Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Sura Bm Od Zera Do Pvp-Mastera !

Fabian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , napisałem ten TuT z myślą o BM ... niby nic wielkiego ale nie ma tu jeszcze takiego TuTka !!

Więc w tym Tucie przedstawię :

- najlepsze buildy dla BM

-Exp od 1 do 65 lvl

-Jak zarobić kasę

1.Jaki wybrać build to proste , zależy jak chcemy rozwijać postać :)

Chcesz postać pro do PvP ? Ten build jest dla Ciebie !!

Ognisty duch ---> Mroczne uderzenie ---> Mroczna sfera ---> Mroczna ochrona ---> Ogniste uderzenie ---> Duchowy cios

Chcesz postać do PvP , ale i chcesz coś znaczyć w expie ? To jest build dla Ciebie

Mroczna ochrona ---> Ognisty duch ---> Mroczne uderzenie ---> Mroczna sfera ---> Ogniste uderzenie ---> Duchowy cios

Status idziemy : 2 INT 1: WIT

2.Wybraliśmy któryś build , teraz czas na exp :)

Na start musimy mieć eq na 1 lvl +5/6 ^^

1-5 lvl - dzikie psy , na 5 lvl robimy all misje i idziemy po skille - na początek można zrobić WP ( chyba , że nie chcemy tracić kasy na reset na 30lvl .Polecam ładować wtedy czarowane)

5-10 lvl -niebieskie wilki , dziki - dalej robimy misje :) załatwiamy jakiś mieczyk na 15 +5/6/7

11-12 - niedźwiedzie - ciągle robimy dalej misje , kołujemy jakąś zbroję na 18 +5/6

13-15 zaprzysiężone - misje ciągle robimy :-)

15 -20 Jeżeli zostaliśmy WP polecam chodzić na metiny bitwy i expimy na nich , Jeżeli BM zaprzysiężeni :) kupujemy jakiś wyzywający +5 jeżeli zostało coś kasy można kupić 5kątną +6/7 ( 1 Skill musi wejść na 17 PKT ! )

21-32 Dzikuski w M2 . Robimy ciągle misje . Na 25 lvl warto się wybrać do lochu po medal :-) ( Na 30 lvl jeżeli byliśmy WP zmieniamy na BM ! ) Warto kupić jakąś YY +7 i FMS +6/7/8/9 najlepiej bez -- jeżeli mamy kasę kupujemy fms z UM pod PvP i z ŚR pod EXP

33-35 Pustynia - dropimy cenne ulepszacze i ulepszamy wyzywający hełm na +7 jeżeli spalił kupujemy nowy , wbijamy jakieś 10% expa

---------- STOP W EXPIE ------------------

Surą czytamy KU to co mamy na M codziennie !

Teraz robimy woja mentala - dropa na medale

- Wbijamy wojowi 18 lvl szukamy mu gildii i dropimy 21 medali :) ( surą robimy codziennie 1 lvl konia a wojem dropimy i sprzedajemy medale 10 zostawiamy )

-Dobra nasz sura ma 10 lvl konia szukamy gildii , która pomogłaby na boja :-)

-Mamy kase z medali co teraz ? Kupujemy jakąś tygre +8/9 stożkowy +7 i kose +7 ... expimy naszego mentala do 30 lvl zmieniamy na body aura musi wejść na 17 reszta pkt w berek expimy do 35 i berek musi wejść na 17 na M

-Robimy buffa all w pomoc 1 blogo , expimy surą buffa (można surą już wbić lvl ) , a wojem wbijamy 1 lvl konia codziennie

------- POSTACIE---------

Nasza postacie powinny wyglądać tak :

Woj - 35 lvl 2x M

-Sura 35-37 lvl 1xM eq : fms +6/7/8/9 , YY +6/7 , wyzywka +7 , 5kątna +6/7 , butki 500 pż / 1k pż , naszyjnik 500pż / 1k pż / branza 1k pż / ebo +7/8/9

-Buff 20-25 lvl Pomoc M reszta błogo - jakieś złote kolce i wachlarz/dzwon z bonem 2 inta/ 6 inta / 8 inta

---------ZNOWU EXP --------

Mamy 35-37 lvl expimy z buffem w pt na BO aż sura osiągnie 45 lvl a buff 35 lvl ( 2 skill musi wejść na 17 pkt ! ) - kupujemy okrągłą +7 , fms +9 z śr I MISTYKA +9 ! ( jeżeli brakuje kasy od czego jest drop na metki ? :) ) I

45-52 lvl expimy w V1 na szponach z buffem ( bez PT ! )

52-65 lvl expimy z buffem w V2 po 1-2 grupki szponów surą wychodzimy tylko po potki - na 61 kupujemy duchową +7 sprzedajemy mistyka

I TERAZ NASZE EQ POWINNO WYGLĄDAĆ TAK : ( Jeżeli brakuje kaski to drop na metki ... )

SZPON +6/7 Z KD DO PvP

FMS +9 Z ŚR I KD POD EXPA

DUCHOWA +7/8/9 kd +3/4

EBO +9

BRANZA 1,5K PŻ - 2k pż

NASZYJNIK 1,5 k pż - 2k pż

BUTY 1,5k - 2k pż

WYZYWKA +9

WARTO MIEĆ TROSZKĘ ABS :)

Ja idę buildem nr 1. mam na razie 54 lvl . 3x M 60% abs na miecze i klękaja nawet 75 lvl :)

Proszę o komentarze i mam nadzieję , że docenicie moją pracę +

Opublikowano

ognisty duch to najgorszy skill bm'a. Mało uniwersalny, dobry tylko do PvP. A bez ochronki na G1 przynajmniej mana będzie schodzić po 5 sekundach do 0.

Dlaczego ogniste tak daleko? Ma większe dmg od mrocznego uderzenia i bije 360, więc lepszy skill do expa.

Najlepszy build to OU > MO > MS > MD > OD/DC

blabla

Opublikowano

No nie wiem czy cos z tego wyjdzie... Jezeli chodzi o lvl to dobra rada ale samo eq na HP nie uczyni z ciebie koxa w pvp... Jakby to McMattek powiedzial '' lvl to nie wszystko licza sie skille i wybonowane eq '' : )

A wybonowane eq jezeli chodzi o pvp to przede wszystkim ludzie abs + HP.

Opublikowano

@2 UP powiedz kto bierze BM jako postać do expa ? to był build troche pod expa bardziej pod PvP MROCZNE ŁADUJE SIĘ CO 7 SEKUND :)

@UP racja , ale nie każdego stać na wybonowanie eq , a nie każdy wie jak wypełnic reklamy na AOL'u ;]

PROSZĘ O DALSZE OCENY I KOMENTARZE ;P

Opublikowano

Mroczna ochrona ---> Ognisty duch ---> Mroczne uderzenie ---> Mroczna sfera ---> Ogniste uderzenie ---> Duchowy cios

nie polecam na globale:P

sam tak probowalem na SG... nie wyrobisz z potami

reflinki

Opublikowano

Marny ten poradnik^^

Jeśli chcecie poczytać o pro eq do pvp zapraszam tutaj:)

http://www.mpcforum.pl/topic/273205-tutszaman-i-sura-pro-eq-do-pvp/

Siema Eniu;)

Opublikowano

@MrPiotrek122

Niebiany +7 to nice koszt , a ebo dodają pż , można mieć też abs 15% w kolczykach :)

@UP

Nie każdego stać na wybonowanie eq , a aol nie każdemu działa

@Top

Proszę komentować dalej :)

Opublikowano

Z tym bulidem się nie zgodzę powinien być taki: Mroczne uderzenie->Ognisty duch->Ogniste uderzenie->Mroczna Sfera->Mroczna ochrona->Duchowy cios

Ten bulid do pvp i epxa wydaje mi się najlepszy (sam z niego korzystałem) a co do reszty poradnika to estetyczny i dobrze napisany + leci

Opublikowano
;) Ja wiem tez cos o bmach ( zbanowali mi surke bm 71 lvl ) skile g i teraz gram na s25 od nowa bmem narazie 50lvl ale bedzie 70- 80 moja pierwsza sura miala build full pod pvp duch mrok sfer ochrona i w expie z konia by,o niezle ale w porwonaniu z nowym bmem ( ogniste i ochrona ) to nie ma porownania dotego ogniste nienajgorzej sie sprawuje w pvp dotego kozacko wyglada ;D ;] to by bylo na tyle

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ognisty duch to zaczepny skill i go nie polecam wiec nie daje ani + ani - . Aa i był już tut o bm'ie.

JEŚLI CI POMOGŁEM WEJDŹ TUTAJ

http://www.pajacyk.pl/ I KLIKNIJ W BRZUCH PAJACYKA, W TEN SPOSÓB NAKARMISZ GŁODNE DZIECI... A JEŚLI TO ZA MAŁO TO MOŻESZ MI DAĆ + I 5 NA KANALE... ALE PAMIĘTAJ GŁODNE DZIECI SĄ WAŻNIEJSZE NIŻ + I 5...

Konto YouTube: http://www.youtube.com/user/TheMrBoomGood

Człowiek rodzi się mądry, dopiero potem idzie do szkoły...

Opublikowano

Tut tylko dla ludzi ktorzy chca grac nowa postacia, bm...

Na start musimy mieć eq na 1 lvl +5/6 ^^

A jak nie mamy? Poradnik taki sobie, cos nie widze gdzie napisales jak mozna zarobić, tylko ze na metkach w m2...

Zmien czcionkę, kolory bo niektórych wgl nie widać ;)

Opublikowano

Ja osobiscie nie polecam grać BM na PL'u, no chyba ze ktos ma sporo kasy na is to ok bo takto to troszke będziecie robic to eq i lv :)

Opublikowano

Na PLu niekoniecznie ;D Sura BM to postać w której abs jest rzeczą niezbędną jak ktoś UP napisał miał 60% na miecze absu to gdzie abs na sztylety ? ;P dagger 3-5 skilli i pada (no chyba że ktoś daggerem nie potrafi grać ;D).

Tut spoko czytelny i nawet fajny ;p, tylko żeby wbić ten 65 lvl to jakieś 3 miechy ;D dropek buff ... ;p

Na privie najlepsza profesja to sura pod pvp tam się ma kase wzmocnienia w sklepie ;p (jak ktoś wydaje pieniądze na sm i ma full eq wybonowane pro to bm jest praktycznie nie do pokonania ;D)

Opublikowano
Opublikowano

Najlepszy build Duch -> Mroczna ochrona -> Sfera -> Mroczne. Jeśli ktoś chce zobaczyć rezultaty gry na tym buildzie zapraszam na PW, a wszystko pokaże.

Poradnik w miare dobry, moglby byc lepszy.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...