Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak założyć darmowy serwer minecraft na shellmix.com!

AimBoter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA KONCIE SHELL SHELLMIX.COM

...TO PROSTSZE NIŻ MYŚLAŁEŚ

VTUT:

DOWNLOAD:

PRZYDATNE KOMENDY:

PRZEJŚCIE DO KATALOGU MC

cd mc

START SERWERA (tylko jeżeli jesteśmy w katalogu z plikami serwerowymi)

sh start.sh

STOP SERWERA (tylko jeżeli jesteśmy w katalogu z plikami serwerowymi)

killall java

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co zrobić, gdy po resecie kompa, lub po rozłączeniu się internetu, (a to u mnie często się zdarza) to nie mogę się zalogować na konto z filezilli i z programu Putty?

Opublikowano

ale on na zawsze jest ? ten serwer ?

Tak, dopóki shellmix.com go nie usunie, gdyż shellmix.com może ci usunąć serwer bo im obciąża bardzo procesor. Ale jak wiemy za darmo nie ma pewnego serwera minecraft. Ja mam juz tydzien i serwer stoi jak stał....

Co zrobić, gdy po resecie kompa, lub po rozłączeniu się internetu, (a to u mnie często się zdarza) to nie mogę się zalogować na konto z filezilli i z programu Putty?

To coś z twoim kompem albo internetem, jak masz WI-Fi to ten problem może występować gdy modem Wi-Fi długo pobiera adres sieciowy z routera.
Opublikowano

Minusy Shella są takie że Proces chyba tylko Max 1 H może być. Nie możesz także Opublikować server bo ci Usuną konto za Obciążanie.

Server jest jakby... Prywatny tylko dla Kolegów np. 5-10 Slotów. Jest taki skrypt ( Sam go zrobiłem ale może gdzieś jest na forum od innego Usera ) który włącza Server w Tle dzięki czemu możemy wyłączyć PuTTy jak i Komputer ;) Jeżeli ktoś chce to PW

Opublikowano

Jest taki gość co udostępnia maszynę (2gb ram) pod serwer tylko że zyski z serwera znaczy z vipów płyną dla niego jeśli jest ktoś zainteresowany to na pw pisać podam kontakt

Opublikowano

Jest taki gość co udostępnia maszynę (2gb ram) pod serwer tylko że zyski z serwera znaczy z vipów płyną dla niego jeśli jest ktoś zainteresowany to na pw pisać podam kontakt

A co jeśli nie będzie VIP ;P ? Wyślij mi na PW może się przyda

Opublikowano

Minusy Shella są takie że Proces chyba tylko Max 1 H może być. Nie możesz także Opublikować server bo ci Usuną konto za Obciążanie.

Server jest jakby... Prywatny tylko dla Kolegów np. 5-10 Slotów. Jest taki skrypt ( Sam go zrobiłem ale może gdzieś jest na forum od innego Usera ) który włącza Server w Tle dzięki czemu możemy wyłączyć PuTTy jak i Komputer ;)Jeżeli ktoś chce to PW

w mojej paczce jest ten skrypt "wstawaj.sh" zrobił go krzysztofa :)
Opublikowano

Hymmm, a mi jak wpisze za pierwszym razem start wyskakuje error że nie może znaleźć ip (bo jak ma je znaleźć skoro jest jeszcze nie zdefiniowane? o.O) Pomoże ktoś? Like leci:)

Oky już działa, zaraz wystawie serwer only pvp:P

37214406810321282202.png
Opublikowano

Aby zastopować serwer wchodzimy do katalogu z serwerem np. "cd mc", a potem wpisujemy komende "killall java".

@UPDATE Dodane przydatne komendy.

Opublikowano

Mam inny sposób:

piszemy:

pd -a

Szukamy PID java.exe

i wpisujemy

kill -9 PID

W miejscu PID nasze PID ^^ .

Non omnis moriar.

Opublikowano

U mnie działał przez 1 dzień.

Na drugi po prostu serwer przestał działać. Konto jest aktywne, ale serwer nie jest 24/7 u mnie.

Zrobiłem wszystko tak jak na poradniku.. (chyba)...

Nie rozumiem tylko dlaczego nie wykorzystałeś w filmiku tego skryptu wstawaj. Czy to jest uruchamiane automatyczne przez jakiś skrypt, czy po prostu zapomniałeś napisać o uruchomieniu jego ?

Opublikowano

To legal, ale w regulaminie pisze (Minecraft servers = remove user) tak więc nie martw się, że ci coś zrobią niż usuną konto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...