Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Tezy i sugestie na temat bocenia.

ЯevoX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skrypt bada ,,połączenie między klientem a serwerem'', korzysta także z historii/logów dzięki czemu wykrywa także gdy się już dawno nie korzystało z bota. Czytając jeden z postów w tym temacie było w nim napisane mniej więcej ,,skrypt bada gracza jeśli natychmiast konto się rozbudowuje (cos w tym stylu)". Nie wiem kto to napisał, ale to kolejna bzdura. Dajmy przykładowo, że nie gram w darkorbit lub gram troszkę przez pół roku z różnych przyczyn. Za te pół roku wracam do gry bo znalazł się czas, kupuje kamikadze 3 i premkę i dziennie po 5 godzin na kubikach. (na koncie nie latał nigdy bot) I co? Mam za to dostać warna/bana? Bzdura.

Kolejna sugestia... odznaczenia. Znam kilku ludzi którzy grają bez botów, i idą ostro w odznaczenia. Nie znają tego forum a jedynie przewija im się nazwa Kerkava która często pojawia się na czacie. Też mają za tą grę dostać bana bo szybko zdobywają odznaczenia? Na to wygląda. Bzdura.

Pojawiła się kolejna myśl wg. której skrypt przelicza możliwości bota na możliwości człowieka, jeśli są one większe niż norma wtedy warn/ban. No to się cieszę, Już wiem, że nigdy nie będę miał bana.... Człowiek może więcej zarobić na godzinę niż bot, a komu to przeszkadza grac 24h/7. Słyszeliście ostatnio o mężczyźnie który grał 23 h godziny, dzień w dzień w gry wideo.... oczywiście źle to się skończyło ale możliwa jest taka gra. Czy Bigpoint banuje w ten sposób? Bzdura.

Jedynym sposobem jest, tak jak wyżej napisałem badanie połączenia klienta między serwerem. Każdy bot jest wykrywalny, niekoniecznie musi on być wykrywalny cały czas. Ruskie bota ulepszą, a BP zastosuje za kilka dni kilka fajnych i prostych tricków i bot jest wykrywalny. Potem banwave... bot znów niewykrywalny... i wykrywalny.... banwave.... niewykrywalny.... wykrywalny.... banwave i tak w kółko.

Nie wiem.... może się mylę... może programiści BP są tak nie kompetentni, że korzystają mniej więcej z waszych sposobów.

Opublikowano

hmm moze masz troche racji, ale w takim razie wytlumacz mi jaka roznica jest gdy bot sie laczy a czlowiek? wogule jedna wielka lipa z tymi botami. sa wykrywalne a kaza nam za to placic jeszcze troche to beznadziejne

Opublikowano

Moja teza jest prosta: bocić ile się da i tak długo aż nas nie złapią.

Dlaczego? Dlatego że złapią każdego przykład:

Jasio bocił 2 misiące (60 dni) zanim go złapali po 5h/24

Stasio bocił miesiąc (30 dni) zanim go złapali po 20h/24

Powiedzmy że bocili na skrzynkach i zbierali 2k URI na godzinę

Wynik:

Jasio ma 1 ostrzeżenie i 600k uri

Stasio ma 1 ostrzeżenie i 1,2kk uri

Boce już trochę i dla mnie nie ma lepszego sposobu..

Opublikowano

Skrypt bada ,,połączenie między klientem a serwerem'', korzysta także z historii/logów dzięki czemu wykrywa także gdy się już dawno nie korzystało z bota. Czytając jeden z postów w tym temacie było w nim napisane mniej więcej ,,skrypt bada gracza jeśli natychmiast konto się rozbudowuje (cos w tym stylu)". Nie wiem kto to napisał, ale to kolejna bzdura. Dajmy przykładowo, że nie gram w darkorbit lub gram troszkę przez pół roku z różnych przyczyn. Za te pół roku wracam do gry bo znalazł się czas, kupuje kamikadze 3 i premkę i dziennie po 5 godzin na kubikach. (na koncie nie latał nigdy bot) I co? Mam za to dostać warna/bana? Bzdura.

Kolejna sugestia... odznaczenia. Znam kilku ludzi którzy grają bez botów, i idą ostro w odznaczenia. Nie znają tego forum a jedynie przewija im się nazwa Kerkava która często pojawia się na czacie. Też mają za tą grę dostać bana bo szybko zdobywają odznaczenia? Na to wygląda. Bzdura.

Pojawiła się kolejna myśl wg. której skrypt przelicza możliwości bota na możliwości człowieka, jeśli są one większe niż norma wtedy warn/ban. No to się cieszę, Już wiem, że nigdy nie będę miał bana.... Człowiek może więcej zarobić na godzinę niż bot, a komu to przeszkadza grac 24h/7. Słyszeliście ostatnio o mężczyźnie który grał 23 h godziny, dzień w dzień w gry wideo.... oczywiście źle to się skończyło ale możliwa jest taka gra. Czy Bigpoint banuje w ten sposób? Bzdura.

Jedynym sposobem jest, tak jak wyżej napisałem badanie połączenia klienta między serwerem. Każdy bot jest wykrywalny, niekoniecznie musi on być wykrywalny cały czas. Ruskie bota ulepszą, a BP zastosuje za kilka dni kilka fajnych i prostych tricków i bot jest wykrywalny. Potem banwave... bot znów niewykrywalny... i wykrywalny.... banwave.... niewykrywalny.... wykrywalny.... banwave i tak w kółko.

Nie wiem.... może się mylę... może programiści BP są tak nie kompetentni, że korzystają mniej więcej z waszych sposobów.

No kolega właśnie z systemem osiągniec wg. mnie podsunął dobry pomysł. Bo w tym calym zbugowanym systemie są także odznaczenia za zebrane uridium , oraz za czas spędzony na różnych mapach. Ktoś kto ma np. platynowy medal ze zeb. uri(2.5kk uridium) , oraz czas spedzony na mapach po pare k godzin , napewno jest brany pod uwagę. Nie wiadomo , może i masz racje , moze nie biora tego pod uwage. Mi jednak wydaje sie ze patrza na to , czy ktos zdobyl to osiągniecie czy nie.

Co do kolegi wyżej(optimus) , jeśli BP się to nie spodoba mogą i mu nawet perma dać.

Pamiętajcie , że każde konto prawnie należy do nich. Mogą was w sekundzie spermować , dać milion uri , albo usunąć cały eq. A powód podadzą : Kaprys szefa , h nam zrobisz.. To był tylko przykład , mam nadzieje ze zrozumieliscie. Oczywiście nie zgodne z zasadami marketingu , ale ok.

Opublikowano

Witam Ja bocę

Mapy 4.2 , 4.1 , 4.3 i czasem 2.5 oczywiście boxy

Czas 24 h na dzień ale nie we WTORKI , chociarz w środę chodził 24 h (tydzien temu ) a wtedy były skany

Nie tylko podwójne boxy

W klanie są podejrzane osoby , wszyscy bocimy i nikt wtedy nie dostał warna server

Pozdrawiam

Opublikowano

hmm moze masz troche racji, ale w takim razie wytlumacz mi jaka roznica jest gdy bot sie laczy a czlowiek? wogule jedna wielka lipa z tymi botami. sa wykrywalne a kaza nam za to placic jeszcze troche to beznadziejne

Gra ma swojego klienta za pomocą, którego łączysz się ty, a bot ma swojego klienta za pomocą, którego on się łączy z grą. Skrypt pewnie porównuje klienta, który jest wgrany na serwie i ten za pomocą, którego ktoś wbija do gry.

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

to teoretycznie wg tego jakby sie zalogowalo razi tego skrypt by nie wykryl i nie wylogowywalo wcale potem to mozna by bocic do konca swiata?

Opublikowano

O kurde.... drugi warn.... no to juz koniec darkorbit... A tam... :(

A na bocie 5 dni juz nie latalem :P

Piotreks34, co do odznaczeń, sądze, że nie biorą tego pod uwagę, bo są napaleńcy którzy grają uczciwie :P (ale przecinków w tym zdaniu)

Opublikowano

O kurde.... drugi warn.... no to juz koniec darkorbit... A tam... :(

A na bocie 5 dni juz nie latalem :P

Piotreks34, co do odznaczeń, sądze, że nie biorą tego pod uwagę, bo są napaleńcy którzy grają uczciwie :P (ale przecinków w tym zdaniu)

Ja rozumiem , zapewne i masz racje :P . Ale nikt by ręcznie nie zebrał 2,5kk uridium. Człowiek musi znalesc bonus boxa , co dopiero go zebrac , ruszyc myszka i dopiero. A bot nie robi postoju , lata od boxa do boxa , wg. nie staje itd. a poza tym wie gdzie sa boxy na mapie

Opublikowano

System bocenia (2-3,2-4 oraz 2-7),

Skrzynki(2-3,2-4) i alieny na 2-7),

czas (3-6godz) 5 dni w tygodniu,

Premka, podwajacz i rabatowka kupowane na bierzaco

i oto tydzien temu wyrwalem juz 50% :(

Wedlug mnie skrypt jest odpalany w poniedzialki i wtorki lecz ostatnio zostal zalaczony wtorek sroda, z czego opis banow w czwartek nie poszlo tym razem nie dalo sie ominac :(

Teraz pytanie jesli bede bocil na krychach na 2-6, 2-7 i puszcze peta na skrzynki czy grozi mi ban pernamentny czekam na odp;]

zloty1.jpg
Opublikowano

Gra ma swojego klienta za pomocą, którego łączysz się ty, a bot ma swojego klienta za pomocą, którego on się łączy z grą. Skrypt pewnie porównuje klienta, który jest wgrany na serwie i ten za pomocą, którego ktoś wbija do gry.

Bot wysyła takie same pakiety jak klient z gry, więc jest to nie do wychwycenia, chyba, że pakiety w kliencie się zmienią, a bot będzie stary.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

no i pierwszy warn z niedzieli na sobote 18h bocenia dziś 3h na mapie 2-8 i Warn 20%... ciekawi mnie czy ivanek wymyśli jakieś aktualizacje do kbota

Opublikowano

System bocenia (2-3,2-4 oraz 2-7),

Skrzynki(2-3,2-4) i alieny na 2-7),

czas (3-6godz) 5 dni w tygodniu,

Premka, podwajacz i rabatowka kupowane na bierzaco

i oto tydzien temu wyrwalem juz 50% :(

Wedlug mnie skrypt jest odpalany w poniedzialki i wtorki lecz ostatnio zostal zalaczony wtorek sroda, z czego opis banow w czwartek nie poszlo tym razem nie dalo sie ominac :(

Teraz pytanie jesli bede bocil na krychach na 2-6, 2-7 i puszcze peta na skrzynki czy grozi mi ban pernamentny czekam na odp;]

Złoty ty i ten wasz klan 1^E to chyba juz każdy dostał -20, -50 % :P ,

A co do krych ,to chyba niedostaniesz perna,mi 2 konta 1d i 18godz bija i dzis nic niedostałem :) .Albo bija straunery jak pitbul :D

5% za gimbusa ? wes ogarnij

Opublikowano

Złoty ty i ten wasz klan 1^E to chyba juz każdy dostał -20, -50 % :P ,

A co do krych ,to chyba niedostaniesz perna,mi 2 konta 1d i 18godz bija i dzis nic niedostałem :) .Albo bija straunery jak pitbul :D

Jak 90% graczy ;p i co ztego niech banujom ;p

Teraz to widze ze nawet nie trzeba bocic bo wystarczy kilka atakow kolegow bociarzy i bonus systemowy ;)

zloty1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...