Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LifeSro - Jest sens?

rofdzio___

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co do @upa

prosimy nie składać podań jeśli macie <15 lat , gracie od <2 lat, nie znacie angielskiego na poziomie minimum intermediate, nie macie więcej niż 3-5h dziennie

LifeSro

FusionRoad

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

do 5 dni planuje zacząć CBT . dalej niewiem zależy jak szybko wyeliminuje wszystkie bugi i wprowadze to co chce

TIOiE.jpg

Opublikowano

co do serva :D to ja sie juz zapisuje na beta, jezeli oczywiscie mozna ^^

a jesli chcecie przyciagnac duzo ludzi na serva to proponuje dodac "kupowanie silkow przez sms" nie wiem jak to lepiej nazwac ^.^

Opublikowano

Ja tez sie pisze na ten server:) Powodzenia:)

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
Opublikowano

Postaram się przedstawić sytuacje Life z mojego pkt widzenia.

Do Lifesro dołączyłem jako jeden z tej pierwszej 10-tki pierwszych graczy za sprawą waszego projektanta strony ;). Było wszystko fajnie, zbierały się fajne ekipy, co prawda spory między TotalControl, a Galaxy były dość żenujące (najgorsze jest to że brałem w nich udział), ale spójrzmy tak:

-Sprawa silków - straszny opór, tylko Nefetis się tym zajmował i nie dawał rady. Znajomi skarżyli się że 5 dni temu wpłacili kaskę na konto, a silków nie widać.

-Gm do eventów? Moim zdaniem eventy były o świetnych porach i ich liczba była wystarczająca i tym akurat nie powinniście się specjalnie przejmować.

Coś więcej? Nie, serwer był z tego co wiem pierwszy i zapoczątkował serwery polskie. Zawsze uczyłem się na błędach tak jak mam nadzieje w Waszym przypadku będzie. Krótko mówiąc - macie moje poparcie jako szarą myszkę z DurexKnights i gwarantuje że parę groszy powinniście na mnie zarobić.

Pozdrawiam Was panowie ;)

P.S.

Skład Gm'ów był w porządku i moim zdaniem na poprawienie jakości nie wpłynie dodatkowa liczba Gm'ów tylko ich prawa. Mianowicie Nefetis, daj chociaż prawo do wydawania silków Valenar'owi. Był często i zawsze jak miałem problem ja czy ktokolwiek z moich znajomych, znalazł te kilka chwil, żeby odpisać i pomóc. No i dodam że Kaprol się nadaje ;)

Opublikowano

@UP

Pod koniec servera. Kiedy już totalnie nie ogarniałem niczego. Silki,bugi,pliki, media.pk2(ta serwerowa strona) dałem mu te prawo:). W tym przypadku na tym serverze zamierzam zrobić kupno Silków Zautomatyzowane. SMS+ Paypal. Co do dalszych sposobów kupna niewiadomo

TIOiE.jpg

Opublikowano

Przyznam się szczerze, że po akcji z Galaxy, gdy nie oszukujmy się wcisnęli nas w ziemie dałem sobie spokój, a potem byłem tylko przez może 2 dni na serwerze. Niestety potem padł tak więc proszę mnie nie bić ale nie wiedziałem o tym, za co z góry przepraszam. SMS to świetny sposób, choć nie oszukujmy się - nieopłacalny. Z tej usługi korzystają tylko osoby poniżej 14 roku życia (jeszcze rok temu miałem 14 lat i wiem z jakich metod płatności korzystałem), a płacenie 2x więcej za tą samą liczbę silków jest po prostu głupie. Można w to wejść ale czy będzie się to opłacać - okaże się. W każdym bądź razie informuj ludzi, podaj adres strony www i jazda. Jestem z Tobą ;)

Opublikowano

@UP

opłaca się i to cholernie. Dla użytkowników może troche mniej ale jednak z tego najwięcej osób korzystało i z SMS mieliśmy 1,5x wiecej niz z przelewów

TIOiE.jpg

Opublikowano

No to bierzcie sms'y, tylko proszę o to żeby jednak zielone nie odbiły wam do głowy bo niestety kasa niszczy ludzi i to wszystko może jeszcze szybciej paść. Zabezpieczenie przed "hackerami" musi być lepsze, gm'a szukaj i proszę o PM'a o dacie startu, testów itd. . Nie znam się specjalnie na czymkolwiek co Wam pomoże, ale jeżeli będę mógł pomóc to piszę się na to. Btw. wyczuwam zaraz komentarze że pakuje się komuś w d**e, ale staram się po prostu wspierać ekipę bo nie mam gdzie grać. ;)

Opublikowano

Witam :)

Wiec tak, Pisal bym sie na LifeSro , ( Fusionsro). i Mysle ze bylbym wstanie nawet ogarnac kilkunastu ludzi z guild w ktorej aktualnie jestem.

Bardzo dobrym pomyslem jest to by wprowadzic 130 lvl. Oczywiscie nie przesadzajac z exp RATE. 100x by wystarczylo.

Moim zdaniem co do Coinow..? nie ma sensu tego wprowadzac bo tak naprawde malo osob sie w to bawi.

Rate alchemy napewno moglo by byc mniejsze by nie bylo +11... albo +22 bo to bez sens.

Mysle ze na LIFESRO gralo by sporo osob poniewaz jak by nie bylo to wlasnie LIFESRO zapoczatkowalo ERE polskich serverow. Szkoda ze padlo.

ALE mamy okazje powstac na nogi :) Odrazu mowie jako stary MASTER TotalControlze gdyby server ruszyl napewno by naszej guild i starych ludzi z Total control tam nie zabraklo. :) Made my ConaMore-BraZzeR.

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie , największy problem zawsze był i (pewnie będzie) z zakupem silków, ponieważ takie skrypty często dają du*py... naprawa, odwoływania graczy że wysłał , a nie dostał , itp, itd będą znowu robiły chaos...

Cóż , mimo wszystko jestem dobrej myśli , choć pewnie Rofdzio już wykluczył mnie z ekipy. Mam nadzieję że tym razem ogarniesz wszystko dużo lepiej, powodzenia.

OldLFsro.png

Może i wszystko robię chaotycznie, ale to mój styl życia. Sygnaturka własnej produkcji

^^

Opublikowano

sro2012021802291298.th.jpg

sro2012021802291487.th.jpg

sro2012021802295273.th.jpg

sro2012021802295619.th.jpg

sro2012021802300034.th.jpg

sro2012021802301235.th.jpg

sro2012021802322145.th.jpg

sro2012021802322421.th.jpg

sro2012021802323628.th.jpg

Do DW Cave będzie można wejść mając 115 lvl

Z potworów w DW Cave bd lecieć d13 itemy SOS,SOM,SUN (121,125,129LVL)

Znowu sorry za MultiPost....;<

Obiecuje że już ich więcej nie będzie;)

PS. 4:54

PS2. 05:19

New Screen:

sro2012021805194883.jpg

Dodane zostały 2 NPC w Wejściu DW CAVE Herbalist ( Dzięki któremu kupisz HP I MP nie idąc daleko od spotu) oraz Protector trader ( Dzieki któremu możesz naprawić zbroje nie idąc daleko od spotu)

TIOiE.jpg

Opublikowano

Automatyzacja silków przez sms jest oczywistą oczywistością to po pierwsze. Po drugie paypal zautomatyzowany będzie DO CZASU większych problemów z chargebackami (oczywiście poprzez śledztwo w logach usunięte zostaną silki z konta oraz ze wszystkich kont do których trafiły więc kręcenie i robienie paru charów exchange nic nie da). Myślę także nad dodatkową metodą zbiorczą (MB,PaySafeCard itd. ale narazie byłaby ona niezautomatyzowana).

@ConaMore

chodzi Ci o system coinów że będą leciały zunifikowane coiny z różnych części gry za które można otrzymać przedmioty bardzo wartościowe ? Kwestia odpowiedniego wyliczenia ilości potrzebnej / ilość możliwą do uzyskania w danym czasie.

#Co do eventów itd:

Będą nowi GM-owie zajmujący się serwerem tak, żeby rofdzio i ja nie musieli jednocześnie dawać silków robić serwera eventów i z wami rozmawiać jak to było kiedyś.

@down

Jeśli coiny leciałyby z CTF, BA i uniq w DW cave oraz Jupka to możnaby było je zdobywać już od najniższych poziomów (CTF). Nie zapominajmy, że nagrody to nie tylko bronie i itemy 13DG, ale planujemy też dodać wiele innych rzeczy niekoniecznie z seta.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

ja proponuje zrobic cos podobnego do temple, mirror dimension a tam elite moby z ktorych dropia coiny a za nie mozna sobie kupic seta, oczywiscie zmniejszajac raty dropow coinow, bo na temple w 2 dni bylo sie full egy +7 ;)

Opublikowano

-Sprawa silków - straszny opór, tylko Nefetis się tym zajmował i nie dawał rady. Znajomi skarżyli się że 5 dni temu wpłacili kaskę na konto, a silków nie widać.

P.S.

Skład Gm'ów był w porządku i moim zdaniem na poprawienie jakości nie wpłynie dodatkowa liczba Gm'ów tylko ich prawa. Mianowicie Nefetis, daj chociaż prawo do wydawania silków Valenar'owi. Był często i zawsze jak miałem problem ja czy ktokolwiek z moich znajomych, znalazł te kilka chwil, żeby odpisać i pomóc. No i dodam że Kaprol się nadaje

Kupiłem silki jako pierwsza osoba, dostałem je dzień po przelewie, przez PP dostałem silki po ~20minutach, także ja nie narzekałem na to. No i podbiję sprawę z Valenarem, często był w grze, przez co nie mieli czasu pracować nad plikami, dlatego kiepsko było pod koniec.

Zastanawiam się czy dodanie soxów 13dg do mobów to dobry pomysł-będzie tylko masa gfów, bo zapewne ciężko będzie dropnąć 13dg suna. Dodaj też coiny, za które możnaby też kupić 13dg suny, troche z dropa, trochę z coinów.

A jeszcze co do samej gry, popracujcie nad pillami na statusy z force, bo one nie działają, tzn. można używać te pille jak normalne(co 1sec).

supremeLogo1.gif

Opublikowano

Już wprowadzone 13DG i mobki ~130lvl? No, no ładnie... Szybko Ci to idzie, znalazłeś już kogoś od stronki?

Opublikowano

@UP

Stronką albo zajmie sie Kaprol Albo wezme Gotowy Template.;)

Update:

-GameServer przerobiony na 130cap (Teraz można normalnie lvlować od 1 lvl do 130 pet również cap 130) Skill Cap 120lvl

-Naprawienie ItemMall(Wcześniej zbugowałem) Do którego zostało dodane 39 avatarów wraz z Attacham'i oraz Hatami

What's Next?

-Dodanie Dropu 13dgr do 13dgr mobów

moby od 120 do 124 bedą dropić sos 121lvl

moby od 125 do 128 bedą dropić som 125lvl

moby 129-133 bedą dropić sosun 129lvl

TIOiE.jpg

Opublikowano

@up

pomyśl o dodaniu nowego devil spirita , avatara demona shaitana z ksro oraz fellow pety ;)

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

@UP

Angel Spirita napewno dodam bo cudny jest:D

Avatar Demon Shaitan również się zastanowie

Ale Fellow chyba nie bd dodawał.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Mamy 2 GM przyjętych nabór zamknięty. Mam nadzieję, że się sprawdzą ;)

1. IseeU

2. Delma.

Czekamy na wasze popisy na serwerze ^^

#ps. (edited)

Rofdzio kazał przekazać, że zapi****amy jak możemy :)

#Edit v2

Ogłaszamy nabór do CBT potrzeba 20 osób. Piszcie podania do rofdzio (nie piszcie jeśli nie macie czasu to nie ma być gra przed premierą tylko sprawdzanie serwera)

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...