Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ogroomne lagi

BeCo0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybaczcie za dziwny tytuł.

Gdy włączam mc to odpala mi się po koleji. Po znaczku Mojang następuje otworzenie menu i ogroooooooooooooooooooooooooooo(o)mne lagi. Nie da sie nic nacisnąć. zżera masę pamieci. Komputer się zacina. POMOCY

Heh, śmieszne.

Opublikowano

Masz plugin OPFTINE - Coś w ten deseń?

Przeczyść komputer, poza tym usuń wszystkie niepotrzebne procesy w menadżerze zadań.

OndteAw.png

Opublikowano

mi normalnie chodzilo, jednak w SPC po wpisaniu komendy na respawn 500 giantow [20-o metrowy zombiak] gra tak zacinala ze musialem w menegerze zakonczyc ;p a komp mam dobry. cos tym jest

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Większość z was podała te same odpowiedzi co kolega wyżej...

Na początku reinstaluj minecraft, wgraj mod OptiFine_HD_A (chyba, że masz wielordzeniowy procesor, czyli 3> rdzeni to polecam wersje HD_B)

W ustawieniach zmień parametry na jak najniższe. Powyłączaj więszkość opcji i zmiejsz poziom renderowania. Uruchom Advanced OpenGL i tym podobne.

Na koniec jeśli nie pomoże zwieksz przydział RAM dla środowiska JAVA (Panel Sterowania > JAVA > i tam sobie poustawiaj)

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Miałem właśnie moda OptiFine, parametry ustawione na min. i przydzielone 2GB pamięci. Już działa. Nie daje plusów, bo nie potrzebowałem. No dobra dam te plusy. Proszę o zamknięcie

Heh, śmieszne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...