Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

a6w?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 15 lat i chciał bym trochę poćwiczyć na mięsnie brzuszka :D I tutaj nasuwa się moje pytanie jakim sposobem najszybciej wyrobię "kaloryfer"

Ważę 52 kg i mam okolo 165 zm wzrostu.

Trzeba jakąś diętę? :)

OMFG KAZAL WAM KTOS USUWAĆ MI SYGNE?

Are You Kidding Me?

Opublikowano

Ja dwa dni temu rozpocząłem trening A6W. Strasznie boli brzuch ale dam radę :>

Ja tam jakiejś diety nie robię.. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Po a6w są efekty dosyć szybko(szczególnie jak nie ćwiczyłeś wcześniej), ale odradzam taki trening, ponieważ strasznie obciąża kręgosłup i później w niedalekiej przyszłości możesz mieć z nim problem.

Lecz jeśli już się zdecydujesz to rób koniecznie rozgrzewkę!

Je**ij Lajka przy poście.

14605032286736302456.png
Opublikowano

kup sobie Thermo Speed Extreme (NIE LIGHT bo to dla kobiet jest)

i z A6W uzyskasz wyrąbisty efekt ;)

Thermo Speed Extreme to suplement który "rozbija" rezerwy tłuszczu, przez co jest on spalany szybciej i mięśnie się szybciej pokazują. ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@Topic 2 miechy temu robilem jakies 2 tyg a6w więc juz mam troche doświadczenie :D

Ale teraz pytanie czy musze stosować dietę? 52 kg na okolo 165 cm wzrostu to za dużo ?

Are You Kidding Me?

Opublikowano

jeśli chcesz się głodzić to tak... i jak już to pewnie nisko tłuszczową bo głównie chodzi o jego spalenie

ja tam staram się jeść regularnie co 3h, małe ilości jedzenia, wspomaga to metabolizm więc więcej pokarmu się trawi i mniej idzie w brzuszek :D

jak chcesz bardziej dokładnych odpowiedzi to zapraszam na kdf forum, forum to jest o kulturystyce, dietach itp. tam na 100% dostaniesz porządną odpowiedź ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@UP taak FULL suple czyli plastikowe mięśnie. Na zewnątrz kozak w środku... sam wiesz.

Are You Kidding Me?

Opublikowano

@Reebok Hahahaha dobre rady od Reebok'a :D

Polecam też forum sfd[.]pl, tam jest duuużo na temat ćwiczeń ;)

14605032286736302456.png
Opublikowano

@UP taak FULL suple czyli plastikowe mięśnie. Na zewnątrz kozak w środku... sam wiesz.

W środku też kozak? wtf? nie wiem co miałeś na celu to pisząc.

kup sobie Thermo Speed Extreme (NIE LIGHT bo to dla kobiet jest)

i z A6W uzyskasz wyrąbisty efekt ;)

Thermo Speed Extreme to suplement który "rozbija" rezerwy tłuszczu, przez co jest on spalany szybciej i mięśnie się szybciej pokazują. ;)

Po co? I tak nie spalisz tkanki tłuszczowej bo po pierwsze jej nie masz a po drugie to coś nie działa!!! Łykacie jak młode rekiny wszystko co wam podsuną. Wolałbym mąkę wpierdalać niż ten badziew, efekt ten sam a 120zł w kieszeni. Bez ujemnego bilansu kalorycznego nie ma chuja o zrzucieniu tkanki tłuszczowej.

Po a6w są efekty dosyć szybko(szczególnie jak nie ćwiczyłeś wcześniej), ale odradzam taki trening, ponieważ strasznie obciąża kręgosłup i później w niedalekiej przyszłości możesz mieć z nim problem.

No chłopak zna się na rzeczy... haha Dobrze mówi nie rób brzuszków bo ci się plecy złamią w pół i co wtedy zrobisz ;p omg co nie ogar xD

Top daruj sobie te a6w jest beznadziejne i do niczego nie prowadzi ;/ ale ciemna masa dalej to robi...

Opublikowano

@UP jeśli a6w nie prowadzi do niczego to doradz coś w sprawie rzeźby "kaloryfera"

Are You Kidding Me?

Opublikowano

Kaloryfer ma każdy człowiek tylko ukryty pod warstwą tłuszczu odemnie polecam ćwiczenia z obciążeniem na brzuch czyli tradycyjne brzuszki tylko z ciężarkiem za głową lub ABSII masz do wyboru ;p

Opublikowano
Po co? I tak nie spalisz tkanki tłuszczowej bo po pierwsze jej nie masz a po drugie to coś nie działa!!! Łykacie jak młode rekiny wszystko co wam podsuną. Wolałbym mąkę wpierdalać niż ten badziew, efekt ten sam a 120zł w kieszeni. Bez ujemnego bilansu kalorycznego nie ma chuja o zrzucieniu tkanki tłuszczowej.

te tabsy które podałem kosztują około 50 zł za 120 tabletek, 1-2 dziennie to masz na około 3 miesiące na początek, zebrać 50 zł w 3 miesiące to nie problem.

i one wg. mnie działają, z tabsami zrzuciłem 3kg więcej niż z normalnym treningiem.

ogólnie z tego co czytałem po forach to są one polecane i wg. mnie godne swojej ceny.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Top daruj sobie te a6w jest beznadziejne i do niczego nie prowadzi ;/ ale ciemna masa dalej to robi...

święta racja, tak samo uważam

Opublikowano

te tabsy które podałem kosztują około 50 zł za 120 tabletek, 1-2 dziennie to masz na około 3 miesiące na początek, zebrać 50 zł w 3 miesiące to nie problem.

i one wg. mnie działają, z tabsami zrzuciłem 3kg więcej niż z normalnym treningiem.

ogólnie z tego co czytałem po forach to są one polecane i wg. mnie godne swojej ceny.

Efekt placebo i masz większą motywację do trzymania diety i ćwiczeń. Nie ma co się oszukiwać na ma takich tabletek ;p

Opublikowano

ja też odradzam a6w, ja ćwiczyłem wcześniej i praktycznie nic mi to nie dało, a plecy bolą masakrycznie. Lepsze są zwykłe brzuszki albo ćwiczenia bez podnoszenia pleców. Ja teraz brzuch ćwiczę tylko na maszynach, bo wiem, że pracuje tylko brzuch, a plecy są totalnie odciążone.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Dlaczego mu to odradzacie ? Jeżeli chce to niech robi. Polecam robić ćwiczenia przy maksymalnym napięciu mięśni o oczywiście z nogą w górze. Diety specjalnej nie musisz robić. Czasami pij mleko rano i wieczorem , jakieś serki itd. Staraj się jeść przed 18:00 .

Pozdrawiam :)

Jeżeli jakbyś mógł to pobiegaj troszkę aby spalić tłuszcz chociaż nie wiem czy go masz, ale to zawsze ładniej będzie się prezentować brzuszek ; )

Opublikowano

No chłopak zna się na rzeczy... haha Dobrze mówi nie rób brzuszków bo ci się plecy złamią w pół i co wtedy zrobisz ;p omg co nie ogar :D

Ty się strasznie znasz, skoro nie wiesz że a6w obciąża strasznie kręgosłup...

14605032286736302456.png
Opublikowano

Obciążony to ty masz mózg, jak źle technicznie wykonujesz ćwiczenie to się nie dziw i muszę cię zasmucić ale o siłowni wiem dużo...

Opublikowano

Dobrze wykonywałem ćwiczenia, zresztą robiłem ten trening z dwoma kolegami i ich też bolały. Większość ćwiczeń wykonywaliśmy z nogami w górze. Zresztą a6w nie odpowiada mi jeszcze pod innymi dwoma względami.

1. Późniejsze tygodnie są bardzo czasochłonne

2. Mam problem z biodrem i mnie boli jak wykonuje niektóre ćwiczenia.

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...