Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dragon ball vs. Naruto

Gasui

Dragon ball czy Naruto ?!  

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dragon ball czy Naruto ?!

• Dragon Ball
    • Naruto
    • Nie mam zdania
    • Obydwa anime s? ?wietne ;-)
    • Obydwa anime s? do d@@y

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wychowałem się na DB a muzyka końcowa do tej pory wywołuje u mnie łzy ; d, ale jeżeli chodzi o fabułę lepsze jest naruto, jego fabuła jest dla mnie lepsza ale za to DB ma to coś w sobie i oczywiśce historia też świetna, więc obydwa anime są świetne .

Opublikowano

Oczywiście że Dragon Ball , odcinki na RTL7 to było coś ;D , Naruto to bajka młodego pokolenia.

oficjalnelogo.png

Opublikowano

Na dragon ballu się wychowywałem , ale aktualnie oglądam co czwartek nowy odcinek naruto i muszę przyznać , że naprawdę wciąga ;D

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Wszystkie anime/mangi są świetne i co do tego nie mam żadnych wątpliwości :)

Ja już z tego nie wyrosnę :P

Wychowałam się przy DBZ, ale teraz równie systematycznie oglądam najnowsze odcinki Naruto i czytam mangę :)

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Jak można DB porównywać z naruto ... DB rox pamiętam czasy jak miałem 6lat i z rana sie wstawało na DB żeby obejrzeć ;)

zakaz handlu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

DB ja oglądałem w dzieciństwie ogólnie fajne i ciekawe ;)

A Naruto teraz oglądam ale moim zdaniem lepiej rozbudowane jest Naruto więc stawiam na Naruto.

65989911309456598087.jpg
Opublikowano

Anime nie oglądam, ale jeżeli miałbym wybrać spomiędzy Naruto a DragonBall to wybieram Naruto. Jest ciekawsze od DragonBalla. Ale i tak większość wybierze DragonBall, bo na tym się wychowali, kiedy to w tv z anime nic innego niż DB i Pokemony nie leciało, dla tego mają sentyment i wybierają DB, a wcale jakimś wybitnym anime nie jest.

Jeżeli chodzi o mangę, która jest sto razy lepsza od anime to wybieram Naruto.

Oh, szkoda że twórcy Naruto zaczerpneli inspiracji od DB :((

Nowy Dragonball = true.

http://www.youtube.com/watch?v=lW9HG50DFxA&feature=related

macie

167161466687770313241.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oglądałem oba anime i stwierdzam że Naruto jest po prostu lepsze.Lepsza,bardziej wciągająca fabuła,fajniejsze walki i ciekawszy świat.DB z początku ciekawie się zapowiadał ale po wyjściu DBZ to już była przesada w pierwszych odcinkach mogli już prawie wszyscy ziemie sobie rozwalić ot tak.Nie mówiąc już o końcówce DB tam Songo(przykładowo) Kamehameha zrobił a planeta mało co się nie rozpadła (dodam że te Kamehameha nie było robione w strone Ziemi tylko w strone przeciwnika)jednym słowem PRZESADA!

Wybieram Naruto ale do DB również mam szacunek bo też jest dobrym anime.

Opublikowano

Dla mnie te porównanie jest do dupy.... Oba anime są dobre, nie umiem między nimi wybrać które lepsze.

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...