Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Harry Potter vs Władca Pierścieni

Abra*

Film  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki film wolisz?

• W?adca Pier?cieni
      18
    • Harry Potter
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popularna gra forumowa... Wybierz film (nie ksiązke) który wdg. cb jest leszpy...

w odpowiedzi uzasadnij...

Opublikowano

Wole Harrego Pottera ;D Nie wiem dlaczego ale głównie dlatego że są tam czarodzieje w zamku jako uczniowie i walczą z potworami itp

Podobają mi się też efekty specjalne tego filmu ;p

giphy.gif

Opublikowano

Władca Pierścieni, mi to bardzo się podoba, Harry Potter nie lubię, może i dobry, ale te ostatnie części słabe.

Opublikowano

Żartujesz prawda? Śmiesz porównywać konusa z królem?!

Oczywiście, że LOTR i książki i film lepsze...

PS: AraMPC ma 87 lat :D

MPC

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Obie serie książek jak i filmów są świetne(no chociaż może HP w wersji filmowej nie jest tak udany jak WP) i nie powinno się ich porównywać.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ja osobiście pomiędzy filmami nie wybieram. Dla mnie oba są rowne, chodź może wp bardziej sie podoba. Dlaczego? Filmy maja wiele plusów ale maja tez minusy, niektore za bardzo widocze. Miedzy ksoazkami wybierajac to wole Harrego. Ciekawszy, duza fabula

Opublikowano

Oczywiście że Władca Pierścieni, dla mnie nr 1 najlepsza.

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

nie gralem w wladcy pierscieni ale w harrego pottera wszystkie;] insygnia smierci cz. 2 na xboxie wiec nie co inaczej ale ogolnie naprawde bardzo fajnie się gra;] od tych pierwszych slabych wersji do tych naprawde ladnie zrobionych;] musisz zobaczyc na jakies ss

Specjalista
Opublikowano

Ciężko wybrać miedzy tymi dwoma filmami, ale dla mnie ciekawszą fabułę ma Władca Pierścieni.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

To tak jak by wybierać między Krecikiem a koziołkiem matołkiem -,-

Oba filmy są zajebiste w obu chodzi o co innego wiedz nie można ich porównywać;)

Opublikowano

Dla mnie władca pierścieni to lipa :C.

HP dla mnie lepsze ze względu na pierwsze "emocjonujące" części

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

HP lepszy, choć te ostatnie część się robią coraz gorsze. Nigdy za LOTR nie przepadałem, za duży chaos jak dla mnie.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Czytałem obie pare razy, ale skoro oceniać mamy po filmach niech będzie...

Jako film to lepszy HP. Dużo zagadek, akcji, bardzo rozwinięta przeszłość bohaterów m.in. Severusa Snape, Albusa Dumbledore czy Voldemorta. Dla mnie pierwsze części miały hmm.. klimat. Po prostu odczuwało się magię jaka była w Hogwarcie. W dalszych częściach może już tego aż tak bardzo się nie czuło (prawie wgl..), ale za to było dużo akcji. Oczywiście książki lepsze ;)

Władca Pierścieni też mi się podoba, książka jak i film są zajebiste, ale gorsze nić w.w. HP. 1 część ma klimat. Jak to napisać.. no tak jak w pierwszych częściach HP. Odczuwa się klimat panujący w Śródziemiu. Wszędzie czyhającą grozę itp.. Dalsze części zawierają więcej akcji, ale odrobinę mniej tego klimatu. Przygody Froda i spółki (Sam i Golum) były już nudne. Oglądałem aby oglądać cały film. Przygody Arag*o*r*n*a i spółki były dużo ciekawsze moim zdaniem.

Podsumowując Hp jak dla mnie lepszą serią filmów oraz książek, ale WP nie odstępuje od niego.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Obie serie są zacne lecz wybieram WP

Filmy z ciekawą fabułą, fajnymi postaciami, dobrą akcją.

Mnie bardziej przekonał klimata LOTR'a oglądałem ten film wiele razy, a i tak jak leci w telewizji do nie mogę się oderwać od telewizora.

Harry Potter pierwsze części bardzo dobre ale mnie osobiście zawiodła 6 i 7 część 1 - te dwie częśći zadecydowały o mojej ocenie :D

Gość malutki688
Opublikowano

kurna co za temat-_- zobacz ile oscarow dostaly i masz odpowiedz-_-

Opublikowano

kurna co za temat-_- zobacz ile oscarow dostaly i masz odpowiedz-_-

Co mnie obchodzi ile oscarów dostały.. ja chcę wiedzieć jakie jest zdanie innych userów.

Opublikowano

Władca Pierścieni - zdecydowanie lepsze kino niż przypadku HP.

Ciekawsza fabuła i postacie sprawiają że WP da się kilka razy oglądać nie nudząc się.

Opublikowano

LOTR

Ze względu na to że wolę walkę zwyczajnym orężem niż oglądanie facetów w sukienkach na miotłach strzelających śmiesznymi kolorowymi promyczkami z jakiegoś kijaszka

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...