Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LifeSro - Jest sens?

rofdzio___

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich . Może po ostatnich wydarzeniach (Upadek LifeSro etc.) nie jestem tutaj zbyt lubiany (mile widziany) ale jak patrze co Się dzieje zbierałem dużo pomysłów na Ciekawy Serwer. I tak się zastanawiam co gdyby zwrócić starą ekipę najwyżej wymienić kilka osób znaleźć jeszcze z 2 gm-ów zajmujących się eventami etc. i stworzyć LifeSRO nowe od samego początku nie dop.ierdolić tak jak wcześniej tylko od początku wszystko zabezpieczyć zrobić AutoBackup'y wszystkie rzeczy. Inspekcje byłyby robione co tydzień w ustalony dzień ustalone godziny polegałyby tylko na np. zmienieniu avatarów z IM dodanie nowych etc.

I tutaj odrazu uprzędę tych którzy chcą mi już cisnąć " O przyszedł z pomysłem na serwer zaraz będzie chciał Dotacje na Serwer Dedykowany".Nie nie przyszedłem tutaj prosić o pieniądze bo jeżeli było by dużo chętnych żeby zwrócić stary klimat LifeSro to ja zainwestował bym w ten pierwszy miesiąc dedyka;)

Myślę że co do Capu wyglądałby on tak.

110 (pierwszy miesiąc ewentualnie 2 pozniej podwyzszenie)

120(rowniez z miesiac 2)

130(Do końca;))

Lub zrobić ankiete i wybrać 1 stały Cap. Odrazu uprzedzam . Nie będę robił serverów typu cap 70,80,90. Czekam na waszą opinie.

Pozdrawiam Nefetis

PS. Uszanuje każdą wypowiedź . Będzie dużo negatywnych opini cóż odpuszczę sobie ;)

TIOiE.jpg

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lifesro>wszystkie nowe polskie servery. Mowa o starym lifesro, myślę, że teraz nie byłoby szans na taki rozwój jak wtedy.

supremeLogo1.gif

Opublikowano

Rofdzio :) Chciałbym ci pomóc z rozkrecaniem serwera , mógłbym zrobić strone internetową zajmuję sie też grafiką i mogę działac na twoje zlecenia :P .. Mam 19 lat znam się na rzeczy oraz co najważniejsze jestem ogarnięty :)) Jestem za tym aby LajfSro powstało od nowa bo był naprawde fajny serwer: )) mógłbym oczwiście zajmować się eventami oraz w rozwoju serwera :) Nie odpuszczaj sobie Rofdzio , bo ty nie popuścisz ;p nie poddawaj się nawet gdy bedą negatywne opiniee :))

Opublikowano

No własnie , myśle ze tak stwierdził ponieważ za toba nie przepada ;// , ale ja z chęcia pomogę i z rofdzie, coś wymyslimy nieprawdzasz rofdzio :))

Opublikowano

Jak chcesz od nowa zacząć wszystko to D12/D13 podstawa, żeby ściągnąć ludzi.

D11 już nikogo nie jara praktycznie - wieje nudą na tych privach.

D13 - podobnie jak na Petra / Rome zrobić z HB Elixirkami i Magic Lucky Powderami.

Przy EXP x100 wbicie 130 (licząc że skille do FF120 - później GAP) zajęła by kilka dni więc na pewno było by wtedy sporo graczy.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Rofdzio jeżeli masz jakiś dobry pomysł i chęci żeby stworzyć serwer to do roboty, ja chętnie wspomoge Twój projekt jeżeli będzie taka możliwość.Ale patrząc co się dzieje na scenie prywatnych serwerów, coś czuje że nie będziesz miał tak dużej szansy jak wcześniej żeby przyciągnać graczy.Mimo wszystko życze Ci powodzenia.

Opublikowano

No własnie , myśle ze tak stwierdził ponieważ za toba nie przepada ;// , ale ja z chęcia pomogę i z rofdzie, coś wymyslimy nieprawdzasz rofdzio :))

Sra a nie nie przepada.Ogarnij się typie, bo wchodzeniem w dupsko niczego nie wskórasz, byłem na lifesro od 1 dnia krytykowalem go jak były złe posunięcia, przeczytaj jeszcze raz co napisałem, bo twierdze, że jesteś gimbem.

R.

lifesro to był pierwszy polski priv, który ściągnął sporą ilość graczy, teraz troche ludzi na hellroad, lyssie, destiny i tym całym temple no i na innych servach, ale wiesz jak sprawa wygląda-ich da sie ściągnąć na inny server, bo polskie servery aktualnie to NUUUUUUUDA.

Wiesz, że sztuką nie jest otworzyć server, tylko go rozwinąć, bo w przeciwnym razie szkoda twoich pieniędzy.

Obserwuj sytuację z temple sro i wykorzystaj ich niekompetencje zgarnając ich graczy, na początek z ~30 graczy (stare lifesro przecież zaczynało od ~10 graczy). Ważna jest reklama, bo co ma atomix czy ducksro, czego nie mają inne servery ?

Jeżeli tego się podejmiesz, to do grupy, która reprezentuje server weź kompetentnych ludzi, a nie gimbusów (elo Galactix), bo po prostu jak widzą server przez adminów, taki on jest w oczach innych.

Myślę, że ty i valenar,jeżeli nadal macie kontakt, to dobry skład i nikogo więcej wam nie potrzeba

No i jak już odpalisz server, to rusz z kopa, nie małymi krokami. :)

/Jak masz jakieś problemy to zapraszam na PM, a nie oczerniaj mnie na forum ...

supremeLogo1.gif

Opublikowano

@2UP

Z valenar ' em cały czas mam świetny kontakt;) Na temat serwera wiele razy z nim rozmawiałem. I gdybym ja coś zakładał on w tej grupie będzie napewno. Czekam na dalsze opinie

PS. Nie zaczynajcie sie obrażać nie róbcie niepotrzebnego spamu

TIOiE.jpg

Opublikowano

mmm nowy szyld, nowy serwer, nowe wymagania, nowe pomysły, nowi gracze, nowa era serwerów... Damy radę ;) Tylko powiem jedno: błędy z przeszłości nie zostaną popełnione; przynajmniej większość z nich wyeliminujemy już od pierwszych dni serwera i nie mówię tutaj o grze jako takiej. Serwer będzie na pewno oficjalnie International co za tym idzie napisany zostanie regulamin . No takto będzie dużo nowości więc kto liczy na normalne Isro ze 110-tką musi odpuścić ;)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Tylko nie przesadzcie z nowosciami, to jest silkroad, klasyka zawsze w cenie.

Swoją drogą pomysł ze zmiana capów bardzo fajny, z tym, że zaczynając od capu 120, 12dg, a za miesiąc przykładowo 13dg.

Mogłoby to wyglądać tak:

zbieramy jakieś coiny z aren, za które dostajemy 12dg suny, set,acc i weapon robiłoby się z ~10dni RĘCZNIE, żebyście nie zniechecili ludzi, później by sobie to wypimpowali, zostałoby z 15dni gry, no i pvp, zabawy różne i wchodzi 13dg, suny 12dg +7 zamieniane byłyby na suny 13dg +0 0% staty.

Myślę, że taki system jest spoko, bo nie skreśla nikogo-jeżeli coiny będą dropić tylko z uników to china nie mają szans, bo glaviera czy bladera do pt nie wezmie nikt, jeżeli po podniesieniu capu wszystko trzeba będzie robić od nowa (itemy), to ludzie, którzy jebali się w zbieranie setów się wkurwią (to nie isro przypominam).

Suny nie mogą być zajebistym itemem, mają być na wyciągnięcie każdego przeciętnego gracza, który może je zdobyć w dość krótkim czasie (przykłaowo raty exp x100, to sun set,acc, weapon powinno sie zbiera 100x szybciej niż na isro-na takie zasadzie to chyba działa na privach), ale żeby na 13dg szybko sie gra nie znudziła, to wprowadzić coś jeszcze innego (zresztą co było na lifesro, że caly czas cap byl 110, ludzie mieli dobre itemy a i tak grali? atmosfera).

supremeLogo1.gif

Opublikowano

12dg, mysle tez, ze jak pozwolicie na uzywanie bota to moze zaczac grac wiecej ludzi, ktorzy chca pobocic w dzien w czasie pracy, a wieczorami pograc. Tak bynajmniej rozwinelo sie glory sro.

Opublikowano

@UP

Bot byłby napewno legalny . Z jakich względów? Dlatego że Silkroad jest grą pod bota... Nawet gdybym chciał walczyć z boterstwem to niemam szans;)

TIOiE.jpg

Opublikowano

Witam.Life to był jak dla mnie najlepszy polski serwer na którym grałem.Myślę ze na dzień dzisiejszy ma szansę zaistnienia i rozkręcenia się.

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma sensu robic servera na ktorym posiedzicie 2 tyg zrobicie eventy a pozniej tylko wbijac napisac jakas notke i nara... nie to nie ma sensu bedzie to samo co wczesniej... jest wiele innych serv godnych uwagi -.- tyle...

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma sensu robic servera na ktorym posiedzicie 2 tyg zrobicie eventy a pozniej tylko wbijac napisac jakas notke i nara... nie to nie ma sensu bedzie to samo co wczesniej... jest wiele innych serv godnych uwagi -.- tyle...

Każdy z nas był zabiegany robotą . Każdy coś ciągle robił .Ja wchodziłem kiedy tylko mogłem.

Czytaj ze zrozumieniem

wymienić kilka osób znaleźć jeszcze z 2 gm-ów zajmujących się eventami

TIOiE.jpg

Opublikowano

Ok ale ja wyrazilem tylko moja opinie... jak serv wystartuje zapewne zagram lecz musicie sie bardziej postarac... moze jakis pomocnikow do eventow lub czegos zalatwic... mysle ze bedzie szlo lepiej jak jedna osoba nie bedzie mogla to niech kolejna wbije i cos pokmini...

Zycze wam z calego serca aby sie wam udalo wybic na nowo... lecz to nie bedzie latwe i krok po kroku musicie dojsc do mety a nie poprostu przeskoczyc i odpuscic...

Opublikowano

Jestem ZA! Można spróbować, lecz musisz się postarać i przed otwarciem serwera po wgrywać takie rzeczy jak (ode mnie):

- CAP, minimum 120, jakbyś dał radę to 130,

- Nowe avatary w item mall (Wraz z czapkami),

- Nowe grab pet'y,

- Nowe attack pety,

- Nowe konie w Stable, na przykład jeśli dałbyś radę CAP 130, to koniec na lvle: 10, 30, 45, 60, 75, 90, 105, 120,

- Jakiś unikalny lanucher (Przerobiony),

- Według mnie uniq event by odpadały - codzienne, można by zrobić 1-2 razy w tygodniu - max,

- Tła ładującego się miasta lub przy logowaniu do gry,

- Raty tak do - x80 (x2 = x160) - max, by wbiciem 120lvl'a było sztuką,

- Nowe intro

- Przerobione klawisze, typu "Create, Cancel",

- Stockowanie potów do 400 - max,

- Coś czego nie ma w innych SRO - Po prostu, coś nie zwykłego.

Tyle moich propozycji, wiem że wykonanie takiego czegoś byłoby prawdziwym wyzwaniem, ale to są tylko propozycje, może akurat coś się wam spodoba. ;]

Opublikowano

- CAP, minimum 120, jakbyś dał radę to 130

- Byłby 130 i moby do 130lvl
- Nowe avatary w item mall (Wraz z czapkami),
Byłoby 5 w IM które by sie zmieniały co tydzień ew. 2

- Nowe grab pet'y,

- Nowe attack pety,

- To co jest w orginalnych plikach bym dodal co do przerobek petow typu red pig nieznam sie na hexie;]

- Jakiś unikalny lanucher (Przerobiony),
Myślałem nad tym i mam wstepne pomysły;]

Co do reszty stackowanie by było . Eventami zajmowali by sie inni ludzie. Raty x130 ( x65 vsro)

TIOiE.jpg

Opublikowano

Myślimy (powtarzam myślimy) nad paroma rzeczami bardziej trudnymi, ale musimy sprawdzić czy takie rzeczy są w ogóle możliwe. Napiszę jak uda się dodać ciekawostki.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Decyzją Całego Teamu LifeSro (Ja , Galactix,Valenar) mam Zaszczyt ogłosić iż rozpoczeliśmy prace nad projektem FusionRoad( Czemu inna nazwa?)Myśle że danie takiej samej nazwy nie byłoby dobrym ruchem:) . Server Dedykowany już kupiony będę was informował na bieżąco .

Poszukujemy jednej osoby która chciałaby zostać GM od eventów.

Podania prosze pisać w takiej formie

Imie:

Czas gry w SIlkroad:

Możliwość rozmowy na TeamSpeak(tak/nie):

Ile może spędzić dziennie czasu:

Znajomość konsoli GM:

Dlaczego akurat ty?:

Podania pisać do mnie lub do valenar.

Już niedługo pojawią się w tym lub osobnym temacie nowe informacje na temat servera.

TIOiE.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...