Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura BM vs exp poli V2

kamugo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym stworzyć postać, surę BM do pvp. Do 30 będę expił w m2, a potem zastanawiałem się nad expem na poli w V2. Czy sura BM będzie tam radził sobie równie dobrze na poli jak ninja? Oto eq jakie będę miał:

-FMS sr około 35 kd +3/4 +9

-Wyzywkę +9 (przyda się w późniejszym expie bez marmurków) albo jakaś maska na 61 lvl (w późniejszych etapach)

-Tarcza pięciokątna albo bojową z blokiem ciosów, potem zmienię na sokolą +9 nno

-Naszyjnik 2k hp

-buty 2k hp

-bransoleta 2k hp albo srebrna +9 z przetopami

-zbrojka 2k hp, byle jaka, potem lepszą kupię

-kolczyki ebo +9 z przetopami (do pvp kolce z białego złota lub z niebiańskich łez)

Teraz inne pytanie: Jaki build? Zależy mi głównie na pvp, ale chciałbym na pewnym lvl-u expić w v2 już bez poli, a więc myślę nad 1 ochronką, aby jak najszybciej wbić ją na P, potem reszta skilli do pvp (doradźcie mi jakie skille do pvp, bo już sam nie wiem). Jeśli chodzi o staty to myślałem nad 2:1 zrę:wit, a po wymaksowaniu zręczności, 2:1 int:wit. Dlaczego? W V2 będę szybko expił do wysokich poziomów, inteligencja na poli mi niepotrzebna, a uniki jak najbardziej, ewentualne późniejsze braki w inteligencji nadrobię pigułkami krwi. Oczywiście będę miał też buffa 35 lvl skille m1(będę codziennie wbijał) oraz max int.

Co myślicie o moim pomyśle? Czy to wypali? Ktoś tego próbował?

Oceńcie mój pomysł.

Opublikowano

proszę was przestańcie spamować, dobiję do tego 40, to nie jest wielki problem, i czekam na sensowne odpowiedzi zawierające więcej informacji.

Opublikowano

powiem ci z doświadczenia mojego brata ciotecznego. Musisz zrobić bojowca i trzymac sie na Bo do 46-47 (miedzyczasie wykształcisz POLI na P) i od 48 lecisz na v1 do 55lvl a jak wbijesz 56 to spokojnie ogarniesz w v2 (oczywiście buff smok skille m6-m7 w górę) ;] Powodzenia.

@do 35 na pustyni expisz oczywiście;] sorki za niedopowiedzenie ;D

Metin2PL:

1. S9 Agronas: Xianger 54lvl OFF Body
  2. S14 Kirian: JestEmN00bEm 42lvl OFF Menthal

Zbieram --

Opublikowano

zrob tak jak wczesniej pisali .. 40+

masz tutaj kilka poradnikow :

http://www.mpcforum.pl/topic/116361-tut-jak-zrobic-swietnego-sure-czarnej-magii/

http://www.mpcforum.pl/topic/270080-tutsura-bm/

http://www.mpcforum.pl/topic/273181-tutsura-bm-od-zera-do-pvp-mastera/

Opublikowano

Polecam podobnie jak pan wyżej.

Na 30 lvl wątpię, abyś miał polimorfię na P (chyba, że robisz ogroomny postój, bo na to jednak trochę czasu potrzeba). A bez tej umiejętności na marne Ci iście do v2, bo marmurek zamiast trwać 30 min, będzie trwał 10 min i wielkiego expa nie będzie (co za tym idzie - spory wydatek na marmurki).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Poli nie zamieram wykształcać do P na tym poziomie, na 1 mi wystarczy. Mogę sobie pozwolić na te 3 razy więcej marmurów, mam dużo kasy. I tak nawiasem, temat nie jest o tym jak expić surą BM, tylko czy dam radę w v2 z takim eq na 40 lvl, buildem i skillami, a jeszcze nie uzyskałęm odpowiedzi.

Opublikowano

Na 40lv jakbyś miał ochronke i duszka na P, w co wątpię bo to by potrwało to byś moim zdaniem z 5 grupek zwykłych pająków uciągał.

kuzyk2.png
Opublikowano

lol? na +50 radze ci wbić 60lvl w v1 to nie takie trudne -.-,

a co do poli to na p wbij bo ci się nie opłaci

Opublikowano

Ja pierdziele, widze moi poprzednicy za duzo w metinie nie osiagneli, albo za duzo prywatnych serwerow :)

Na 40 lvlu jak najbardziej mozesz isc do v2, bedziesz bral hmm 2 grupki szponow mysle, Nad bulidem bedziesz musial sie sam zastanowic, bo niestety nie pomoge nie gralem BMem na PLu, aczkolwiek polecam Ci ochronke do poli, dlaczego ?

Ochronka ma ten swoj abs, na M1 nie wiem ile trwa 2 minutki ? nawet nie wiem, i przez ten czas z ochronka bedziesz bral 3-4 grupki.. ochronka duzo daje do poli.

Co do statow, to polecam 1;1 wit, sila. DLaczego ? Otoz witalnosc sie przyda wiadomo wiecej pz bedzie a sila doda nam kopa do dmg.

Na bufce kup wachlarz, tarcze 12 int i kolce na 22 lvl +9 one daja int.

Mozesz smialo startowac, moi poprzednicy ktorzy pisali posty nie znaja sie na rzeczy, skoro oni chca 61 lvl w v1 wbijac to pozdro :D

Opublikowano

Ja pierdziele, widze moi poprzednicy za duzo w metinie nie osiagneli, albo za duzo prywatnych serwerow :)

Na 40 lvlu jak najbardziej mozesz isc do v2, bedziesz bral hmm 2 grupki szponow mysle, Nad bulidem bedziesz musial sie sam zastanowic, bo niestety nie pomoge nie gralem BMem na PLu, aczkolwiek polecam Ci ochronke do poli, dlaczego ?

Ochronka ma ten swoj abs, na M1 nie wiem ile trwa 2 minutki ? nawet nie wiem, i przez ten czas z ochronka bedziesz bral 3-4 grupki.. ochronka duzo daje do poli.

Co do statow, to polecam 1;1 wit, sila. DLaczego ? Otoz witalnosc sie przyda wiadomo wiecej pz bedzie a sila doda nam kopa do dmg.

Mozesz smialo startowac, moi poprzednicy ktorzy pisali posty nie znaja sie na rzeczy, skoro oni chca 61 lvl w v1 wbijac to pozdro :D

Wielkie dzięki za sensowną wypowiedź, ale z twojego buidu nie skorzystam, bo to jest jednak postać do pvp, nie chcę sobie jej zepsuć ładując w siłę :D. Ochronkę wbijam jako 1, aby była jak najszybciej na g (przyda się później, a w v2 szybko się lvl bije więc nie zaszkodzi buildowi do pvp).

Opublikowano

Z tym EQ co opisałeś mógłbyś iść nawet na 35 do v2, ale nie wiem czy będzie to opłacalne. 40 powinien być OK.

Staty : 1 zręczność 1 wit.

Skille : Ochronka ~> sfera ~> duch ~> ogniste uderzenie ~> mroczne uderzenie.

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Jeśli postać czysto do pvp to możesz zrobić tak :

Wbijasz 35, ochronkę i duszka na m3+, poli na 1+.

Wyzywki nie kupuj, lepiej krwawy z jakimiś dobrymi bonami na omdlenie czy cuś.

Skoro masz dużo kasy to jak najbardziej, potem pozarabiasz na reklamach i kupisz zwój powrotu zr i wymaxujesz int i jest git.

Z buffami 25% na 35 lvl marmurem dzikusa więcej niż 2-3 grupki nie weźmiesz niestety, ale exp będzie fajny.

Opublikowano

Jak to jest możliwe -.- body 65lvl bierze max 5grupek z bufem nei znasz się i tyle -.-

Opublikowano

Ja mam surke BMa 70 lv...Co do buildu do pvp ochronka, mroczne, duch/sferka...I jezeli masz takie pro eq to na kiego ch*uja Ty chcesz expic na marmurkach w V2? Jezeli grasz czysto i fair to moze sie zgodze, ale jezeli nie to KamerMod i jazda....Pomeczysz sie troche na BO do 45-50 potem lecisz do v1 i bez problemu i bez buffa ogarniasz spot przed krolowa na WaitHacku...Wracajac jeszcze do buildu ludzie pisza i mowia ze ducha nie oplaca sie robic...Nie ma nic bardziej mylnego, zawsze te 1-1,5k walnie + ochronka u BMa ktora zmniejsza obrazenia (zawsze dluzej stoisz i duch wali)...To tyle jezeli masz jeszcze jakies pytania to pisz ;]

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

na 30 lvlu się nie będzie opylało, lepiej na 40+, a na 30 spokojnie na BO ogarniesz.

build no to ochronka > ogniste > duch > sfera/mroczne uderzenie.

@

myślałem, że chce kilka skilli pod exp pierw, a nie tylko ochronke.

w takim razie jak ochronka pierwsza to potem do pvp duch > sferka > mroczne > duchowy cios

Opublikowano

Kolego @UP nie wiem czy zauwazylas ale on potrzebuje buildu do pvp a ogniste jest raczej pod exp...

@UP Jak juz to mroczne przed sferka z tego wzgledu ze zanim zaladuje sie sfera rzucisz 3 mroczne ;]

charizard.gif

Opublikowano

Ja mam surke BMa 70 lv...Co do buildu do pvp ochronka, mroczne, duch/sferka...I jezeli masz takie pro eq to na kiego ch*uja Ty chcesz expic na marmurkach w V2? Jezeli grasz czysto i fair to moze sie zgodze, ale jezeli nie to KamerMod i jazda....Pomeczysz sie troche na BO do 45-50 potem lecisz do v1 i bez problemu i bez buffa ogarniasz spot przed krolowa na WaitHacku...Wracajac jeszcze do buildu ludzie pisza i mowia ze ducha nie oplaca sie robic...Nie ma nic bardziej mylnego, zawsze te 1-1,5k walnie + ochronka u BMa ktora zmniejsza obrazenia (zawsze dluzej stoisz i duch wali)...To tyle jezeli masz jeszcze jakies pytania to pisz ;]

sorry ale nie chcę stracić takiej postaci z taki eq ;D. Może jak trochę dobiję lvl-i w v2 do v1 się wybiorę, ale nie będę grał pod żadnym pozorem na hackach. Doradźcie mi jeszcze jakie lepsze itemki może mieć ta sura żeby np. v1 ogarniać, bo mam w chu* kasy w grze.

Opublikowano

sorry ale nie chcę stracić takiej postaci z taki eq ;D. Może jak trochę dobiję lvl-i w v2 do v1 się wybiorę, ale nie będę grał pod żadnym pozorem na hackach. Doradźcie mi jeszcze jakie lepsze itemki może mieć ta sura żeby np. v1 ogarniać, bo mam w chu* kasy w grze.

Mam podobne EQ, no moze masz racje bo zeby grac na hackach to trzeba miec do tego leb bo ktos kto nie ogarnia to moment wpadnie...

A propo eq to poszukaj jeszcze z czyms do PZ tak jak u WP czarowane daje

charizard.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...