Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL]Własny mod Kwarc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xD granat troszke trudny no ale ciągle pracuje nad udoskonaleniami

zamierzem aby v3 miala duzo nowych itemów. Musze rozgryźć tnt itp wiec nie spodziewajcie się szybko v3

właśnie pracuje nad v3 dodałem generowanie się rudy miedzi i jak sie ja przetopi dostaje się 2 proszku z miedzi jak dodam cune to tez bedzie sie przetapiało na proszek i jak sie je polaczy bedzie proszek brazu i jak sie go przetopi bedzie sztabka brazu

cyna zrobiona. jutro dodam braz

uff troche roboty jest :///

za duża sygna RMCF <3

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

czyli w v3 Marmur, Marmurowe cegły, cyna, miedz, braz.

Moze bedzie catha pisal ale przeciez ma ma dziewczyne zycze szczescia to co w nastepnej aktualizacji wszystko po kolei komus captha pisal i zeby on napisal (wiem ze zmieszalem ale to ja Nayek)

:) co Myslicie?

Opublikowano

catha po co na proszek ten miedź i cyna? po prostu na sztabki je (bd można z nich zrobić bloki zbroje itd.) a jak w craftingtable połączysz to bd itema "cyna i miedź" (coś podobnego jak flint & iron) a obrazek to bd właśnie te dwie sztabki. i to wsadzasz do piekarnika (pieca ;D) i gotowe

Opublikowano

no z proszku cyny i miedzi bedzie sztaba brazu dodalem screene.W tej chwili robie braz

zaraz dam screeny miedzi cyny i brazu.DODANY !!!! musicie se powiekszyć troszke bo małe

MOZE W SRODE / WTOREK WYJDZIE V3 ZOBACZE

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

mam kolejny pomysł. żeby wszystko było w jednym to zrób nasionka kakaowca :D . kolejny pomysł, czekolada (bd sie robić jak drzwi ale zamiast desek, kakao) zrób też pieczone owoce i pieczone owoce w czekoladzie. tak wgl. to notch nie zadbał o potrawy. dodaj przyprawy, kotleta schabowego (pieczone mięso z prosiaka + przyprawy) kartowle, frytki, kurczak w czekoladzie (jest taka potrawa ^^) kubek, soczek, warzywa, zupę warzywną, co do uranu. można z niego zrobić zieloną pochodnie, rdzeń, który po podłączeniu do zasilania bd promieniował :) z bloków uranu zbroję i inne itemki ;) . nie mogę się doczekać final version bo mi się nie chce co kilka dni ściągać kolejne wersje i odnowa świat generować ;) . mam nadzieję że moje pomysły mają sens i się tobie przydadzą ;D

@edit

jak wcześniej napisałem kwarc jest biało-szary, nie pomarańczowy czy żółty, prosiłbym o zmianę kolorów, bo kwarc jako żółty głupio wygląda, tak sztucznie

Opublikowano

ooo jedzonko dodam. nasiona kakaowca to nie wiem :/ ale spróbuje aby można było go jakoś "rozmnazać"

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

uran można wykorzystać jako lepsze paliwo

edit@

Pasowałoby zrobić,żeby uran było jako ciecz.

Czyli małe jeziorka uranu :-)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Paliwo_jądrowe

Piecyk który szybciej przetapia (z czegoś innego zrobiony)

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Uran hmm no to nie jest łatwe jak sie wamchyba wydaje ja nie umiem wszystkiego

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

mod super ciekawie sie rozwija bede ciagle czekal az autor doda wiecej rud =) mozesz dodac TNT z uranu dzialalo by jak bomba nuklearna :))

Opublikowano

mod super ciekawie sie rozwija bede ciagle czekal az autor doda wiecej rud =) mozesz dodac TNT z uranu dzialalo by jak bomba nuklearna :))

O tak wielkie bum bum wedlug mnie tak najlepiej mozna je wykorzystac ale jako lepsze paliwo no to sztabke uranu w crafyting boxie z wiadrem lawy i juz :)

Opublikowano

jak rozgryze tnt to zrobie tnt z uranu. dodałem eq z brazu. nie wiem czy dodam zbroje ale sie zobaczy ^^

jak znajdziecie tuta moze byc po jakimkolwiek jeszyku. na własne tnt to dajcie bo tnt jest trudne :(

dodany tost!! screena dodam

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

NOM TEXTURKI ZRÓB . JAK MASZ FOLDER ORE TO TAM POZAMIENIAJ TEXTURKI I WYSLIJ MI. WRZUC NA SPEEDYSHARE A JA JE ZOBACZE I MOZE WYKORZYSTAM.NIE DODAWAJ SKANU . MI WIRUSY NIE STRASZNE ;)

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

@Captha

wiem jak trudno się robi mod, bo sam próbowałem... gdybym myślał że umiesz wszystko, to bym napisał żebyś dodał łódź podwodną, prom kosmiczny :] , ale wiem że tego nie umiesz :) . jak byś miał gdzieś jakieś tutki o robieniu moda to bym poprosił, bo te co ja kiedyś korzystałem były dobre, ale i tak mi nie wychodziło. jak się nauczę tak na 101% to bd mógł z tobą robić poważne mody ( nie obiecuję), ale wiesz jak teraz z nauką leci ;) ,a dodatku tera testy gimnazjalne (masakra). ale i tak dużo przed kompem robię, to może zajmę się czymś , co kiedyś bd i tak robił (pisanie modów to tak jak programowanie nieprawdaż?)

Opublikowano

V3 zaraz wyjdzie. dodam screeny crafting itp . I ogólnie ogarnę temat. Trochę estetyki by się przydało :)

V4 wyjdzie później ,no co mam mówić hmm, Zakochałem sie :) i zdobywam dziewczyne ale to nie oznacza że cały projekt ma iść do kosza. Ciagle o nią walczę a kod pisze jak widzicie .W v4 mam zamiar dodać jakieś drzewa. Napewno jedzenie . Może rudy . W v3 zmieniłem występowanie rud. rudy kwarcu miedzi i cyny lubia obok siebie wystąpić ale już ogólnie jest ich mniej bo było za dużo . Glowstone ma lepszą grafike tak jak inne itemy w screenach może pokaże ale to ma być niespodzianka ;) i ogólnie nowe itemy z brązu . może dodam coś w v4 z miedzi ale nie jestem pewiem może blok miedzi ,Taki budulec i ogólnie chce sam troche pograć na tym modzie.

Pozdrawiam MpcForum i all użytkowników.

Mod niedługo opublikuje (napewno dzisiaj)

Może bedzie jakiś update graficzny ale to będzie tylko trzeba pozamieniać folder ore w miencraft.jar ale jeszcze nie wiem

i muszę pograć na tym modzie nie dla przyjemności ale aby wyłapać bugi i je ewentualnie naprawić

mod wyjdzie jednak moze za 1-2 h. Bo mam nowy pomysł.Rosołek ^^ z miski i kurczaka

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

CAPTHA zabieram się do roboty i do 15 powinny być juz Txt. :P

@edit

Jak masz zbroję z kwarcu to ona jest zbugoana jak ją założysz bo texturki nie widać :D

@edit2

Powiedz jakie texturki wziąłeś ode mnie bo się przypatrzę i zrobię coś w ten deseń :D

86074106.png

Sygna by EaGGe

Opublikowano

na pw ci wyslalem folder ore i to co jest zamienione to sa twoje

O KURR... SORY ALL ALE NIE WYSYLALEM WAM JESZCZE FOLDERU ARMOR Z TEXTURKAMI ZBROI.... W V3 ALL DAM WAM DZIEKI @UP

ok rosol zrobilem teraz zrobie 1 screena z all craftingiem . jak czegos nie ma w scr to piszcie.

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

masz dodac drzewo dodaqj winorosla ! Zdoibywało by sie je po przez wycinanie tych co rosna na drzewach czasem i jak by juz urosly te winorosla to je mozna zjesc lub zrobic to wino zbieralo by sie nożyczkami ale prawym przyciekiem myszy. Wino mozna by bylo pić co by dawealo wiecej punktow głodu niz zwykle winogrono :) w Craftingu obok winogrona postawic wiadro z woda i wychodzi wiadro z winem :) No i wtedy dodajemy Butelke do ktorego by sie przlewalo wino :)

Opublikowano

zobacze ale chyba dodam cos takiego ze z drzew wypada tez kakao olbo cuś ale ja też cudotwórca nie jestem all sie zobaczy oczywiście :)

i jak pisalem walcze o dziewczyne więc troche może sie all opuźnić np v4 :/

Lolz ile ludzi ogląda temat :)

za duża sygna RMCF <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...