Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Hardware Ban na Combacie. Probowałem wszystkiego?

Qubix2901

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Mam problem. Ostatnio dostałem hardware bana, za coś czego nie zrobiłem. Podobno połowa Polaków dostała. Ale to szczegoł, teraz jest problem, że próbowałem chyba wszystkiego.

Znalazłem gdzieś taki poradnik, coś w stylu:

1. Usunąć Combata i wszystkie pliki które miały tagi "NEXON" or "COMBAT ARMS"

2. Wyczyszczenie rejestru z "NEXON" "COMBAT ARMS" przez CTRL + F (Wyszukaj)

3. Wyczyścić kompa CCleanerem

4. Zmienić ID dysku twardego

5. Zmienić MAC'a

6. Zainstalować Combata od nowa

7. Zrobić konto i grać

Nie działało. To była najlepsza opcja jaką znalazłem do ominięcia bana, przynajmniej tak mi się wydawało. . Znacie inne sposóby, może coś źłe zrobiłem?

Słyszałem, że jak się zmieni MAC'a przez BIOS'a to podobno usuwa Hardware bana. Tak przynajmniej mieli "niby" kumple kumplów ;D. Ale nie wiem jak zmienić tego MAC'a, bo nawet tego nie próbowałem, zapewne jakbym spróbował to bym znalazł, bo ogarniam dość dobrze system i jego funkcje.

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Gry na komórke: http://m.freeware.info.pl/

Opublikowano

Nie ten dział

Maca sie zmienia programem SMAC 2.0 ale na tego bana z tego co mi sie wydaje nie zadziała żaden z tych podpunktów nikt jeszcze tego nie rozgryzł

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Specjalista
Opublikowano

jest, kupić nowy dysk twardy lub płyte główną

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Specjalista
Opublikowano

Ja gdzieśtam czytałem że jedyne co ma pomagać jest nowa instalacja systemu windows, ale czy to pomaga??

obecnie nexon zmienił zabezpieczenia i to przestało pomagać

@up: a co ma RAM do bana? o.O

dysk twardy lub płyta główna jedynie

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Właśnie też bym chciał wiedzieć jak to ominąć. Bo ja kiedyś ominąłem stary hardware. Ale kolega z clanu za nic dostał Hardware. Konto Active a on ma Hardware. I powiem szczerze że to nie tylko polacy lecz wszyscy dostają. I większość to wysoke lvl.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Lubie grać jeszcze wszystkimi M32

Specjalista
Opublikowano

Właśnie też bym chciał wiedzieć jak to ominąć. Bo ja kiedyś ominąłem stary hardware. Ale kolega z clanu za nic dostał Hardware. Konto Active a on ma Hardware. I powiem szczerze że to nie tylko polacy lecz wszyscy dostają. I większość to wysoke lvl.

za nic nie dostają :)

jest to spowodowane tym że nexon zabrał się za hackerów tak jak tego wszyscy pragneli

a jeżeli na danym IP, MAC lub ogólnie komputerze logowała się osoba która dostała bana za hacki to poleciał ban, bo oni to wszystko mają zapisane :)

spróbuj tego, chociaż nie daję 100% gwarancji:

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Opublikowano

dostałem program od Max;a PBDownForce_0_3_3_1.rar ale włączam go daje start..... wchodzi ca 10 sec. i za chwile niebieski ekran błąd systemu i wywala mnie... może coś trzeba zmienic w ustawieniach tego programu, jak by ktos wiedział co to prosze o pomoc :)

Opublikowano

dostałem program od Max;a PBDownForce_0_3_3_1.rar ale włączam go daje start..... wchodzi ca 10 sec. i za chwile niebieski ekran błąd systemu i wywala mnie... może coś trzeba zmienic w ustawieniach tego programu, jak by ktos wiedział co to prosze o pomoc :)

Nie rozumiem, co to ma wspólnego tematu, co to jest za program. Tzn. Od czego ?.

Opublikowano

Nie rozumiem, co to ma wspólnego tematu, co to jest za program. Tzn. Od czego ?.

Od użytkownika na MPC MaxAnihilation (jakoś tak) jego posty znajdziesz głownie w subdziale modyfikacje.

To ma to wspólnego do tematu że niejaki PBDownForce miał pomóc w pozbyciu sie hardware bana ale narazie to nie wychodzi (:

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Od użytkownika na MPC MaxAnihilation (jakoś tak) jego posty znajdziesz głownie w subdziale modyfikacje.

To ma to wspólnego do tematu że niejaki PBDownForce miał pomóc w pozbyciu sie hardware bana ale narazie to nie wychodzi (:

A dobra dzięki ; p . Jak narazie nie próbuje, bo tam coś namieszane jest i nie chce mi się od nowa wszysktiego robić ..

Opublikowano

Ten program co dałem działa tylko nx XP podobno.

Próbował ktoś zmienić IP np. za pomocą programu HideMyIP ?

@blue screen ci wyskoczyl bo w ustawieniach pbdownforce nie dales safe mode.

sprobujcie tego:

EXPmIpC.gif

Specjalista
Opublikowano

Program bardzo prosty w obsłudze

Tylko konieczność użycia wiersza polecenia przeraża c'nie ?

hehe masz racje, ale teraz on nie pomaga

jedyny pomagający sposób który działa na 100% to wymiana części komputera

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Opublikowano

Daj spokój. Nie będę wymieniał połowę kompa, po to żeby pograć w jakąś tępa grę od Nexona, którym tylko kasa najważniejsza... Jeszcze 3 razy dostałem bana. Spoko .. 1: 2LT (G36KE Perm) 2: 1LT5 (Dużo permów) i teraz zasrany hardware ban . . omg .. Porażka .

Opublikowano

@nn

Stul py*k bo nikt nie zna dnia ani godziny kiedy dostanie bana w tej grze. Pozdro. Wim że nie do tematu. Ale dziś jak grałem QR na Platku w 2 ostatnich rundach mi się pomieszały tekstury i zamiast znaczka nad minami miałem tabliczkę Exit. A kolory na ścianach jakieś czarno czerwone. Gdzie niegdzie tekstura schodów. Lub skrzynek. Ale to chyba od CA. Dodam że nie używam hacków. A co do tego bana co wyłapał kolega, to dostał samego hardware. Konto sprawdzał u kolegi i active. A szkoda mu CPT5. xD. Może jemu ten program zadziała.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Lubie grać jeszcze wszystkimi M32

Opublikowano

nie trzeba było hackowac :)

to czego tu szukasz.? idż poczytaj se harlekina i nie trać czasu na takie fora ,a hardware bana i tak ci nie zdejmą uczciwy cwaniaczku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...