli champów, które są często wybierane bo są za dobre na swoją rolę/whatever.

Opublikowano

Dlatego że Riot dopiero do tego dochodzi komu dać nerfa a komu dać buffa.Próbuje zbalansować LoLa ale moim zdaniem jakoś im to nie idzie.

Opublikowano

Fakt niezawsze im to akurat wyjdzie ,ale wam to lepiej narzekac ,nie podoba sie to nie grac.Tak btw kassadin dostal juz buffy np na to ulti

Opublikowano

Juz nerfili 2 razy po tym jak takie lowki bez pojecia o tej grzej zaczely plakac riotowi to oni ulegli ,smutne ale prawdziwe

Opublikowano

Ostatnie nerfy : Sona , Graves , Jarvan VI , Riven , Tryndamere , Vayne , Warwick

Ostatnie buffy : Shen , Jax , Sivir , Mundo , Nunu , Vladimir , Volibear

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

@UP:

Vlada znerfili.

Ta znerfili =.= w patchu Sejuani , na Nautilusie dostał buffa :X

• Czas odnowienia Transfusion zmiejszony do 10/8.5/7/5.5/4 sekund z 12/10/8/6/4.
  • Konwersja mocy umiejętności na dodatkowe punkty życia z Crimson Pact zmniejszona do 1.4 z 1.8.
  • Usunięto koszt zdrowia potrzebny do użycia Hemoplague.
  • Wrost kosztu Tides of blood został zmniejszony do 25% z 50%.

Jedyny nerf to konwersja mocy o 0.4 =.=

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Juz nerfili 2 razy po tym jak takie lowki bez pojecia o tej grzej zaczely plakac riotowi to oni ulegli ,smutne ale prawdziwe

Widzę, że wiesz dużo o ich pracy,

Opublikowano

trynde znerfic? ja sadze ze powinni dac buffa bo juz jest useless :O czesto buffy / nerfy sa kontrowersyjne nerfuja postacie ktore sa slabe a buffuja te ktore sa dobre. rzadko kiedy trafi sie dobry nerf czy buf

Opublikowano

trynde znerfic? ja sadze ze powinni dac buffa bo juz jest useless :O czesto buffy / nerfy sa kontrowersyjne nerfuja postacie ktore sa slabe a buffuja te ktore sa dobre. rzadko kiedy trafi sie dobry nerf czy buf

useless? stary! tryndzie wystarcza staty 3/X na przelomie early/mid ma pierwszy lepszy item na crit i juz mu nie dasz rady... (jeżeli ogarnia)

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Wypowiadasz sie jak nic nie wiesz ,hmm ciekawe

Buff tryndy nie potrzebny ,on ma bardzo mocny early/mid late juz naprawde nie za mocny , o ile wiesz jak vs niemu grac

@x up wiem duzo o ich pracy? Bo sie interesuje gram dluga w ta gre, a po 2 to oczywiste czemu znerfili trynde

Opublikowano

Moim zdaniem jak juz mieli by cos oslabiac to shena ,shyvane lekko(tak kosmetycznie ,bo jest strong pickiem w odpowiednich lapach)Akali jest tak mocno znerfiona ,ze to juz nie to co kiedys

Opublikowano

hextechy znerfili dużo postaci.

@down

Nie wiem, jak mogli ja znerfic... Gra nią, nie jest tak opłacalna jak kiedyś.

Edit

trynda ulti powinni zmniejszyc do 2,5 lub 3 sekund -,-

Opublikowano

Ostatni patch - hardkorowy nerf soraki, nie wiem czy opłaca mi się teraz grać nią jako support :O "E" daje manke tylko koledze, nam nic nie daje :(

Gold Member

nvm

Opublikowano

Przeważnie zawsze soraką daje się mane kolegom a nie sobie (może czasami) . Ja jak nią gram , to kupuje itemki pod mana reg to nie trzeba sobie ;o

Kliknij LUBIĘ TO :D

Opublikowano

Soraka sie oplaca grac ,praktycznie bez zmian ,tylko trzeba uwazac na spam skilli ,dalej przeciez daje heala i strong armora use brain plx + zawsze ma silenc ktory wiele postaci moze wykluczyc z teamfighta ,co?

Opublikowano

Soraka sie oplaca grac ,praktycznie bez zmian ,tylko trzeba uwazac na spam skilli ,dalej przeciez daje heala i strong armora use brain plx + zawsze ma silenc ktory wiele postaci moze wykluczyc z teamfighta ,co?

to prawda, ale early teraz ma dużo cięższe moim zdaniem :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

wszyscy dostali nerfa, teraz op jest tylko kilka postaci, i oczywiście każda postać nowa jaka wyjdzie jest op, po 2 tyg jest nerfiona :)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...